.[ ČeskéHry.cz ].
New Space Invaders

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
bildo

PříspěvekZaslal: 3. leden 2011, 13:34:20    Předmět: New Space Invaders Odpovědět s citátem

V hre New Space Invaders sa ocitas v roli ochrancu zeme a likvidujes hordy nepriatelov, ktori sa zas a zas snazia maticku zem dobit.
K tomuto ucelu mas k dispozicii malu raketu, ktora ma neomezene mnozstvo zakladnej municie, ale zbieranim roznych bonusov si sem tam kadenciu a zbrane mozes vylepsit. Wink
O hre netreba pisat mnoho, je vela roznych prevedeni, ale ta nasa sa Vas bude snazit zaujmut:
- viacerymi druhmi grafiky
- viacerymi modmi hry
- a online skorem, ktore niektorych ludi moze motivovat. Wink

Hra by sa dala oznacit ako taka survivalovka. Prejdes 6 kol, nastupi Boss a po jeho zniceni ides znovu ale hra sa stava cim dalej, tym viac obtiaznejsia. Smile
Do toho je tu klasicka verzia, tam ide jedna vlna nepriatelov za druhou, ale kazda dalsia vlna je pocetnejsia.

Na hre sa podielali ludia:
- Robert Bielka ( BILDO ) - program. - Martin Kuklinek ( MAKAN ) - grafika. - Daniel Chylek ( CHYLEX ) - online skore.

ONLINE SCORE

http://dl.dropbox.com/u/11417651/NewSpaceInvaders.rar
MIRROR #1
www.rrsystems.ic.cz/spaceinvaders/NewSpaceInvaders.rar
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mival

PříspěvekZaslal: 3. leden 2011, 15:48:32    Předmět: Re: New Space Invaders Odpovědět s citátem

Vypada to zajimave (na screenech), zajimalo by me, v cem je tato hra delana? preji pekny den MiVal
bildo

PříspěvekZaslal: 3. leden 2011, 16:44:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Je delana v Game Makeru.
Predtim jsem sice skousel delat hry v Delphi (DelphiX). Ale zjsitil jsem, ze je pro me mnohem jednodussi a rychlejsi Game maker. Smile
mival

PříspěvekZaslal: 3. leden 2011, 18:02:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Jn Game Maker je celkem jednoduchy no.
makan

PříspěvekZaslal: 24. leden 2011, 11:45:15    Předmět: Invader - makan Odpovědět s citátem

Zdar ve spolek, jsem grafik této hry - sice špatný grafik, ale aspoň nějaký. Rád bych uvítal nějaké byť jen strohé komentáře ke hře Smile . Byl jsem upozorněn, že hra vytvořená v GM (Game Maker), zde bude považována za prostitutku a navíc HIV pozitivní. Osobně soudím věci podle obsahu, ale jiný kraj ... I přesto si myslím že práce autorů by si zasloužila alespoň minimální odezvu, třeba i negativní.

Hezký den.
micky

PříspěvekZaslal: 24. leden 2011, 13:55:31    Předmět: Odpovědět s citátem

Hru jsem si zahrál až dneska, dříve jsem si jí nevšiml. Osobně mi nevadí, v čem byla hra vytvořena, jak říkáte, v GM se tvoří rychle. Sám bych ale v game makeru dělat nechtěl. Wink

Ale jinak, co bych tak chtěl říct:
1) Nevím, jak jste řešili rychlost střelby a vůbec "ustálení" pohybu při různých FPS... zatímco pohyb funguje podle mě bez problému, střelba se chová jaksi náhodně. Občas je mi dovoleno vypálit pět střel za vteřinu, občas jedna. Zkusil jsem poťukávat na tlačítko, držet ho... pokaždé úplně náhodný výsledek.
2) Při střelbě se mi jeden čas ozývalý chybov zvuk Windows společně s tím laserem. Nevím, jestli se nějak game maker bránil vstupu...
3) Restartoval jsem hru a moje trable se střelbou zmizelo.. možná nějaká chybka v gamemakeru na input.
4) Skóre online je pěkná věc... offline je opravdu nouzovka, jak uploadnout nějaké super skore, když vypadne net... O bezpečnosti mluvit nebudeme Very Happy
5) Více grafických vzhledů, nové zbraně, ano, to mě potěšilo. Nejhezčí je samozřejmě retro styl... prostě to k sobě patří. Smile

Kdybych nezažil to trápení se střelbou, asi bych hrál o něco déle... takto jsem v podstatě končil se skórem okolo stovky. Se zbytkem hry jsem byl vlastně spokojený. Wink
aimia

PříspěvekZaslal: 25. leden 2011, 06:26:01    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, GM je dobrý nástroj, nevidím nic špatného v jeho používání Smile

Dojmy ze hry
+ za přidání typů grafiky a herních módů, za komplexnost hry
+ za pěkné pixelart logo/splash
+ za efekty, dodá to hře živosti
+ pěkné menu, dobře použitý font
+ online score

- škoda že jste si nevyhráli víc s módy hry, čekal jsem jich víc
- pixelart grafika mě zklamala. Přišla mi dost nevýrazná(ufoni vypadají jak vektoroví), hvězdné pozadi moc preplacane, cele je to takove sedive.

Celkový dojem dobrý Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
makan

PříspěvekZaslal: 25. leden 2011, 08:39:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro mickyho: Tak záleží na módu který si hrál, střelba by měla být v pořádku. V klasické hře, stejně jako v originále, můžeš opět vystřelit až zasáhneš cíl, tedy pokud jsou cíle nízko a ty pravidelně trefuješ, tvoje kadence je rychlejší než když nezasáhneš, to potom musíš čekat až se střela sama zničí o horní hranu obrazu, žádná náhodnost v tom není. Stejně tak to funguje i v ostatních módech, jenom kadence je razantnější a jde zvyšovat pomocí bonusových hvězdiček a aktivačního tlačítka. Po restartu je defaultní akční mód, možná proto se ti střelba zdála OK, ale je možné že je tam nějaký brouk, tak bych tě chtěl poprosit jestli by jsi hru ještě nezkusil a upnul sem podrobnosti, díky moc za hodnocení a hraní.

Pro aimia: Logo/splash je v podstatě hlavní boss hry, ke kterému se jde prokousat ve všech módech kromě "klasického" a po jeho sundání se dá zhlédnout druhá část animace. Ve hře jde cheatem vyvolat ještě jedna verze pixelartové grafiky, která je bohužel ještě horší Very Happy Díky ti že jsi dal hře šanci. Dobrý je za tři, což byla moje nejoblíbenější známka už od základky.
micky

PříspěvekZaslal: 25. leden 2011, 15:55:26    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, teď už tomu rozumím. Smile Dobré zvýhodnění přesné střelby. Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: