Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
rezna
|
Zaslal: 25. březen 2012, 09:25:28 Předmět: |
|
|
Houp - aspon nekdo me chape :-* |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 25. březen 2012, 16:31:40 Předmět: |
|
|
Al napsal: |
Navíc mám strach, že při práci přes internet by to taky asi bylo dost pomalé. |
Speciálně jsem zmínil distribuované version control systems, které internet ke své funkčnosti vůbec nepotřebují. Vítej v realitě.  _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda128

|
Zaslal: 26. březen 2012, 04:35:52 Předmět: |
|
|
nejak do toho nevidim ...
ale muze mi pomoct version control system pomoct i kdyz delam na projectu sam ? zatim si delam zalohy starsi verze rucne ...
kamos mi doporucoval bazaar ,pripadne git ...
co sem koukal na prvni pohled tak bazaar se ovlada z prikazovy radky ,neni kdispozici nejaky gui nebo plugin do vs 2010 ? teda neco sme videl ale stoji to x set dolaru neni neco free ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
micky

|
Zaslal: 26. březen 2012, 08:26:43 Předmět: |
|
|
Git je naprosto "free". Pokud se ti nechce ho ovládat z příkazové řádky (což bych ale i doporučoval), existuje například TortoiseGIT, který mírně doplní i standardní průzkumník windows (ikonky přímo ve složce atd.).
A jestli ti může pomoct... Jednak je to velice příjemné mít kdykoliv možnost nahlédnout do historie projektu, jednak máš možnost nejisté kroky přesměrovat do vedlejší větve... Je to o zvyku. Jakmile si zvykneš, už nejde tyhle vymoženosti nepoužívat.  _________________ https://www.bluepulsar.cz/
https://twitter.com/11thDream_Game/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Crypton

|
Zaslal: 26. březen 2012, 10:28:15 Předmět: |
|
|
Ještě můžu doporučit SmartGit. Ten je taky zdarma, ale jen pro osobní (tj. nekomerční) použití. Na FOSS ideální...  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Al
|
Zaslal: 28. březen 2012, 23:06:18 Předmět: |
|
|
Marek napsal: |
Al napsal: |
Navíc mám strach, že při práci přes internet by to taky asi bylo dost pomalé. |
Speciálně jsem zmínil distribuované version control systems, které internet ke své funkčnosti vůbec nepotřebují. Vítej v realitě.  |
Tady si asi nerozumíme. Neřeším přece, co ten software potřebuje, řeším totiž, co potřebuju já. A situaci jsem popsal již výše: Olomouc a Praha jsou dvě pobočky firmy, které jsou propojené sítí, tedy přes internet, a pracují na stejném projektu. (Samozeřjmě nebudu mít extra dedikovanou linku mimo internet (nebo jak si to fungování bez internet představuješ) na propojení dvou poboček - nejsem multimilionář, abych takhle plýtval, když stačí propojit si to normálně přes internet.) Dokud se pracovalo jen na jednom pracovišti, tak check-out a check-in byly tak nějak hned, ale najednou to trvalo celé minuty, protože to ubohé SourceSafe, které se tehdy používalo jako jediné, si nějak neuvěřitelně posílalo malinkaté balíčky po síti. Takže TCP/IP hlavičky zabíraly víc než samotná data. Soudruzi z NDR nebo odkud ten Microsoft je prostě udělali někde chybu... Je to sranda, když se o to mluví, horší bylo, když se s tím muselo pracovat.
Dnes bych hledal něco jiného, kde se pokud možno MS ani nepodílel na vývoji. Podle tabulky na Wikipedii těch systémů existuje mnoho a hlavně by mě zajímalo, jestli nějaké komerční přece jenom nebudou lepší než ty free, které jsou sice zdalka nejznámější a používá je nejvíc lidí, ale to samo o sobě zárukou kvality není.
Jo a ještě jedna docela důležitá: Mají ty vaše free věci plugin do Visual Studia 2010? Protože jak si jednou člověk zvykne na to pohodlí mít vše integrované, nemůže už nikdy jinak. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Al
|
Zaslal: 28. březen 2012, 23:12:01 Předmět: |
|
|
jarda128 napsal: |
nejak do toho nevidim ...
ale muze mi pomoct version control system pomoct i kdyz delam na projectu sam ? zatim si delam zalohy starsi verze rucne ...
kamos mi doporucoval bazaar ,pripadne git ...
co sem koukal na prvni pohled tak bazaar se ovlada z prikazovy radky ,neni kdispozici nejaky gui nebo plugin do vs 2010 ? teda neco sme videl ale stoji to x set dolaru neni neco free ? |
Právě jsem si všiml, že některé z těch profi placených řešení mají povolení to používat nadoma pro sebe zdarma. Záleží, co to je za projekty, je třeba prostudovat licenční podmínky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda128

|
Zaslal: 29. březen 2012, 00:00:35 Předmět: |
|
|
ad al:
Jo a ještě jedna docela důležitá: Mají ty vaše free věci plugin do Visual Studia 2010? Protože jak si jednou člověk zvykne na to pohodlí mít vše integrované, nemůže už nikdy jinak.
Bazaar ma tohle http://aigenta.com/products/UnifiedScc.aspx
stoji asi 1000 korun (pro profesionalniho programatora pakatel,pro hobbistu docela drahy)
Git ma konkretne pro VS dva pluginy:
http://code.google.com/p/gitextensions/
http://gitscc.codeplex.com/
oba dva jsou zadarmo ...
tj pro me duvod proc pouzivat git
ps:nak mi nejde na rozum jak pouzivat forum tagy
ps2: pluginy pro git jdou naistalovat primo z vs menu tools->extensions manager->online gallery->hledat git |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 29. březen 2012, 07:18:20 Předmět: |
|
|
@Al: sorry ale UTFG a zkus zacit zit v dnesnim svete - protoze stale sem tahas zkusenost z dob kdy 1Mbps linka stala deseti-tisice a jeste jsi pouzival SourceSafe, ktery neni navrzeny na pomale linky
ja mam na firme 1Mbps garantovanou linku a s VPN pracuju odkudkoliv. jediny problem je kdyz chci cistej checkout, kterej ma 1GB, jinak update/commit jsou tezce v klidu
navic dnes se zcela bezne vyviji vuci github/bitbucket/... coz jsou ciste webova repository a nevsiml jsem si ze by ty tisice lidi mrmlali ze neco je udesne pomale ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Crypton

|
Zaslal: 29. březen 2012, 08:13:50 Předmět: |
|
|
Přesně. Dneska ty rychlosti a ceny internetového připojení jsou úplně někde jinde. Třeba já platím jen 500Kč měsíčně za 100Mbit/s připojení, ještě k tomu na optické síťi, bez FUP a s věřejnou IP adresou. Na tom můžu provozovat i slušně výkoný server  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda128

|
Zaslal: 29. březen 2012, 08:31:00 Předmět: |
|
|
to crypton:
100 mega obousmerne ? kua docela zavist UPC celkem jde ... ael zalohy docela trvaj protoze mam jen 1 megabit up ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Crypton

|
Zaslal: 29. březen 2012, 08:35:17 Předmět: |
|
|
Ups. Na upload jsem zapomněl. Ten mám ale jen 20Mbit/s.
(Tak s tím serverem mi to nějak nevyšlo ) _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
satik
|
Zaslal: 29. březen 2012, 12:07:24 Předmět: |
|
|
pff, my z vesnice s 4Mbps/512kbps za 300,- se muzeme jit klouzat  |