.[ ČeskéHry.cz ].
Nová česká adventura DARK DISHARMONY
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Mobilní hry, Flashové hry, Webové hry, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Chroust

PříspěvekZaslal: 13. duben 2011, 12:45:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Kolikrát mám ještě napsat, že inzerenti platí za konverzi a ne za proklik? Ne jako u AdSense, kde se platí za proklik. A ano, ověřoval a krom vás si na to nikdo nestěžoval. Uživatel na to kliknout NEMUSÍ aby mohl pokračovat, to že se holt netrefí, je jeho problém. Většina se trefí do bludičky, i když je zrovna nad reklamou. Kdybych tady nerozvedl na co se ptal franz, ani byste si toho nevšimli. S etikou prosím vás zatěžujte politiky nebo novináře z bulváru. Tahle reklama prošla, má tři vstupy, všechny tři prošly kontrolou administrátory NG bez problémů. Tohle téma bezděčně uzavírám. A prosímvás nekažte si zdraví kvůli tomu, že někdo dělá věci nekonvenčně... podle mě v tomhle kreativním byznysu (a byznysem to můžeme regulerně nazývat, neboť samy herní portály z freeher vydělávají především a díky bohu, že i autor má tu možnost, to nebývalo) přece o to jde dělat věci jinak.

Ke Swarmovu příspěvku:
Musím uznat, že máš pravdu, příběh, který by hrou provázel k rozuzlení zápletky nebo nějaké úvodní movie, tam trochu chybí. Jediná motivace, jak ty říkáš, je koukat na hezkou audiovizuální a dopracovat se ke konci... ono totiž já jsem nad tím při vývoji dumal, ale nakonec jsem došel k závěru, že takový příběh u jednoscené hry mi přišla jako zbytečná záležitost (navíc jsem si myslel, že herní čas bude tak půl hodiny nejvíc). Ovšem opak je pravdou asi. Já byl stejně rád, že jsem se při vydání verze 1.0 vešel vůbec do deseti mega, takže ono na to vlastně ani nebylo moc místo. Tak snad příště na to dám větší důraz. Díky za tip ;)
ondy1985

PříspěvekZaslal: 14. duben 2011, 00:44:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Chrouste, ty si proste nemozny. Ten tvoj arogantny postoj ma neskutocne uraza. Nerozumiem, co tu vobec hladas, ked akukolvek kritiku agresivne odmietas. Su tu ludia, ktori toho maju na svedomi 10x viac nez ty a nie su ani z polovice tak namysleni.

Musis uznat, ze skryvat bludicku za reklamu proste nie je koser. Sam som na tu reklamu nechtiac klikol prvy krat, ked som hru spustil a nebyt toho, ze som ti na tu hru chcel dat nejaky feedback, tak by som obe okna zavrel a uz by som sa k DD v ziadnom pripade nevratil. Lenze tebe aj ten feedback je na dve veci, pretoze vsetku kritiku uplne ignorujes a furt melies to svoje dookola.
Chroust

PříspěvekZaslal: 14. duben 2011, 06:48:44    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak pár feedbacků, musím uznat, je mi opravdu na dvě věci. Užitečnou objektivní kritiku vnímám, třeba ta od Igor, Jnsfbi, Swarm, Houp ( a dalších) mi přijde hodně užitečná - i teď i do budoucna. I když jsem proti některým naprostý outsider, nejsem povinen na všechno přistoupit. Takže ne všechno odmítám, ale i ten neužitečnej subjektivní feedback (adventura není adventura, reklama je hnus apod) si rád přečtu a beru na vědomí, respektuju, když na něj odpovím. Jinak mám možnost reklamu na určených portálech vzdáleně vypnout, ale zatím to neudělám... proč taky? Ale, když tu tak nadáváte, třeba časem jo.

Jen teda poslední rekakce na tohle téma, jestli se vám nelíbí "Zpeněžování" free her, tak asi pláčete na špatném hrobě. Já to nevymyslel, jenom to používám a můj názor je, že je to dobře. Motivuje to přece autory dělat další a další hry... jak toho autor využije nebo nevyužije je ale jen jeho věc a to, že se to lidem nemusí líbit s tím snad musí počítat. Jinak co jsem si všiml, tak samo tohle forum - podle té pdf studie - usiluje o nějaké komerční dotace apod., nejste sami proti sobě, když to vlastně na druhou stranu kritizujete, že to jde i bez toho?

Vážně vám moje odpovědi přijdou agresivní a povýšené?
OGI

PříspěvekZaslal: 14. duben 2011, 10:44:23    Předmět: Odpovědět s citátem

jen bych asi rekl, ze to proc jsou lide nastvani, kvuli reklame, neni to ze se ve hre vyskytuje, vsichni chapeme ze kazda koruna ktera muze byt, se hodi, a ja osobne doufam ze aspon neco na tom vydelas. Jen se me i ostatnim nelibi to, jak je do hry vlozena, uz jsem to tu psal jednou, ale myslim ze pokud by ta reklama byla vlozena do jednoho okna, ktere by se zobrazilo traba na 5 vterin, jasne rikalo REKLAMA, nebo jakkoliv jinak upozornila, ze se jedna o reklamu a ne primo o tvou hru, bylo by to naprosto v poradku a koser. Problem je ze ta reklama je nevhodne umistena v miste, kde hrac ma chytit bludicku, za prve si neni jisty co to tam vubec je, jestli to ma byt soucast hry nebo ne a za druhe se mu hodne snadno stane ze nahodou na tu reklamu klikne (prave pri honeni bludicky) a tim se dostane nekam uplne jinam. Tim je samozrejme hrac zmateny a kolikrat hru vypne, nebo se k ni uz nevrati. A to je rpave vec ktere by jsi se jako autor mel snazit vyvarovat, ty chces aby lide tvou hru hrali, ne aby nastvane odchazeli, protoze neporozumi tomu jak je tam vlozena reklama...

jinak zkracene: Umisti tu reklamu priste nejak logicky, aby byla vyrazna, ale neprekazela a neodvadela od tve hry, pak to bude v naprostem poradku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Flash

PříspěvekZaslal: 14. duben 2011, 12:21:08    Předmět: Odpovědět s citátem

Chroust napsal:
jak toho autor využije nebo nevyužije je ale jen jeho věc a to, že se to lidem nemusí líbit s tím snad musí počítat. Jinak co jsem si všiml, tak samo tohle forum - podle té pdf studie - usiluje o nějaké komerční dotace apod., nejste sami proti sobě, když to vlastně na druhou stranu kritizujete, že to jde i bez toho?

Doplnil bych Ogiho a odpovedel na to co vyse cituju. CH rozhodne podporuji i komercni tvurce a vubec nevidim jediny problem, kdyz autor ma i u freewarovky monetizacni plan. Naopak ja osobne to ocenuju, protoze vetsinou tihle autori to mysli s tvorbou her vazne a pokud to pro ne aktualne neni, tak mozna do budoucna planuji, ze bude, jeden z hlavnim prijmu.

To co pise Ogi je pravda, reklama je tam umistena spatne a minimalne je to neeticke. Ale i tohle bych presel. Co me osobne ale uplne dostalo, byl tvuj postoj, kde bych u normalniho cloveka ocekaval, ze po upozorneni na tenhle "podvod", bude aspon trochu zahanbenej a prizna, ze to je lehce prasarna. Ale ty ses naopak na to evidentne hrdej a ostatni vicemene poucujes, ze takhle se to nejen delat ma, ale i musi! A kdyz to tak ostatni nedelaj, tak jsou paka. Sorry, ale to sem sel fakt do kolen, vzhledem k tomu, ze uz nekolik let delam reklamni hry a aplikace na zakazku a dost casto je tam i primo position branding, kdy se reklamni predmety zapracovavaji primo do designu hry, ale kdyz je tam nejake klikatelne logo nebo neco, tak to nikdy nesmi byt matouci a v ramci hrani hry ne na takovem miste, aby na to clovek omylem klikl.

A jak tu psal Mem, tak rozhodne GoogleAdds by ti hned stornovali ucet a verim, ze i firma provozujici tenhle inzerentni system by z te implementace dvakrat nadsena nebyla (mirne receno. A to, ze jde o konverzi a ne proklik nehraje zadnou roli).

frca napsal:
A teď se neptám FlashOvce.
Tohle bylo na me Question
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Dlaha

PříspěvekZaslal: 14. duben 2011, 13:50:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Chroust:
Ty tady chceš konstruktivní kritiku a když ti lidi píšou, že je tam špatně umístěná reklama, která mate a že by jsi to příště mohl udělat jinak, tak napíšeš věc jako "jak toho autor využije nebo nevyužije je ale jen jeho věc a to, že se to lidem nemusí líbit s tím snad musí počítat". A to tady dokonce už i padl nějaký ten návrh, jak to udělat líp.

Za mě musím říct, že taky jsem přemýšlel, jestli mám na tu zatracenou reklamu kliknout, aby se spustila hra, nebo co. Navíc to působí docela nekonzistentně, když to tam na začátku je bez jakýhokoliv ohraničení, nebo upozornění o reklamním sdělení (říkal jsem si, jestli jim neutekla reklama ze stránky až někam přes tvou hru). Naštěstí jak se spustila hra, tak už všechno bylo v pořádku...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
VladR

PříspěvekZaslal: 14. duben 2011, 14:05:52    Předmět: Odpovědět s citátem

"Hodte na nej sit. Je to blazen" Twisted Evil
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chroust

PříspěvekZaslal: 14. duben 2011, 16:25:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak schválně, chytám! Che che che... vy mě vysloveně bavíte! Razz Dvě stránky tady prokecáte jenom o reklamě. Normálně mi z toho vyskákaly vadný pixely na monitoru.
Marek

PříspěvekZaslal: 14. duben 2011, 17:15:11    Předmět: Odpovědět s citátem

DespeRadoX

PříspěvekZaslal: 14. duben 2011, 18:39:16    Předmět: Odpovědět s citátem

asi nie som sa kto tento topic sleduje od zaciatku a nestaci sa divit Smile
Chrouste ja sa cudujem ze davas hodnotit hru na taketo ubohe forum... tu nie je nik kto by dokazal pochopit aky si skvely grafik, programator a vizionar (nehovoriac o tom ako skvele vies vybrat hudobnika do tvojho nadcasoveho projektu..ono o toho hudobnika ani nejde, skor o to ako skvelo si ho ty vybral)...co ta k tomu viedlo ze si to sem dal? si bol nadrbany?
btw prejdes s tym egom cez standardnu zarubnu alebo mate upraveny byt?
Space Merchants Online ...zruseny, pracujem na mobilnej verzii space merchantu
VladR

PříspěvekZaslal: 14. duben 2011, 18:52:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Chroust - ked uz tu riesime, kolko roboty za tym bolo - kolko casu ti trvalo to cele nakodit ? 2-3 mesiace po ~20 hodin tyzdenne ? V com si to vlastne robil ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chroust

PříspěvekZaslal: 14. duben 2011, 20:54:06    Předmět: Odpovědět s citátem

Nooo... dobrý, tak já tam teda aspoň v cz verzi napíšu reklama, než mi tady vyškrábete oči, ok?

Asi jsem opravdu zvrhlík a masochista, normální člověk by se po všech těch urážkách už dávno odmlčel. Buď nerozumím já vám, nebo vy mě... na což jsem zvyklý a podobné reakce jsem čekal. Ale upřímně, když jsem dával to preview sem na tohle fórum, už jsem se sem ani nehodlal vracet... ale když jste se tak pěkně hašteřili, kočkovali a dováděli, kdo by odolal, kolegové.... a nedávejte mi, prosím, do pusy slova která jsem nenapsal - jako že jste paka apod... nevim, dál.

Odpovídám VladR: Není jednoduchý ten pracovní čas nějak vyčíslit. Fakt těžko říct, protože, dělal jsem to dělal při škole a svým podnikání, během toho jsem tu školu dal. Na hru zbejvalo jen málo času. Od zadání po vydání to trvalo snad rok. Čistýho času jak ty říkáš asi tak 300 - 400 pracovních hodin odhadem. Nebylo to pro mě lehký, vlastně jsem ani nevěděl jak takovou hru vůbec dělat, velkej problém byl pro mě optimalizace a hodně času zabralo testování... jak říkám je to takovej můj první pořádnej výtvor, kde jsem zkusil zužitkovat vše, co jsem se naučil. Nic víc, nic míň. Teď už mi to ale půjde líp od ruky a už aspoň trochu vím jak na to. V čem to bylo dělaný? Není to tak trochu divná otázka? No tedy detailně Adobe Flash CS4 - Action script 2.0, prosím. Nakodit, to nevím fakt, celý to plynulo tak nějak zároveň grafika s kodem akce po akci. Neměl jsem žádnej pevnej scénář ani nemám takovej styl práce.

Yes, we are all tough guys here! A omlouvám se pokud jsem někoho svýmy vstupy tak strašně urazil. To jsem opravdu nezamýšlel, zkusím být milejší.
Marek

PříspěvekZaslal: 18. duben 2011, 05:01:01    Předmět: Odpovědět s citátem

Chroust napsal:
Asi jsem opravdu zvrhlík a masochista, normální člověk by se po všech těch urážkách už dávno odmlčel.

Je zajímavé, že žádných urážek jsem si nevšiml. Veškerá kritika v tomto vlákně je na místě a reflektuje to, co lidi nejvíc frustruje na tvé hře a tak obecně.

Víceméně pevnej scénář je potřeba a měl by být hotový předem. Dělat to za běhu, jak tě napadne, není moc dobrej nápad.
Chroust

PříspěvekZaslal: 25. duben 2011, 02:34:58    Předmět: Odpovědět s citátem

Che, no proč to rozmazávat... (blazen, zvrhlik atd..) jak říkám, pardon, jestli jsem někoho urazil, to mi jde obvykle velmi dobře. Ale jak tak na to koukám, jak jsem podotkl, že už budu hodný, vlákno se jeví nějak schlíple...

Ale k tomu scénáři, ono to jde určitě rychleji, když jde o týmovou práci, to je bez debat. Asi každej má tak trochu svůj styl jak věci dělat. Mě většinou při samotný tvorbě čehokoliv, na čem dělám sám, napadnou další a stokrát lepší věci jak to udělat, než kdybych si dělal nějaký storyboard nebo layout, podle kterýho bych jel... vlastně mi to nepůsobí žádné problémy - asi tak. Důležitý je pro mě většinou vědět, jak má co začínat a jak má co končit, to mezitím už si vždycky za běhu nějak přeberu. Scénář je ale nezbytnej u filmu nebo movie.. tam moc nejde experimentovat, měnit plán apod... ale každej to má nějak, ne.

Ták a teď k tý zajímavější části. Během tohoto týdne vyjde česká verze na Webgames.cz - takže to jsem zvědavý, jak se hra odrazí v očích českých hráčů (určitě se jim nebude chtít přemýšlet) zajímavý pro mě, konfrontovat to s touhle kritikou.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Mobilní hry, Flashové hry, Webové hry, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4

Přejdi na: