.[ ČeskéHry.cz ].
Jaky program na tvorbu 2D grafiky ?

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jarda128

PříspěvekZaslal: 10. březen 2012, 19:24:51    Předmět: Jaky program na tvorbu 2D grafiky ? Odpovědět s citátem

Potrebuju neco na vytvoreni ramecku ,pridani textu ,rotaci obrazku proste grafiku pro web (mozna i v hrach ale na to nemam skill)..
pouzival sem paint shop pro,ale ten koupil corela a neni nejlevnejsi ...
co gimp je dobrej ?
co photoshop neexsituje nejka hodne orezana verze pro nenarocny amatery? photoshop sem zkousel a prisel mi dobrej ale je to prece jen moc drahy (na moje potreby)...

JK
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
tst

PříspěvekZaslal: 10. březen 2012, 20:31:56    Předmět: Odpovědět s citátem

paint.net - http://www.getpaint.net/
jarda128

PříspěvekZaslal: 10. březen 2012, 20:45:31    Předmět: Odpovědět s citátem

to vypada fajn ...
dik vyzkousim ...
od gimpu me odradilo ui ...
bezva ze je i jiny free reseni
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Mem

PříspěvekZaslal: 11. březen 2012, 13:49:12    Předmět: Odpovědět s citátem

Paint.net má (měl?) bugy, např. při zobrazení 100 % ve skutečnosti někdy zobrazil obrázek mírně škálovaný (rozmazaný), takže pro editaci na úrovni pixelů byl nepoužitelný. Já mám koupené Paint Shop Pro (X2), to je levné, byť poslední verze už Corel taky pěkně mrví a upgradovat nebudu
MirekDusin

PříspěvekZaslal: 8. duben 2012, 11:04:38    Předmět: Odpovědět s citátem

No podle toho co popisuješ by byla nejvhodnější kombinace i s nějakým vektorovým editorem. Já osobně web dělám především ve vektorovém editoru a až následně upravuji detaily, které ve vektorech udělat nejdou v bitmapovém editoru. Přijde mi to jako nejefektivnější způsob. Co se vektorového free editoru týče, tak zkus třeba Inkscape. Nikdy jsem s ní sice nepracoval, ale co jsem četl, tak ho docela lidé chválí.

Co se toho Photoshopu týče, no předně Photoshop je super na dělání celistvých obrázků, ale na dělaní webů se mi moc neosvědčil hlavně kvůli neohrabanosti při pracování s vrstvami. Na tohle už byl daleko lepší Corel PhotoPaint. Pokud si student, můžeš si Photoshop pořídit asi za poloviční cenu a dokonce myslím, že už Adobe povoluje i komerční použití u studentských verzí, což dříve nebývalo. Pak je tu ještě Photoshop Elements, což je ona ořezaná verze, jenže ta je podle mě hlavně na úpravu fotek a už vůbec ne na nějaké hlubší vytváření obsahu, ale možná kecam. Nikdy jsem ho nepoužíval.
Quiark

PříspěvekZaslal: 8. duben 2012, 16:03:09    Předmět: Odpovědět s citátem

Gimp i Inkscape jsou po stránce GUI a použitelnosti dost katastrofa, nicméně já oba poměrně vesele používám (jsem k tomu dost tolerantní). Pokud tedy nechceš dát ani korunu a GUI nějak přežiješ, dostaneš funkčností poměrně nabitý SW.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Grafika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: