.[ ČeskéHry.cz ].
Ski Park Tycoon - nová hra
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 16. březen 2012, 11:18:01    Předmět: Ski Park Tycoon - nová hra Odpovědět s citátem

Ahoj,
právě uvádím svojí novou hru Ski Park Tycoon. V současnosti je hra dokončená. K dispozici je zatím pouze volně stažitelné demo na mých stránkách. Plná verze v prodeji bude až po dalším testování. Zatím jsem hru oficiálně neoznámil. Bohužel nemám možnost testovat hru na mnoho počítačích a proto se obracím s prosbou o pomoc na toto fórum. Hledám dobrovolníky na otestování dema. Nejedná se mi o žádné složité betatestování. (I když iniciativě se meze nekladou) Pouze základní technický test: jestli se podařilo hru spustit, framerate, HW konfigurace a jakákoliv další odezva je vítaná. Odpovědi můžete posílat na toto fórum nebo info@skiparktycoon.com

Předem díky, Jan Žižka

http://www.skiparktycoon.com

stav: dokončena, volně stažitelné demo
lokalizace: anglicky
žánr: tycoon lyžařského střediska
platforma: windows
velikost dema: 108MB

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Slappy

PříspěvekZaslal: 16. březen 2012, 14:00:37    Předmět: Odpovědět s citátem

Zacal som stahovat demo, takze zatial len rychly postreh:
- namiesto toho txt subora nebolo by lepsie urobil aspon jednoduchy Google-powered dotaznik?
Bolo by to efektivnejsie a vysledky by si mohol lepsie spracovat.
pcmaster

PříspěvekZaslal: 16. březen 2012, 15:02:09    Předmět: Odpovědět s citátem

0. Instalacka OK. 108 MB je fakt dost! Sad
1. Pustil som hru a skocili na mna v roznom poradi 3 okna... Na ktore mam kliknut? Smile
2. COMIC SANS!!! AAAAA!!!! Cervene na sedom pozadi! MY EYES!!!! MY EYES!!!
3. Vrtulniky behaju v kruhu zaborene do strechy nemocnice.
4. Furt na mna skacu nejake okna!
5. Ratrak beha okolo nejakeho baraku trochu zaboreny do baraku i kopca Smile
6. Zaklikol som Display: Slopes a nic.
7. Display: Snow len trochu stmavilo teren.
8. FURT NA MNA SKACU OKNA AJ KED SEM PISEM TENTO KOMENTAR!!! Ale len niektore!? WTF?
9. Framerate netusim, odhadujem tak 50-100 fps? Fraps sa mi nechce instalit...
10. Tu strasnu hudbu by som brutalnejsie skomprimoval, to iste plati pre vsetky zbytocne WAV subory (-> OGG/MP3!!!), to iste plati pre TGA (->JPEG/PNG/DDS...) a BMP (-> PNG!!!) textury! Zo 100 MB sa moze v mihu oka stat 40 MB alebo aj menej Wink

Intel Quad Extreme, Radeon HD5770, Win7 x64.

Nemam velmi rad tycoony, ale pustit to ide a zjavne to aj bezi, hrat sa mi to nechcelo, ani citat tutorial, takze odo mna len tolko Smile Nijaky dotaznik som nenasiel.

Zvukove API BASS si si kupil?
Kazdopadne k hre musim pogratulovat. Este testovat a testovat a testovat. Nie nadarmo sa hovori, ze poslednych 10 % vyvoja zaberie 90 % casu Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spytihněv

PříspěvekZaslal: 16. březen 2012, 15:36:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím starého becherovkového kolegu, co tě přimělo při tvém nepočítačovém povolání začít zase dělat hry?

Lyže už hraji, tématicky se mi to líbí, framerate je v pohodě. S ovládáním, kamerou a okenním systémem zatím bojuji, poznatky sepíšu po dohrání, zatím jsem ve čtvrté mapě.
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 16. březen 2012, 19:18:30    Předmět: Odpovědět s citátem

pcmaster napsal:
4. Furt na mna skacu nejake okna!

Ty vyskakující okna má být nápověda aby lidi věděli co maj dělat. Předpokládá se že si člověk přečte co se v nich píše. Pořád vyskakujou znamená že je nemůžeš odkliknout?

citace:
5. Ratrak beha okolo nejakeho baraku trochu zaboreny do baraku i kopca Smile

Ano hra nemá detekci kolizí. Objekty se můžou prolínat. Pro tenhle typ hry kdy člověk tráví 90% času pohledem z ptačí perspektivy jsem to neřešil.

citace:
6. Zaklikol som Display: Slopes a nic.
7. Display: Snow len trochu stmavilo teren.

Pravděpodobně protože nejsou postavený žádný sjezdovky

citace:
Nijaky dotaznik som nenasiel.

Je pravda že ten dotazník budu muset ještě pořešit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
franz

PříspěvekZaslal: 17. březen 2012, 00:49:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak demo kampaň dohraná (je tam 8 misí a ne 7, jak hra po každém dni hlásila).
Hraje se to skvěle, nápady fungují, horská atmosféra se taky povedla. Už od pohledu to muselo dát hromadu práce, jak dlouho jsi to dělal? Líbí se mi inteligence těch lyžařů (fronty, jízda, nikde se nezasekávají ani neztrácejí... působí to moc dobře). Taky se mi líbí možnost si sám zalyžovat, to je přímo skvělé, ikdyž tam nejsou ty kolize Smile

Pár drobností:
- Výstavba sjezdovek je mnohdy trochu frustrující. Třeba když jí nemohu zakončit kvůli nějaké překážce a nemohu se vrátit o krok zpět, musím zrušit vše a začít znovu. Nebo když v době výstavby vyskočí nějaké dialogové okno (konec dne), rozestavěná trať zmizí.
- Nikdy jsem pořádně nevěděl, jak vzálené nebo převýšené místo umějí lyžaři najít bez lanovky.
- Hra radila, ať přesázím stromy, vůbec ale nevím jak.
- Hra radila, že je lyžařům zima v době, kdy byla možnost stavět boudy ještě zamčená.
- Když se přepnu do jiné aplikace, hra pořád zachytává stisknuté klávesy.
- Když v menu kliknu na Options a nově objevené okno zavřu křížkem, pak skončím na prázdné obrazovce a nedá se nic dalšího dělat.
- Main menu se mi neustále schovává pod lištu windows a vůbec rozložení hry do oken není ideální.
- Zastaralá grafika, jak už jsem rozepsal ve vedlejším vlákně.
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 17. březen 2012, 01:11:15    Předmět: Odpovědět s citátem

franz napsal:
Tak demo kampaň dohraná (je tam 8 misí a ne 7, jak hra po každém dni hlásila).

ups... je fakt že tu osmou misi jsem tam přidal narychlo nakonec

franz napsal:
jak dlouho jsi to dělal?

2 roky s hooooooooooooooodně dlouhejma přestávkama

franz napsal:
- Výstavba sjezdovek je mnohdy trochu frustrující. Třeba když jí nemohu zakončit kvůli nějaké překážce a nemohu se vrátit o krok zpět, musím zrušit vše a začít znovu.

netřeba, stačí stisknout Back space. Ještě zapracuju na tutoriálu v prvních misích hlavně co se týče ovládání.

franz napsal:
- Nikdy jsem pořádně nevěděl, jak vzálené nebo převýšené místo umějí lyžaři najít bez lanovky.

lyžaři si vyšlápnou klidně přes celou mapu, jen asi budou trošku naštvaný

franz napsal:
- Hra radila, ať přesázím stromy, vůbec ale nevím jak.

RMB->plant trees

franz napsal:
- Hra radila, že je lyžařům zima v době, kdy byla možnost stavět boudy ještě zamčená.
- Když se přepnu do jiné aplikace, hra pořád zachytává stisknuté klávesy.
- Když v menu kliknu na Options a nově objevené okno zavřu křížkem, pak skončím na prázdné obrazovce a nedá se nic dalšího dělat.

dobrá poznámka, podívám se nato

franz napsal:
- Main menu se mi neustále schovává pod lištu windows

to by nemělo, jaký máš windows
franz

PříspěvekZaslal: 17. březen 2012, 14:59:34    Předmět: Odpovědět s citátem

sedmičky

Jinak hraju teď sandboxové mapy a dost mi tam vadí, že od začátku už dostanu hotový park, kde není už moc možností stavět svoje sjezdovky, protože jsou ta nejlepší místa obsazená.

Chtěl bych totálně prázdnou mapu bez sněhu a kapitál a třeba s každým questem zpřístupnit další budovu.
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 17. březen 2012, 18:24:29    Předmět: Odpovědět s citátem

franz napsal:
Chtěl bych totálně prázdnou mapu bez sněhu a kapitál a třeba s každým questem zpřístupnit další budovu.

tenhle model je použitej v plný verzi. V demu jsem chtěl "ukázat co to umí". Ale klidně můžu přidat i prázdný mapy. Jinak ti nic nebrání začít stavět malý středisko na úplně opačnym konci mapy.
franz

PříspěvekZaslal: 17. březen 2012, 18:35:11    Předmět: Odpovědět s citátem

fajn, těším se, kdy že to bude a kolik bude stát?
frca

PříspěvekZaslal: 17. březen 2012, 21:32:24    Předmět: Odpovědět s citátem

Btw není trochu po sezóně? Teda ne, že by počítačoví maniaci nějak vnímali rozdíl v ročních dobách (tam venku), ale hráči by mohli Wink
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 17. březen 2012, 21:56:02    Předmět: Odpovědět s citátem

frca napsal:
Btw není trochu po sezóně?

Lidi se vrátěj z hor a budou si tu sezonu chtít ještě prodloužit. Ikdyž teď to vypadá že vydání se odkládá na neurčito. Mám ještě dost dodělávek. Možná že akorát tak stihnu další sezonu.
franz

PříspěvekZaslal: 17. březen 2012, 23:04:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem na jednu stranu rád, ale na druhou jsem se na hru už dost těšil. Kdyžtak sem průběžně dávej aktualizace, s čím a jak jsi pokročil, bylo by zajímavé to sledovat a mít jistotu, že projekt nezanikl.
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 5. duben 2012, 15:31:55    Předmět: Přepracovaná verze tycoonu Odpovědět s citátem

Nová verze tycoonu

stáhnete z www.skiparktycoon.com

Novinky:
- fullscreen: dovedu si představit že zrovna tahle část dokáže nadělat dost problémů na různých sestavách
- 3 úrovně detailů: po instalaci je nastaven střední detail. Takže zapněte "high" v options.
- jednoduchá lightmapa pro stíny budov, stromů a lanovek: ano - nepasuje to úplně přesně, nerespektuje to sklon svahu a tvar budov dokonale. Ještě to budu vylepšovat.
- spot shadows lyžařů
- animované stromy
- prázdné mapy v sandboxu
- vyšší rozlišení textury povrchu: silnice vypadají o něco lépe
- tesalace terénu: terén je vyhlazenější ale zase to neumí přesně určovat pozici na terénu, takže se lyžaři občas zaboří do závěje a občas vyskočí do vzduchu
- nový font: Tahoma - snad nebude nikomu vadit

TODO list:
- nový web
- nové modely objektů ve hře od pořádného grafika
- lepší zvukové efekty
- kompletně přepracovat manuál, tutorial videa, trailery - souvisí s výměnou grafiky a fontu (není nic lepšího než předělávat něco dvakrát)

Co se do hry nedostalo:
- shadery: tak bohužel, kvůli problému s enginem shadery nebudou
- laviny a sněžení, vůbec částicové systémy: vzhledem k problému s výkonem už asi nebudou, můžu ale zkusit nějaký jednoduchý efekt sněžení
- stavění silnic
- provoz skibusů a autobusových zastávek

odhad termínu vydání plné verze: květen
franz

PříspěvekZaslal: 5. duben 2012, 16:48:38    Předmět: Odpovědět s citátem

stromky a stíny se povedly, plynulost na high je v pohodě

ale okna ve fullscreenu jsou řešená blbě - mam herní okno, kliknu do něj a ostatní okna jsou na pozadí a nevidím je.. a když se třeba objeví dialog a já v ten moment kliknu do herního okna, dialog nevidím a okno mam zamrzlé, protože čeká na reakci dialogu, narážím na to každou chvíli a je to nepříjemné, prakticky nepoužitelné

při změně rozlišení (zkoušel jsem z 1600x900 do nižšího) se hra nepřizpůsobila, třeba text při načítání scény nebyl uprostřed obrazovky, okna také ne, a kamera byla špatně nastavená (při rotaci byl střed jinde, scenescale taktéž)

ještě špatný je ten první dojem ze spuštění, kde se objeví prázdná obrazovka a malé meníčko s okousanýma nesourodýma ikonkama
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 1 z 5

Přejdi na: