.[ ČeskéHry.cz ].
Nová česká adventura DARK DISHARMONY
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Mobilní hry, Flashové hry, Webové hry, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marek

PříspěvekZaslal: 11. duben 2011, 20:50:38    Předmět: Odpovědět s citátem

Chroust napsal:
franz napsal:
hned v úvodu chci chytit bludičku, ta ale zajíždí do reklamy, klikl jsem a otevřel reklamní okno - je tohle záměr?

Ano, to je záměr jak aspoň částečně pokrýt náklady na vývoj hry.

Heh ty navádíš lidi takhle klikat na reklamy? To je dobrej ojeb teda. Twisted Evil
Chroust

PříspěvekZaslal: 12. duben 2011, 03:38:03    Předmět: Odpovědět s citátem

Nenazýval bych to zrovna ojebem. Jsou to hry "zadarmo" a lidi jako já, co zrovna nemají fůru prachů nebo volnýho času prostě musí svůj výtvor nějak zpeněžit, nebo ho aspoň udělat pro provozovatele zajímavějším. Jinak by ty freehry ani nevznikaly. Nikdo tím nic nezíská ani neztratí.... pokud víte jak ingame reklamy fungujou, víte čem mluvím. Navíc to ani není proti pravidlům publikování reklamy. Takže bych to spíš nazval zajímavým nápadem.
Dlaha

PříspěvekZaslal: 12. duben 2011, 09:41:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Kde jsou ty časy, kdy lidi dělali freeware hry pro radost Very Happy Ale je pravda, že teď už by se i mně hodilo něco trochu zpěněžit...
Jsou údaje o tom, kolik ti to asi takhle nese, tajný, nebo tady můžeš nějakou sumu aspoň nastínit? Ze zajímavosti Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
VladR

PříspěvekZaslal: 12. duben 2011, 15:31:18    Předmět: Odpovědět s citátem

Chroust napsal:
franz napsal:
hned v úvodu chci chytit bludičku, ta ale zajíždí do reklamy, klikl jsem a otevřel reklamní okno - je tohle záměr?

Ano, to je záměr jak aspoň částečně pokrýt náklady na vývoj hry.
This is fucked up on so many fronts Rolling Eyes

No, v kazdom pripade, doteraz som mal chut vyskusat, co to je za gamesu, ked uz tu ludia tolko picuju - ale po tomto brutalnom ojebe z tvojej strany sa uz len ciste z principu na to vyseriem.

Ak chces prachy, tak kludne rob shareware.

Ale kurva fix, nekurvi free hry Exclamation Exclamation Exclamation

Na toto by mal byt v pekle separe kutik, pre takychto zvrhlikov... Idea
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chroust

PříspěvekZaslal: 12. duben 2011, 15:31:37    Předmět: Odpovědět s citátem

Bohužel o výdělcích jsem vázán mlčenlivostí. Nejsou to ale žádné závratné sumy... občas jsou až nezajímavé. Záleží jaké reklamy se používají. Platí se za konverze nikoliv za proklik a cenu za konverzi udává inzerent, takže je to dost pohyblivé.

To VladR: nevím nad čím se tady rozčiluješ? Hra je podnikatelskej záměr jako každej jinej a jestliže vývojář, který nežije ze vzduchu, neživí ho rodiče, nebo to nedělá jako studentskej projekt, ve svým výtvoru nevidí žádný profit, tak se na to raději vysere (jak ty sám říkáš), něž aby si způsobil ztrátu. Jestli sis nevšiml, žiješ v kapitalismu a ani ta elektřina není zadarmo ani Flash není zadarmo. Osobně jsem se zajímal a hledal sponzory, ale nikdo mi nechtěl dát ani floka, tak jsem musel použít reklamu. Co je na tom špatnýho, že chci za svou práci nějakou odměnu?! Soudě podle tvého vyjadřování, ty asi taky nekopeš kanály zadara. Je kontraproduktivní dělat něco zadarmo!

Dost kolegů z mojí branže dojelo na to, že dělali něco pro radost, nakonec skončili zadlužený u pásu ve fabrice... možná už nikdy nic neudělají. Co je lepší? Během svojí pod. praxe jsem zjistil jednu věc: Pracovat zadarmo smrdí, nakonec zjistíte, že na vaší věci pro radost vydělává někdo jiný.
VladR

PříspěvekZaslal: 12. duben 2011, 16:53:17    Předmět: Odpovědět s citátem

Je rozdiel, ked mas nejaku kontextovu reklamu (alebo obrazovka pred spustenim levelu) a je rozdiel, ked hru nadizajnujes tak, aby hrac nechtiac klikol na ten banner, lebo mu tym smerom vybehne herna postava.

Este raz - ak chces prachy, tak chod do shareware, ale toto je proste humus.

Co to je vobec za napad sa pokusat zivit reklamou v hre ?!? Od toho mas predsa zamestnanie, vyhru v loterii, dedicstvo alebo bohatu manzelku.

citace:
Dost kolegů z mojí branže dojelo na to, že dělali něco pro radost, nakonec skončili zadlužený u pásu ve fabrice... možná už nikdy nic neudělají. Co je lepší?
Pokial to robili LEN pre prachy, tak je lepsie, ze uz nic nepsravia - lebo prisli na to, ze tie sa daju jednoduchsie zarobit mimo herneho biznisu a zbytocne hernu scenu neprznia.

Pokial niekoho NAOZAJ kodenie hier bavi, tak to bude robit cely zivot, hoc aj zadarmo, lebo je to proste hobby. Ja to tak robim a funguje to.

citace:
Soudě podle tvého vyjadřování, ty asi taky nekopeš kanály zadara
A presne pre to, ze som taky super kopac kanalov, ma firma transferla zo Slovenska do USA aj s rodinou a komplet vizami Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis

PříspěvekZaslal: 12. duben 2011, 16:54:26    Předmět: Odpovědět s citátem

Reakce na Chrousta:
Volíš docela silná slova na to, že se pohybuješ na fóru, kde mnoho z nás udělalo nejednu - i docela pěknou - hru zadarmo. A ano, jen tak pro radost. Prezentují se tu i komerční hry a nikdo s tím nemá problém. Když tví kolegové skončili zadlužení u pásu ve fabrice, tak asi moc programovat neuměli. Zrovna v tomhle oboru berou doslova každého, a když máš štěstí, tak i za dost slušný prachy. Sám jsem toho příkladem.
Flash

PříspěvekZaslal: 12. duben 2011, 16:55:30    Předmět: Odpovědět s citátem

LOL a WTF zaroven!!!!

Todle skoro prekonava tu perlu o totalite kvuli zivnostaku. Je pravda, ze totalitni praktiky byly jeste o tridu lepsi nez toto, ale i tak silnej konkurent Very Happy

Vetsinou si dokazu i za touhle anonymitou fora predstavit, co asi za lidi pise ty prispevky, ale u tebe fakt netusim jestli ses desetilety dite, nebo dospelej podnikatel petatricatnik.

Jo a posledni vec. Mlcenlivosti jsi vazanej vuci komu? Myslel jsem, ze ta hra je tvoje hra, takze sam vuci sobe? Twisted Evil Nebo je tam nejakej skrytej investor ci tvuj boss, ktery te "drzi za koule", aby nahodou nekde neco neuniklo? Doufam, ze to neni vuci te spolecnosti poskytujici do aplikace reklamu. To by totiz byl totalni nesmysl, kdy se nas bud snazis ty tahat za nos a nebo oni tebe. (pokud tedy neplati, ze oni hru zainvestovali a v praxi tedy plati to prvni, ze nejsi vlastnikem aplikace)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Marek

PříspěvekZaslal: 12. duben 2011, 17:21:08    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:
citace:
Soudě podle tvého vyjadřování, ty asi taky nekopeš kanály zadara
A presne pre to, ze som taky super kopac kanalov, ma firma transferla zo Slovenska do USA aj s rodinou a komplet vizami Very Happy

Taky bych chtěl být tak dobrý kopač kanálů jak ty. Twisted Evil
Chroust

PříspěvekZaslal: 12. duben 2011, 18:32:36    Předmět: Odpovědět s citátem

No cement, Vážení. Diskuze, která se ubírá tímto směrem mě přinejmenším, konsternuje. Nevím proč bych měl taková data, které ode mě chcete slyšet, uvádět na veřejném fóru. Jestli děláte hry pro zábavu, dělejte je... aspoň získáte pořádnej provoz. Jestli máte zaměstnání a baví vás bouchat hry vedle toho... prosím, jen tak dál. Nikdo nikoho nenutí hrát hry s reklamou. Jestli nefungujete stylem - něco za něco, vaše věc. Jestli máte klienta, který vám za vaši aplikaci zaplatí, není co řešit.

InGame API reklamy pro flash nemají zas tak dlouhou tradici... aspoň co vím, je to záležitost posledních čtyř let. Což dle mě znamená, že je to v jistém stádiu vlastního vývoje. Proti podmínkám to není, tak vážně nechápu, co tady řešíte?! Hráč přece nutně nemusí kliknout na reklamu, aby mohl pokračovat. Ale jestli jste teda tak světoví jak o sobě tvrdíte (já to o sobě rozhodně netvrdím) tak musíte vědět, že se podobné věci dějí a dít budou. Pořád bude dost lidí, co mají hluboko do kapsy a jestli mají možnost jak si něco vydělat, udělají to. NAvíc nemusím snad zdůrazňovat to, že Internet je svobodný medium - co včera bylo nějak dnes to tak být nemusí.

Vážně nevím, proč vám to přijde divný. Co vídám je to úplně normální, nikdo už se nad tím vůbec nepozastavuje (ne v Česku, tady všichni nadávají na všechno). Ale propo, jestli vás to opravdu tak uráží a jste tak ve vatě, dejte mi prosím sponzorskej dar a další díl bude třeba bez reklamy.

PS: Mlčeti zlato. Jinak gratuluji VladR, že se mu něco povedlo. To se každej den nestává.

Naposledy upravil Chroust dne 12. duben 2011, 18:56:59, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
frca

PříspěvekZaslal: 12. duben 2011, 18:54:02    Předmět: Odpovědět s citátem

Když jsme u toho ŽL, Chrouste, máš ho? Je vůbec na toto potřeba? Při zdejší míře byrokracie bych se nedivil, kdyby jo.
Proč někde bez toho zasraného cáru papíru podnikat jde a zrovna u nás ne? A teď se neptám FlashOvce.
Chroust

PříspěvekZaslal: 12. duben 2011, 18:57:54    Předmět: Odpovědět s citátem

frca napsal:
Když jsme u toho ŽL, Chrouste, máš ho? Je vůbec na toto potřeba? Při zdejší míře byrokracie bych se nedivil, kdyby jo.
Proč to někde bez toho zasraného cáru papíru jde a zrovna u nás ne? A teď se neptám FlashOvce.

Jistě že. Jo je to ohlašovací živnost volná (nemusíš mít na to ani základku) neuvedená v přílohách jedna a tři, stačí ti litr a občanka, bezúhonost a bezdlužnost. S tou byrokracií to není ani zas tak hrozný. Ale myslím, že na to ani ŽL nepotřebuješ. Jen musíš podle zákona odvádět daň z příjmů. Ovšem nevím jak na Paypal bez toho, Frco. Já už to měl zajetý, když jsem hru dělal.

Naposledy upravil Chroust dne 12. duben 2011, 19:04:30, celkově upraveno 1 krát
swarm

PříspěvekZaslal: 12. duben 2011, 19:04:30    Předmět: Odpovědět s citátem

Vyzkoušel jem a chválím za audio-vizuální stránku hry. Hezky se na to kouká.

K názvu adventura nic nemám. V zahraničí se pod to opravdu schová kde co. Navíc za logickou hru bych to označit nedokázal. Logické prvky jsem tam nikde nezpozoroval. Co se týká zábavnosti, tady se podle mě nevytěžilo maximum potenciálu - záhy mě to omrzelo a vypnul jsem to. Pak jsem to zkusil ještě jednou, ale zase jsem to vzdal.

Hlavní důvod je v podstatě jednoduchý: Chybí tam jakákoli motivace hrát a snažit se dostat dál. Ať už jde o jakoukoli hru, vždy je potřeba hráče nějak namotivovat a dát mu důvod, proč má u toho prosedět nějaký čas (u her podobného žánru to bývá třeba zápletka). To mi tady chybí.
Chroust

PříspěvekZaslal: 12. duben 2011, 19:24:14    Předmět: Odpovědět s citátem

igor napsal:
Měl jsem takové podezření, že se ten zadaný kód možná neresetuje když vyjedu z té klávesnice.

Jaj, sakra, ty jsi ale vnímavej. Dobrej postřeh! Aspoň v český verzi to vylepším ;) Opět díky za tip.

Naposledy upravil Chroust dne 13. duben 2011, 14:16:04, celkově upraveno 1 krát
Mem

PříspěvekZaslal: 13. duben 2011, 11:27:30    Předmět: Odpovědět s citátem

Chroust napsal:
Nenazýval bych to zrovna ojebem.

Tak ojeb to není, je to naprostá prasečina Wink, a třeba v Google AdSense je to důvod pro okamžité vypovězení účtu. Předpokládám, že tyhle praktiky zkreslující prokliky pro inzerenta jsou minimálně neetické ve všech reklamních systémech. (Tohle "Proti podmínkám to není, tak vážně nechápu, co tady řešíte?!" sis tedy předpokládám pečlivě ověřoval?)
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Mobilní hry, Flashové hry, Webové hry, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

Přejdi na: