Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
igor

|
Zaslal: 23. červen 2011, 14:56:13 Předmět: |
|
|
VladR napsal: |
Hracom to ale zjavne nevadi, kedze tento grc akceptuju v kazdej hre. |
Jak jako "akceptují"? Spíše nemají na výběr, internet je plný nadávek na tento trend.
Jinak zrovna do tohoto prostředí (poušť + bílé budovy) mi bloom celkem sedí, ale mohl by být menší. V reálu by ty budovy taky celkem "vypalovaly oči" S tím timeofday rozlišením by to mohlo být fakt pěkné. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 23. červen 2011, 15:03:59 Předmět: |
|
|
musí se to umět použít a rozumně
ve většině AA her mi to přijde pěkné, ale zde opravdu ne |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 23. červen 2011, 19:20:07 Předmět: |
|
|
WTF ? Ved nikto nepovedal, ze to je finalne. Vcera som bol rad, ze som bloom znizil na polovicu, takze uz nie je tak brutalne prepaleny, ale este to budem tweakovat.
Urcite to ale nebude tak, ze ho skoro nebude vidno. To zase nie. To by som mohol zacat vypinat tiene, textury, zvuky a vobec vsetko.
Nestaci azda cierna obrazovka a na nej 1-pixelova poskakujuca lopticka ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 23. červen 2011, 19:22:42 Předmět: |
|
|
igor napsal: |
Jak jako "akceptují"? Spíše nemají na výběr, internet je plný nadávek na tento trend. |
Co to trepes ? Akoze nemaju na vyber ? Nech to potom nekupia.
A preco potom miliony ludi kupuju AAA hry, kde sa na polku scen neda pozerat, lebo je to total prepalene ?
Komentare od hracov zacnem brat vazne az sa z HL3 preda len 150.000 ks kvoli prepalenemu bloomu. Inak su to len dristy a nezmyselne vytky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
igor

|
Zaslal: 23. červen 2011, 19:58:40 Předmět: |
|
|
Třeba proto, že ta hra je ještě o něčem jiném než o bloomu a neexistuje stejná hra bez bloomu? Sorry ale ten tvůj post mi nedává moc smysl.
Přijde mi, že s tím bloomem se to už ale mírní, hit to byl někde při zavedení současné generace konzolí. Navíc jak říkám - ke scénám, co tady ukazuješ, mi nějaký bloom celkem i sedí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 23. červen 2011, 20:12:24 Předmět: |
|
|
To pindanie na bloom mi pripada ako pindanie na disneyovske farby v Diablo 3. Par stotisic zufalcov si popinda, ale aj tak to kupia, resp. si aspon daju namahu to spiratit.
Mne to skor pride tak, ze "kto nepinda na bloom, nie je in".
Je to featura sucasnej generacie hier, tak ju tak proste treba brat.
Ad Mirror`s Edge - nie je to jedina hra, kde 50% pixelov na obrazovke je bielych. Mnohe lokacie v Castlevanii su miestami nehratelne, lebo clovek prd vidi.
A pozrite sa na fora, ako hraci vytekaju z grafiky Castlevanie na PS3, ktora vacsinu casu bezi v 18-24 fps a nema problem padnut ani na 12 (pocas subojov !!!). Nikto tam neriesi excesivny bloom, ani brutalny aliasing. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 24. červen 2011, 02:47:09 Předmět: |
|
|
Bloom je docela levnej efekt, jak udělat pohádkové barvy, jenomže - má ten rendering být fotorealistický? Pokud jo, pak je třeba se v první řadě zaměřit na jiné techniky. Pokud ne, tak je to asi jedno. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 24. červen 2011, 08:54:30 Předmět: |
|
|
VladR napsal: |
Mne to skor pride tak, ze "kto nepinda na bloom, nie je in".
|
Souhlas :-)
Bloom vytváří docela pěknou atmosféru. Myslím, že někde v mexiku, když slunce zasvítí na vápnem natřenej barák, tak to oči přímo vypaluje. Bloom se toto snaží navodit nerealistickým způsobem, ale to vůbec nevadí. Bloom je prostě efekt o pocitech, vyvolává nějaké asociace, které pomohou divákovi správně vnímat výsledný obraz. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 24. červen 2011, 09:42:25 Předmět: |
|
|
Bloom (spolu s DOF, MotionBlur, LensFlares, FilmGrain atd.) má smysl jen tam, kde simuluje pohled filmové kamery (protože všechny tyto "efekty" jsou v podstatě jen důsledkem nedokonalosti optické soustavy a snímače kamer a foťáků*), obecně se nejvíc hodí pro first-person pohledy.
Ve hře, která je viděna hlavně z ptačí perspektivy je vlastně nesmyslný, hlavně v kombinaci s chybějícími stíny vypadá úplně blbě.
Ale věřím, že VladR je zkušený vývojář a ještě to nějak poladí tak, že to bude vypadat dobře.
* lidské oko pochopitelně také není dokonalé, ale jeho vady vypadají jinak a docela špatně se popisují a simulují, proto to nikdo nedělá. _________________ Sharing is caring. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yza
|
Zaslal: 24. červen 2011, 11:36:19 Předmět: |
|
|
100% souhlas s Hunterem. Lidske oko je vlastne taky opticka soustava se svymi nedokonalostmi - a svymi "defekty" - jen jsou obvykle mnohem mirnejsi nez u te kamery. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 24. červen 2011, 11:40:48 Předmět: |
|
|
Bloom nesimuluje pohled filmové kamery. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 24. červen 2011, 11:48:13 Předmět: |
|
|
Simuluje: http://en.wikipedia.org/wiki/Bloom_(shader_effect) (tag URL nějak nefunguje ). Akorát se teďka používá na všechno, od oken po terén, u kterého je to volovina
VladR> To je panečku pohled na konstruktivní kritiku, "pokud by se to lidem opravdu nelíbilo, přece by mě dávno zlynčovali"  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 24. červen 2011, 11:56:19 Předmět: |
|
|
Čoveče, vsadil bych se, že sem ho viděl i svýma očima a nedíval se přitom přes kameru :-) _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 24. červen 2011, 12:18:21 Předmět: |
|
|
Tak ono principiálně můžeš bloom vidět i okem, ale ne moc dlouho, protože pak se ti stáhne zornička a uvidíš prd.
I lens flares jsou vidět okem, třeba když pláčeš a podíváš se na světla.
Ale obecně se to bere jako optické vady kamer.
PS docela by mě zajímalo, kdy herní průmysl objeví ve velkém kouzlo chromatické aberace. V posledním roce je to v 3D grafice hrozně oblíbené, kdo nemá CA jako by nebyl (zcela nezávisle na tom, jestli má nebo nemá smysl), a ve hře jsem to snad ještě neviděl. _________________ Sharing is caring. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 24. červen 2011, 13:07:38 Předmět: |
|
|
Hunter: jj, ty efekty s aberací bývají i v různých herních trailerech, pomáhají tam simulovat dojem pohybu, rozpadu obrazu (oblíbené u textů), ale smysl mi taky nějak uniká |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|