.[ ČeskéHry.cz ].
UK::MFF vs. VUT::FIT (případně jiné)
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mantharis

PříspěvekZaslal: 16. leden 2010, 11:28:09    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Tohle asi bude takhle všude. Na FI je to zajímavější v tom, že ten filtr je tam silnější, ale i tak občas vidím magisterský studenty, kteří chtějí něco kodit v labu a neví, co to je pointer. Jen doufám, že takových je málo.

A tak to ja zase doufam ze je takovych hodne...alespon bude pak snazsi najit v oboru dobrou praci pro ty kteri treba i sem tam neco vedi Laughing
Kaemon

PříspěvekZaslal: 12. únor 2010, 16:55:38    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím,
letos maturuji a uvažuji (spíš už jsem se rozhod) že zkusím 2 vysoké skoly najednou - ČVUT FIT (denní studium) a MFF (kombinované). Chtěl bych se zeptat jestli má cenu studovat obory Softwarové inženýrství na FIT a Programování na MFF zároveň nebo jestli se natolik překrývají že to nemá cenu? Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pcmaster

PříspěvekZaslal: 12. únor 2010, 17:09:07    Předmět: Odpovědět s citátem

Podla mna je kontraproduktivne studovat dva velmi pribuzne odbory naraz Smile
Toto ti zozerie komplet vsetok volny cas, nebudes mat cas na odreagovanie a uz vobec nie na pracu. Nemyslim si, ze je to dobry napad. Ale ak si fakt SPRT, tak by sa to malo dat zvladnut.
MePHyst0

PříspěvekZaslal: 12. únor 2010, 18:31:34    Předmět: Odpovědět s citátem

ja by som povedal ze ked si fakt SPRT, tak to uz radsej dva uplne diametralne odlisne obory studovat. to este pochopim, povedzme ekonomia, psychologia, pravo atd Smile ale info-info, to je zbytocne Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kaemon

PříspěvekZaslal: 12. únor 2010, 19:31:48    Předmět: Odpovědět s citátem

No že bych byl SPRT se říct nedá, od prváku přežívám z toho co se naučím ze školy a musím říct že celkem dobře. Nemá to cenu chápu, přesto chci 2 školy zkusit a na MFF jsem se rozhodoval i na fyziku tak to zkusím. Pokud mám dobrý informace tak když s 1 školou v prváku "seknu" tak mi to vyjde tak že budu pořád studovat zadarmo, takže není důvod to nezkusit.
Fila

PříspěvekZaslal: 12. únor 2010, 20:40:04    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja bych to videl jako smysluplne spise v tom, ze si zkusis obe a vyberes si tu ktera ti bude vic sedet. Jinak to nema prilis cenu, protoze se budes ucit podobne veci, nekdy uplne stejne a budovat si urcitou pozici je snazsi poradne na jednom miste, nez na 2 (VS studium je jen castecne vec delani nejakych predmetu a zkousek, minimalne v dobe bakalarky a diplomky je dobre byt zainteresovan i v necem, co se na skole dela z vyzkumneho ci vyvojoveho hlediska).

Pokud 2 skoly, tak opravdu 2 obory, interdisciplinarita je velmi zajimava a perspektivni... Muzes napr. delat informatiku a ekonomii/management pokud chces v oboru podnikat, nebo informatiku/nejakou dalsi vedu, muzes tak prichazet v te dane vede s napady/resenimi, ktere ti poskytne znalost informatiky.
SUK

PříspěvekZaslal: 15. březen 2010, 17:48:34    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechce mi tu nekdo shrnout vse napsane?
Zrovna jsem odesel z MFF (skvela skola, jen jsem to zezacatku podelal a na nektery veci ani vlastne nemam - DIM) a hledam kam dal - prihlasky za chvilku koncej, na DoD uz taky moc casu nebude...
Rozhoduju se mezi CVUT->FEL|FIT, premejslel jsem i nad VUTBR->FIT (ale to vidim docela jako blbost, daleko), moznost mam i na pardubickou uni.
Dal toho vic nevim....

Zajima me programovani i ta matika, jak teoreticky tak prakticky. (A nakonec i trosku elektronika - programuju si PIČky) Rad bych, aby se neucil jazyk ale programovani! A co se programovani tyce, tak mi nevadi ani ty "teoretictejsi vyukovy" ulohy, pokud to ovsem neni ridka reprezentace matice pomoci spojovych seznamu s hlavou (bleeee).... diky za tipy, je to rozhodovani sakra na rychlo :-/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
Houp

PříspěvekZaslal: 15. březen 2010, 20:46:18    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkusím ti shrnout své pocity po 3 semestrech a kousku 4. na CVUT-FEL (kde je již jen STM, ne EaI)

"programovat" se asi tolik nenaučíš. Algoritmizace = Java1(i když záleží na cvičícím), pak je Java 2, C(částečně doplněné C++)

z toho programování, co bys chtěl tak je tam Datové struktury a algoritmy(ale jsou to opravdu základy, moc nových věcí jsem se nedozvěděl), teď mám dobrovolně Teoretickou informatiku(zatím teorie grafů, později dle rozvrhu jsou tam stavové automaty), v prváku ještě bylo Objektové modelování(různé návrhové vzory, to mi přišlo velmi zajímavé a užitečné)

Z matik, tak Matika 1 (= derivace, integrály -> osobně většinu jsme probrali na střední), Algebra(matice, lineární rovnice), Matematická logika(relace, predikátová logika -> Když prší, tak je ošklivo ..), Diskrétní matematika(tu mám teď a zatím nějak netuším, o čem to bude), Bezpečnost přenosu dat(modulární matematika), Vytěžování dat(statistika)

elektronika zatím dva předměty a myslím, že další povinné nejsou, ale můžeš nepovinné. Jeden naprosto k ničemu(z průmky se nedozvěděli nic nového, já se jen něco naučil nazpaměť, čemu jsem nerozuměl, ale třeba by ti to něco dalo), Struktura a architektura počítačů, to mi přijde, co by se ti mohlo líbit, navrhovali jsme různé sčítačky a odčítačky pomocí logických součástek(AND, XOR, NAND..), a pak si šáhli na assembler

Tak snad ti tohle trochu pomohlo si udělat představu o tom, co se tam děje.

PříspěvekZaslal: 16. březen 2010, 18:04:48    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud si myslíš, že MFF je skvělá škola, proč to nezkusit znovu? Na FI je běžná praxe, že po vyhození si dáš znova přihlášku a pokračuješ tam, kde jsi skončil (tedy se všemi absolvovanými předměty a kredity, které jsi v minulém studiu udělal).
SUK

PříspěvekZaslal: 16. březen 2010, 18:53:20    Předmět: Odpovědět s citátem

Eosie: mam zbytky soudnosti Smile Diskretni matematiku jsem nedokazal skoro vubec pochopit (presneji receno - ty poloformalni algoritmicko-indukcni dukazy mi moc nelezly do hlavy a vetsinou jsem je nechapal), navic doma me uz nebudou chtit presprilis sponzorovat a mam hotovej jen jeden predmet, takze to neni uplne nejlepsi napad to zkouset znova Smile

houp: diky za informace, jen z toho STM se mi prilis nelibi to M na konci Neutral
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
Poky

PříspěvekZaslal: 16. březen 2010, 20:54:17    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak můžeš na ZCU - FAV - termín je do 31. března
Houp

PříspěvekZaslal: 17. březen 2010, 12:30:20    Předmět: Odpovědět s citátem

SUK napsal:

houp: diky za informace, jen z toho STM se mi prilis nelibi to M na konci Neutral

Pokud si nezvolíš obor "Management", tak s tím nebudeš mít prakticky nic společného. Zatím jen jsem měl s tím související předmět "Právní aspekty podnikání"

PříspěvekZaslal: 17. březen 2010, 23:34:22    Předmět: Odpovědět s citátem

->SUK

No a neni trochu brzo nato to takhle vzdavat na zacatku letniho semestru? ...nektery z tech predmetu co nemas hotovy budou mit jeste urcite termin v lete a kdyz si zapises nejaky predmety navic ted v letnim semestru tak tech 60 kreditu jeste muzes nasbirat kdyz zacnes makat (a kdyz ne 60 tak tech nutnych 35kreditu na postup do dalsiho rocniku urcite Wink )
...uprimne fakt nechapu jestli se ti na ty skole libi proc nezacnes trosku bojovat...krome toho bych moc nepocital stim ze jinde ti to do klina spadne samo ty zkousky...a jestli ano tak je otazka jestli to neni skoda, myslim ze skola by cloveku mela dat trosku zabrat a ne aby tim nejak zlehka proplul Rolling Eyes

tech lidi ktery si to prectou vecer pred zkouskou a rano to daj za 1 si nevsimej, to je jina kategorie, proste ucit se na tejden na zkousku je uplne normalni...zvlast v tom prvaku je to takovy asi nejtezsi nez si clovek zvykne na ten vysokoskolejskej styl vyuky.
Marek

PříspěvekZaslal: 18. březen 2010, 15:29:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Mantharis napsal:
tech lidi ktery si to prectou vecer pred zkouskou a rano to daj za 1 si nevsimej, to je jina kategorie

No pokud by jeden večer učení stačil na absolvování zkoušky, jaký by potom mělo smysl do tý školy chodit. Smile
SUK

PříspěvekZaslal: 19. březen 2010, 14:54:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak existuji lide, co chodi na prednasky a na cvika a pak uz si to jenom zopaknou pres noc a zkouska za jedna... pak teda existujou lidi, co drtej tejden predem a nedaj to ani na potreti, prestoze se o to zajimaj (ja Very Happy )

Mantharis: spousta lidi to vzdala po prvnim tejdnu, vydrzel jsem nahodou docela dlouho Smile Jinak, bojoval jsem. K zapoctum jsem se probojoval, k nejaky rozumny zkousce uz ne... tak to vzdavam....

Houp: diky za informace. Stejne ale nejak pokoukavam po Otevreny Informace, jenze se mi nedari nejit zadny rozumny diskuse o tom, asi to bude tim, ze to je pomerne novej obor.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20  Další
Strana 18 z 20

Přejdi na: