.[ ČeskéHry.cz ].
Jak se dá oetstovat desktopová rychlost grafické karty?

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Al

PříspěvekZaslal: 3. duben 2012, 04:56:45    Předmět: Jak se dá oetstovat desktopová rychlost grafické karty? Odpovědět s citátem

Máte někdo zkušenosti s měřením či srovnáváním rychlosti grafických karet při běžné "desktopové" činnosti ve Windows? Mám možnost používat buď integrovanou grafiku v Core i3, nebo starej Radeon X700 na PCIe. Nějak bych to chtěl porovnat, ale na v 3D, nýbrž při normální práci ve Windows. (Ta integrovaná mi hlavně dost žere RAMku, ale nevím jestli vzhledem k velkému stáří toho Radeonu už nebude i3 i rychlejší. A ten Radeon taky nemá ovladače WDDM 1.1 pro W7, ale jen WDDM 1.0 pro Vistu.)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jarda128

PříspěvekZaslal: 3. duben 2012, 09:18:16    Předmět: vykon grafiky Odpovědět s citátem

edit: sry sem zkousel ale nak to neslo ... lepsi ?

Naposledy upravil jarda128 dne 3. duben 2012, 10:58:37, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Ladis

PříspěvekZaslal: 3. duben 2012, 10:03:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty jsi doslova Jarda, Jardo. Proč típeš screenshot v maximalizovaném okně ve FullHD, když se to vejde i do 800x600? (Nemusíš snižovat rozlišení, stačí to okno zmenšit.)

K původnímu dotazu, vnitřek aktuálního okna se vykresluje přímo a přes CPU (pokud nemáš invertované barvy nebo lupu). Grafika má vliv "jen" na věci okolo oken, jako tažení, resizování a ten efekt "semhle se roztáhne okno, pokud jej upustíš v tomhle kraji obrazovky". Na malém monitoru tohle zvládá rychle už Intel GMA X3100 (předchůdce GMA 950 se dost škubal, hlavně při tom roztahování přesunem ke kraji). Pokud chceš používat více monitorů, tak aspoň Intel HD (i nástupce GMA X3100, GMA 4500MHD, se při více monitorech trhá, ve Windows na externím FullHD displeji nepřehraje bez trhání video - v Linuxu ano, ale to tě nezajímá Smile). No a nástupce Intel HD, Intel HD 3000, je ještě 2x rychlejší, tak ten už zvládá absolutně v pohodě všechno.

Pokud jde o starý grafiky, a to i NV a AMD/ATI, tak tam může být pomalejší vykreslování v IE 9, Firefox a Chromu, když máš zapnutou GPU akceleraci (což je výchozí nastavení, pokud to grafika zvládá). Není to ani kvůli rychlosti těch grafik, ale protože na to nejsou stavěné, tak tam může být zpoždění a prodlevy. Novější grafiky ale bez problémů. (Pro ty starý grafiky je proto i lepší tu GPU akceleraci vypnout, našel jsem to v nastavení IE 9 i Firefoxu.)

A pokud jde o zabranou pamět RAM, tak ty Intely si ji umí brát podle potřeby, taky to jde nastavit v ovladači. Mimoto taková NV GeForce GT 540M 1 GB si z RAM ukousne 200 MB taky, což je srovnatelné, co si ukousne ten Intel, když nehraješ 3D gamesu, takže asi tak.

Pokud jdë o mě, zvolil bych ten Intel HD v Core i3 a nemusíš nic řešit. BTW RAMka se dá koupit, a jak jsem už řekl, v Intel ovládacím panelu lze nastavit, kolik RAM má žrát (ne přímo číslo, ale režim).
Al

PříspěvekZaslal: 8. duben 2012, 02:22:22    Předmět: Odpovědět s citátem

"RAMka se dá koupit..." takže mi jako koupíš, nebo jak tomu mám rozumět? Prostě když je otázka o měření rychlosti GPU v desktopovém prostředí, považuju reakci, že se má koupit ramka za poněkud nemístnou. Navíc v grafické sekci fóra.

Mám v kanclu konkrétně 2 GB RAM, z toho videoram ukrajila 200 MB. Když pouštím Virtual PC, což potřebuju často, řve to někdy, že má málo RAM. Samozřejmě jsem ho trochu pozoroval a nešlo si nevšimnout, že ono taky dost pomáhá zbavit se Firefoxu, kterej žere neuvěřitelnou kopu RAM. Ale těch 200 MB by se prostě taky hodilo, neb starou PCIe grafárnu k dispozici ve skříni mám. Akorát je prostě možná až trošku moc stará.

Nicméně podařilo se mi domluvit rozšíření RAM na 4 GB, tím by mohla být věc zatím vyřešena. Ale zase... bylo by lepší mít tam 4.0 než jenom 3.8... Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Grafika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: