Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Vy a anglictina??? |
Nula bodov |
|
0% |
[ 0 ] |
Mam strach z akehokolvek styku s anglictinou, ale v kritickom pripade to ide |
|
1% |
[ 1 ] |
Dokazem pochopit manual (technicky text) |
|
13% |
[ 9 ] |
Dokazem viest jednoduchu konverzaciu (napr. vysvetlit cestu atd...) |
|
10% |
[ 7 ] |
Dokazem pisat |
|
6% |
[ 4 ] |
Dokazem konverzovat |
|
36% |
[ 24 ] |
Nemam nijaky vazny problem s anglictinou (moju anglictinu povazujem za plynulu) |
|
21% |
[ 14 ] |
Mam certifikat/statnu skusku z anglictiny |
|
7% |
[ 5 ] |
Som profi tlmocnik/prekladatel/native speaker |
|
1% |
[ 1 ] |
Nestotoznujem sa ani s jednou odpovedou (prosim vyjadrit sa) |
|
1% |
[ 1 ] |
|
Celkem hlasů : 66 |
|
Autor |
Zpráva |
pcmaster

|
Zaslal: 3. říjen 2007, 02:11:50 Předmět: Anglicky jazyk |
|
|
Nejaka uplne ina diskusia niekde inde, ale hlavne aj nedavne diskusie tu a moje bezne skusenosti ma inspirovali k tejto ankete az flamu . Ako kto chce. Tak sa vyjadrite a hlasujte
Povedzme, ze moznost ktora je nizsie zahrnuje aj moznosti vyssie. Ale neberte to ako nutnost pri hlasovani, kazdopadne sa vyjadrite.
Ide mi o celkovu uroven anglictiny v slovenske/ceskej spolocnosti a hlavne medzi mladymi ludmi!!! _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Augi

|
Zaslal: 3. říjen 2007, 07:44:31 Předmět: |
|
|
No já bych řekl, že dost záleží na tom, o jaký mladý lidi jde. Co vím z vlastní zkušenosti, tak lidi, co mají učňák, tak nevědí z angličtiny ani ťuk, ze střední je to o kousek lepší a na vejšce umí téměř každej perfektně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 3. říjen 2007, 08:03:36 Předmět: |
|
|
Dal jsem poslední možnost, protože běžně konverzovat asi neumím, ale v rámci zaměstnání musím pracovní věci v angličtině řešit (psanou a bohužel i mluvenou formou ), a funguje to _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MD

|
Zaslal: 3. říjen 2007, 08:41:08 Předmět: |
|
|
Ja si celkem trenuju Aj v praci - a myslim ze je to celkem znat - k takove te bezne pasivni schopnosti porozumet msdn a obcas nejakemu filmu,... se pridala temer denni komunikace pres e-mail, telefon a obcas osobni komunikace (vetsinou s nemcema ) Ale porad mam problemy s pokrocilou gramatikou - ted si na nas ucitel dovolil vytahnout would have been a vselijak to kombinaval! hruza! A pak me vzdyckey stve, kdyz chci mluvit a obcas si nemohu vzpomenout na nejake to slovicko.. _________________ - play with objects - www.krkal.org - |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 3. říjen 2007, 08:41:42 Předmět: |
|
|
Aspon v Praze, kdyz se cizinec zepta na cestu nekoho mladsiho, tak se dycky domluvi. Zrovna dneska sem cestou do prace v metru videl jednu holku vysvetlovat cestu nejaky zensky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 3. říjen 2007, 08:45:09 Předmět: |
|
|
augi - bohuzel bych rekl ze na VS minimalne nastupuji lide kteri anglicky moc neumi - cerpam z aktualni zkusenosti na FI a z toho ze lide v moji skupine tak z 50% nejsou schopni slozit srozumitelne poskladanou vetu jako odpoved na otazku (nejsou to zacatecnici - prosli testem, jinak by si anglinu ani nezapsali) - odpoved se vetsinou sklada tak z 15ti "uhm" kdy ten clovek mocne premysli a 20ti "you know" a divne vkladanych zamlcenych slov s tim ze dotycny doufa "snad jsem se trefil"
navic jsem si dost casto vsiml ze ani nepremysli nad kladenou otazkou a voli nejjednodussi odpoved, nebo odpoved zcela mimo otazku, ale hlavne ze neco reknou anglicky
viz vcera: "jake jsou vyhody vyuziti pocitacu (malych pocitacu, chytrych procesoru, ...) v autech". a odpoved kdy tazany zacal skladat ze teda jako vyhoda je ze nam muzou merit rychlost a pocitat kilometry me fakt dostala jako absolutni vyhoda uziti pocitacu v aute - jak kdyby tohle neslo s jednim lankem v bovdenu "uz od roku 1950".
a pokud uz teda slozi smysluplnou vetu tak je jedna max dve, kdy ta druha je spis takovy trislovny dovetek. ale tech co by opravdu byli schopni neco rict mam ve skupine minimum a celkem me to mrzi.
-----------------------------------------------
uplne jina situace je pokud je clovek na VS zacatecnik v anglictine - tem to neberu - typicky se jedna o lidi co meli na stredni zcela jinej jazyk (vetsinou proto ze reditel rekl). ty plne respektuju.
-----------------------------------------------
P.S. taky mate na VS pisemky z anglictiny kde prevadite foneticky zapsana slova na slova a slova na foneticky psana slova?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 3. říjen 2007, 08:48:25 Předmět: |
|
|
MD napsal: |
Ale porad mam problemy s pokrocilou gramatikou - ted si na nas ucitel dovolil vytahnout would have been a vselijak to kombinaval! hruza! A pak me vzdyckey stve, kdyz chci mluvit a obcas si nemohu vzpomenout na nejake to slovicko.. |
to mi pripomina nasi firemni anglictinu - "Dne bla bla 1500- se na dalekem vychode ve state persie odehrala bitva mezi A a B jejimz vitezem se nakonec stal A. Tim A premohlo B po X desetiletich nadvlady a vratilo se k moci" apod. hruzy mame jako "bonus" v patek po ranu po prekladu takovych rozumnejsich vet jako "Natri prosimte ten zrezively plot". |
|
Návrat nahoru |
|
 |
swarm

|
Zaslal: 3. říjen 2007, 08:51:41 Předmět: |
|
|
Číst technickou literaturu mi v angličtině nedělá problém, ale když mám konverzovat, tak je to hodně špatný... no a to už jsem poslední level z angliny a v létě bych měl dělat závěrečnou zkoušku z jazyka . _________________ Diagon Swarm - redaktor notebook.cz, moderátor diskuzního fora 3dfx.cz, zive.cz a notebook.cz
Blog o mobilní technice -> [WWW] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Augi

|
Zaslal: 3. říjen 2007, 09:07:59 Předmět: |
|
|
To jsi na tom podobně jako já - a zkoušku z angličtiny 2 jsem dal úplně v pohodě, takže bych se tím neznepokojoval  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MD

|
Zaslal: 3. říjen 2007, 10:04:12 Předmět: |
|
|
Tak ja na tom byl stejne, ano slozil jsem zkousku na VS, ale s mluvenim to stale byla bida. Proste dokud to clovek opravdu nepouziva, tak ma vazny problemy i odpovedet turistum na cestu.
Jinak nase firemni vyuka anglictiny je celkem dobra, zalezi teda na lektorovi, obcas je to zabava, nekdy je tam hodne konverzace, obcas nejaka gramatika. Myslim, ze kdyby na nas lektori zkouseli jen pokrocile drsarny, tak bysme je poslali do p.. Ja mam anglictinu rad, pokud si u ni prijeme odpocinu od prace. _________________ - play with objects - www.krkal.org - |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Artman
|
Zaslal: 3. říjen 2007, 10:10:02 Předmět: |
|
|
Mně učitelka ve čtvrtém semestru při zkoušce řekla, že jsem typický produkt, co vypouští FEI = psanému textu porozumím, rychle se v něm zorientuji, ale jakmile mám mluvit, že prý to je jak se strojem (jestliže, pak, apod), že prý pro to nemám zatím vypěstovaný ten správný cit... Každopádně i na tomhle bych časem chtěl pořádně zapracovat (například chodím na přednášky v angličtině, moc jich sice není u nás, ale tak aspoň něco, apod,..)... Zkoušku jsem jinak dal za 2..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 3. říjen 2007, 10:13:43 Předmět: |
|
|
MD napsal: |
Tak ja na tom byl stejne, ano slozil jsem zkousku na VS, ale s mluvenim to stale byla bida. Proste dokud to clovek opravdu nepouziva, tak ma vazny problemy i odpovedet turistum na cestu. |
tady asi vdecim tomu ze 4 roky na gymplu jsme meli native speakara - pak je clovek nucen i na sebemensi blbost ptat anglicky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zapytchu

Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 352 Bydliště: čechy i chacharov
|
Zaslal: 3. říjen 2007, 14:06:07 Předmět: |
|
|
juchu, konecne tema pro mne
Davam si zcela sebestredne volbu "native speaker", protoze praxe v ameru mne presvedcila, ze trebas z Cechu byla mluvena i psana ang proste a jednodusse nejlepsi. To neni chvastani, to je fakt
I polak, kamos, cumel jak puk, kdyz jsem mu vysvetloval, ze nejsem american, ale Cech
Nicmene,hojnost cestovani v poslednim pulroce mne ukazala, jak moc je dulezity jakykoliv jazyk. Byl jsem v Parizi a BUM - bylo mi strasne lito, ze jsem se nikdy tu francouzstinu nenaucil. Rustinu bych chtel umetvic, nez umim... mluvenemu ruskemu slovu rozumim, ale ze sebe nevypacim rozumnou vetu
Proste plati - kolik reci znas, tolikrat jsi clovekem.. a osbne bych nejradeji znal vsechny reci sveta - protoze na celym svete jsou skveli lide.
Krome teda par serveru s herni tematikou. ehm  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 3. říjen 2007, 15:12:33 Předmět: |
|
|
Myslel jsem si, ze umim dobre anglicky do ty doby, nez jsem nastoupil na FI. Posuzovat sam sebe je hrozne neobjektivni, sebestredne a spatne.  _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
devillante
|
Zaslal: 3. říjen 2007, 16:07:24 Předmět: |
|
|
Já osobně nemám s angličtinou žádný problém, mluvím plynule, píšu bez chyb a číst umim, akorát odborný věci umím jenom číst... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|