Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
frca

|
Zaslal: 22. květen 2010, 23:54:06 Předmět: SDL - jiná aplikace než gameloop |
|
|
Zdravím,
neznáte nějaký jednoduchý příklad sdl aplikace, která nežere 100 % CPU a zároveň nepoužívá SDL_Delay? Mám tušení, že bude nutné použít SDL_ExposeEvent, ale to je tak všechno.
Díky. _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 23. květen 2010, 12:33:04 Předmět: |
|
|
A co čekáš od nekonečné smyčky? Jasně, když mám editor v SDL, tak tam jen čekám na zprávy, takže žere 0 % CPU (SDL_WaitEvent). Normální hry ale chtěj vykreslovat jeden snímek za druhým. Tady moc možností nemáš. Hra nemusí kreslit víc snímků, než kolik vykresluje monitor - takže zapni VSync a doufej, že driver grafiky sám nečeká smyčkou. Pokud VSync nemáš, tak si musíš omezit FPS sám a v přebytku času ti nezbyde než čekat. Před pár lety jsem si udělal úpravu Ljágušky že při nadbytku FPS čekal a snížil jsem tak zatížení CPU na třetinu (šlo by i míň, jenže člověk musí počítat s rezervou - problém ve hrách, kde FPS může hodně kolísat). _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 23. květen 2010, 14:44:32 Předmět: |
|
|
Takže pokud jde o eventy, už je to jasné. Ale co s tím vykreslováním? (OpenGL sem teď nepleťme, jen klasické 2D SDL.) Například mně vůbec nechodí zpráva SDL_VIDEOEXPOSE. Navíc se mi zdá, že se to okno překresluje automaticky.
Viz příklad. Můžu přes to tahat okna, jak chci, a pořád je to zelené.
http://nopaste.ceske-hry.cz/223040
Z WinApi jsem byl zvyklý, že jsem musel okno překreslovat sám. _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 23. květen 2010, 15:25:08 Předmět: |
|
|
OpenGL jsem sem nepletl, VSync je obecná věc. Je to vlastnost 2D, 3D, přehrávání videa i kompozitního desktopu. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 23. květen 2010, 18:09:53 Předmět: |
|
|
Pochopitelně. To jsem psal preventivně  _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |