.[ ČeskéHry.cz ].
Archamon - středověká budovatelská realtime strategie
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 22, 23, 24  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Crypton

PříspěvekZaslal: 17. listopad 2011, 18:39:18    Předmět: Odpovědět s citátem

To sonic: A nedělá ti to tu chybu i u jiných her s DirectX9? Protože úplně stejnou chybu mi to dělá na mém notebooku, který má taky integrovanou grafiku (ATI Mobility HD 4200). Dělá to jen u her s D3D9, ale u starších verzích D3D, a OpenGL mi to nedělá.

Zkoušel jsem reinstalovat Windows, instalovat nejnovější ovladače, měnit různě nastavení driveru, apod, ale nic nepomohlo. Podařilo se mi tu chybu "opravit" jen u jedné hry, a to je Left 4 Dead 2, který má v nastavení grafiky něco jako Paged Pool Memory, a když jsem si to nastavil na High, tak to přestalo dělat.

PříspěvekZaslal: 17. listopad 2011, 19:31:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem asi jeden z mála lidí, kterým se to tu podařilo rozběhnout bez potíží (Win Vista x86, Core 2 Duo, GeForce 8600 GT) a musím prohlásit, že stavitelská stránka hry je super! Docela to připomíná Northland, který mě bavil, takže je to dobré. Smile

Co se mi líbilo:
    týdenní (asi?) report o spokojenosti obyvatelstva (celá lišta reportů je dobře udělána),
    skvělá budovatelská gameplay,
    nemusím se starat o vesničany (DÍKY BOHU!),
    vlastní herní postava,
    +- statistiky.

Co se mi nelíbilo (budovatelská část):
    označovadlo políčka pod kurzorem (nejde to nějak vypnout?),
    selekce (lidí) podle políčka (ne podle objektu pod kurzorem),
    občas roztříštěné herní rozhraní (např. nabídka "informace o vládě" či co),
    nemožnost speedupu hry neomezeně dlouhou dobu (proč?),
    okno s barbary se otevře 2x po sobě, nevezmou si korektní množství vyžebraných věcí,
    palisády potřebují spousty stavitelů a tak je jejich stavba extrémně náročná (a dokud nejsou postaveny, ukazují špatným směrem),
    statistiky množství suroviny nejsou tříděné podle typu (jídlo, zbraně apod.),
    "potulní poutníci" přicházejí moc často (otravuje to),
    "nedoporučené budovy" nefungují, respektive jsou duplicitní k týdenním statistikám, podle kterých se dá zjistit, co lidem chybí,
    když je budova nedoporučená, neukazuje se popis a cena,
    při nedostatku vstupních surovin do budovy na to nejsem upozorněn (!),
    (možná ještě něco, ale teď si nevzpomenu).

Armáda se momentálně chová jako kupa idiotů, takže na té by se ještě mohlo zapracovat.
Bojovníci si k lučištníkům dojdou až po dlouhé době, lučištníci neumí střílet na pohybující se objekty (fail).
Při módu "obrany" (defensive) chodí po okolí jako při "útoku" (offensive), při módu stráže (asi bych to přejmenoval, "stráž" bych chápal jako patrol, ne jako stand ground) nerespektují moje příkazy pohnout se.

Ve hře není fog of war (pokud vím), což by se IMHO do release verze mohlo dát.

Nicméně je to oproti minulé verzi obrovský krok vpřed! Gratuluji! Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vionsoft.Ondrash

PříspěvekZaslal: 17. listopad 2011, 20:38:55    Předmět: Odpovědět s citátem

if.then: díky za pochvalu Smile (rozjel jsi to snadno taky proto, že už se hlavní důvody pádů od prvního uvedení dema podařilo víceméně odstranit)

teď k nedostatkům:
označovadlo políčka pod kurzorem (nejde to nějak vypnout?),
selekce (lidí) podle políčka (ne podle objektu pod kurzorem),
-> pravda, zatím jsem se nezabýval výběrem objektů kurzorem (je to pozůstatek první zcela čtverečkového Archamonu) ... dobudoucna na tom plánuju zapracovat

občas roztříštěné herní rozhraní (např. nabídka "informace o vládě" či co)
-> konkrétně nevím co si o tom myslet

nemožnost speedupu hry neomezeně dlouhou dobu (proč?),
-> mám pro to své "interní" důvody, ááále dejme tomu Wink

okno s barbary se otevře 2x po sobě, nevezmou si korektní množství vyžebraných věcí,
-> známý bug, blbě se ladí, protože to nedělá pokaždé (měli by si vzít to první množství)

palisády potřebují spousty stavitelů a tak je jejich stavba extrémně náročná
-> ano, to je i záměr - ve hře nejsou žádné dobývací stroje (a v této verzi asi ani nebudou -> budou v příštím projektu Wink ), takže stavba palisády a hlavně hradby je finální zabezpečovací prostředek, proto musí být náročné jej postavit.. navíc je to pojate "realisticky" takže obehnat vesnici hradbama není práce na týden a člověk musí "zakrvácet" říši

-> mám pocit že trochu jsou, ale to je detail

"potulní poutníci" přicházejí moc často (otravuje to)
-> chodí jenom do doby, než máš dost lidí, je to upgrade obyvatelstva, které zpočátku roste pomalu

"nedoporučené budovy" nefungují, když je budova nedoporučená, neukazuje se popis a cena,
-> tohle je v pořádku ... zatím jsou z toho všichni rozčarováni, takže to bude třeba změnit, má to fungovat tak, že hráč by neměl stavět nedoporučené, páč by to mohl podělat... týdenní informace jsou pomalý a ne zcela dokonalý feedback, co právě hráč pokračuje... nedoporučené stavby by ho měly aspoň trochu vést (ovšem nechceme nic zakazovat, takže na vlastní riziko může dělat klidně hradní palác v době hladu Wink )

-> nechápu co tím myslíš, kdy bys měl být upozorněn ??

... k armádě jenom tolik, že většina nedostatků je způsobena principem hry... reakce vojáků se můžou jevit pomalé a těžkopádné, není to primárně hra o bojích, ale souhlas, že by se to vylepšit určitě dalo

...režim obrany nezakazuje stát na místě, ale po likvidaci nebezpečí by se voják měl vrátit na původní místo, u stráže musí stát na jednom místě dokud tento režim nezrušíš
if.then

PříspěvekZaslal: 17. listopad 2011, 21:35:15    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
občas roztříštěné herní rozhraní (např. nabídka "informace o vládě" či co)
-> konkrétně nevím co si o tom myslet

Tak jsem se teď kouknul, jmenuje se to "správa panství" a jsou tam věci jako "omezení porodnosti" či "max. podíl stavitelů". To by spíš chtělo přiřadit ke konkrétní vesnici.

citace:
-> mám pocit že trochu jsou, ale to je detail

Vem si, že třeba chci připravit svůj národ na válku. Rád bych měl ve statistikách "množství zbraní" (v závislosti na čase), "množství brnění", "množství stavebního materiálu" a podobně. Kolik mám kulatiny a kolik kamene, to už je doplňkové.

citace:
-> tohle je v pořádku ... zatím jsou z toho všichni rozčarováni, takže to bude třeba změnit, má to fungovat tak, že hráč by neměl stavět nedoporučené, páč by to mohl podělat... týdenní informace jsou pomalý a ne zcela dokonalý feedback, co právě hráč pokračuje... nedoporučené stavby by ho měly aspoň trochu vést (ovšem nechceme nic zakazovat, takže na vlastní riziko může dělat klidně hradní palác v době hladu)

Jenže když např. nepostavíš pilu, tak ti to neodemkne další budovy. Pak obyvatelé chtějí ochranu před požáry, ale ty ji nemáš odemklou! Smile
Osobně mi je jedno, jestli budou některé budovy "nedoporučované", ale bylo by pěkné mít u nich alespoň tooltip.

citace:
-> nechápu co tím myslíš, kdy bys měl být upozorněn ??

Vem si, že postavím apatyku, ale zapomenu postavit bylinkářství. Takže mám budovu, která nic neprodukuje. Možná by bylo dobré na to hráče upozornit, aby to mohl opravit (postavením bylinkářství).

citace:
...režim obrany nezakazuje stát na místě, ale po likvidaci nebezpečí by se voják měl vrátit na původní místo

Jenže pak pronásledují vlka přes půlku mapy Sad

Ale jinak dobré Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vionsoft.Ondrash

PříspěvekZaslal: 17. listopad 2011, 22:11:11    Předmět: Odpovědět s citátem

rozumím, zapíšu si poznámky a uvidíme co se s tím dá dělat Wink ...

ty volby s porodností a podobně asi úplně zruším... není to skoro podstatné a nějak to tam přetrvalo ze starších verzí.

jinak pravda: vlci by nemuseli vojáky tak odlákávat, pokud není režim útoku, po určité vzdálenosti by se měli vrátit zpět.
sonic

PříspěvekZaslal: 17. listopad 2011, 22:54:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Crypton: těžko říct, měl jsem předtím akorát DX9b asi (v DX se fakt nevyznám, ale instaloval jsem je jednou kvůli rome: total war). 9c jsem musel sosnout až kvůli Archamonu. Navíc Windows používám jen někdy kvůli škole a k hraní VC.
Vionsoft.Ondrash: Tak jsem to dohrál, no, zdá se mi to docela krátký Smile Akorát nechápu, že po dohrání mi to ukáže, že jsem dohrál demo atd. a že si můžu z hlavní nabídky zdarma zaregistrovat delší DEMO. V hlavní nabídce je ale položka "Registrace" pořád nedostupná. Je ta registrace někde na webu nebo to pro tuhle verzi hry neplatí?
Jinak za sebe můžu říct, že mi hra ani jednou nespadla a nenarazil jsem snad na žádný bugy, snad jen, že mi barbaři zabili jednoho vojáka a až potom se objevila zpráva, že dorazili do vesnice a chtějí jídlo.
Vionsoft.Ondrash

PříspěvekZaslal: 17. listopad 2011, 23:20:09    Předmět: Odpovědět s citátem

sonic: zatím tuhle verzi registrovat nelze, je to jenom demo na ukázku speciálně pro zdější komunitu... plná verze pochopitelně omezena nebude (mimo svobodnou hru bude obsahovat nějaké základní herní cíle (vojenský, obchodní, hospodářský, šlechtický a kdoví jaký ještě)) ... do vánoc by mohla být hotova Wink !!
Vionsoft.Ondrash

PříspěvekZaslal: 30. prosinec 2011, 12:16:10    Předmět: Odpovědět s citátem

První veřejná betaverze Archamonu (verze 0.9) je připravena k uvolnění, ale vzhledem k všeobecným přípravám na šílenství u příležiosti konce roku počkám s uveřejněním na 1. ledna 2012
Vionsoft.Ondrash

PříspěvekZaslal: 1. leden 2012, 12:23:32    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím komunitu !

Betaverze Archamonu (0.9) ke stažení zde: http://www.archamon.com/archamon/cz/ke-stazeni.aspx
(doufám, že všechno poběží jak má)

Do plné verze ještě pár věcí zbývá implementovat, ale myslím, že samotná hra už se moc měnit nebude... snad jen v duchu naší filozofie budeme Archamon rozšiřovat a postupně vylepšovat.

A když je ten Nový rok dovolím si drobné ohlédnutí za celým vývojem. Trochu to bude znít jakoby už bylo vše hotovo a my jsme už čekali kdy a jak hodně na ní zbohatneme. Zcela hotova určitě jen tak hned nebude a druhý bod je ještě méně pravděpodobný Smile.

V březnu Archamon dovrší 5. rok vývoje a za tu dobu se spousta věcí změnila, z původní tahové settlero/civilizace jsme došli k realtime budovatelské survival strategii, gamedesign nebyl nikdy úplně pevný, takže jsme některé herní prvky a často i celé koncepty upravovali podle aktuálního pocitu, zda je hra přesně podle našich očekávání. Toto bylo v časech, kdy téma Archamonu zde na fóru bylo mladé, častým terčem -oprávněné - kritiky, stejně jako grafika, ovládání a další věci. Dneska bych to už dělal jinak Wink

Dále z původního freeware jsme, vzhledem k nákladům a spotřebovanému času, přešli k nízkorozpočtové komerci. Uvidíme jaké ovoce to přinese.

Každopádně byl to šílený a místy zmatený vývoj (třebaže velmi poučný) plný slepých uliček Very Happy ale i pocitů úspěchu a radosti z dosaženého !

Tato verze je veřejná beta, a neměla by ještě být tahána po herních magazínech a recenzích, ještě bude dolaďována a určitě přibude hudební doprovod a tutoriál. Je však plně hratelná a věřím, že stratégové na spoustu věcí a principů přijdou sami.
Takže pokud se Vám Archamon líbí neváhejte si koupit herní klíč za 180,- Kč (herní klíč lze zatím získat pouze v samotné hře - ve vstupním menu) objednat a tím podpořit tento projekt Smile ... pochopitelně herní klíč zůstane platný i do budoucích verzí.

takže všem mnoho úspěchů a štěstí v roce 2012 !
Crusty

PříspěvekZaslal: 9. září 2012, 21:25:14    Předmět: Odpovědět s citátem

tak jak pokracujete dal na hre? Smile
Vionsoft.Ondrash

PříspěvekZaslal: 10. září 2012, 10:57:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Pevně doufám, že vývoj se chýlí ke konci (ikdyž to už říkám asi 3 roky Very Happy) ... informace o vývoji jsem se chystal zveřejnit, až dokončím další "kapitolu", ale když už se ptáš, tak v průběhu září se bude testovat nová verze (obsahující např. i katapulty Wink ) ...

takže na podzim (říjen-listopad) by mohlo být ke stažení něco komunitního ...

jinak na stránkách Archamonu nebo na FB průběžně uveřejňuju poslední novinky
sonic

PříspěvekZaslal: 10. září 2012, 12:34:20    Předmět: Odpovědět s citátem

Archamon je hra, na kterou se vážně těším, takže sleduju twitter/stránky. Ale že by tam novinky byly dávány průběžně, to se mi moc neždá (dělám si legraci, před 2 týdny tam tušim něco přibylo)
Vionsoft.Ondrash

PříspěvekZaslal: 10. září 2012, 14:07:20    Předmět: Odpovědět s citátem

sonic: máš pravdu, zhruba od dubna do konce srpna byl "trochu" výpadek, teď už to ale bude jenom dobré a ještě lepší

(nečekal jsem, že si dlouhé pauzy někdo všimne Smile )
Vionsoft.Ondrash

PříspěvekZaslal: 20. duben 2013, 12:38:43    Předmět: Odpovědět s citátem

Po dlouhé době sem něco hodím aby to nevypadalo, že Archamon je úplně tuhý... doufám, že brzy budu moci zvěřejnit finální beta verzi. Přeci jenom se to táhne už šest!! let Smile

cooty125

PříspěvekZaslal: 20. duben 2013, 16:45:06    Předmět: Odpovědět s citátem

Neard rýpu, možná že už to víte a máte s tím technické problémy, ale SSAO ambient post-process. By s tím udělal divy! Ta scéna by byla o 150% hezčí.
Wink Jinak projektu držím palce!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 22, 23, 24  Další
Strana 17 z 24

Přejdi na: