Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ubru
|
Zaslal: 26. duben 2012, 12:49:23 Předmět: Logic towers, děkuji za odezvu a kritiku |
|
|
Zdravím, podobný text jsem publikovat v sekci "koupím/hledám", takže se za podobné znění předem omlouvám. Ta sekce slouží pouze pro inzerci, nejsou tam povoleny odpovědi přímo na fóru, tak bych se moc názorů od Vás nedozvěděl, proto to píši i do této sekce.
Rád bych představil svůj návrh, mírně inspirovaný jednou deskovou hrou. Též bych rád poprosil o vaše názory a kritiku.
Logic towers
Hra spočívá vtom, že každý hráč má 6 hracích kamenů své barvy. Tahy po malém hexovém hracím poli, oba hráči provadí naráz, nezávisle na sobě. Cílem hry je postavit vež, vysokou 3 hrací kameny své barvy.
Hra klade důraz na logiku, taktiku hry a předvídání reakcí protihráče.
Kompletní pravidla mám zpracované na adrese mého webu:
http://ubru.own.cz/
v sekci "Hry"
Rád bych se touto cestou, seznámil s lidmi, kteří mají nějaké zkušenosti, s tvorbou her, amatérská znalost je dostačující. Především je důležitá pečlivost vytrvalost a odhodlání, něco zkusit vytvořit, hlavně dokončit. Nebudu taky hned psát o nějakém super komplikovaném projektu. Ikdyž je jasné, že nadpis "epické open world rpg s mnoho moznostmi" zní lépe, ale je to vůbec realné? Možná časem, ale ze začátku bych se rád řídil velmi rozumným prohlášením "start smaller than small". Čili nejprve bych dal rád do kupy pár schopných lidí, uvidíme jak si sedneme, jak to bude mít smysl. Vývoj by byl zadarmo, uvidíme co vznikne a jaké to bude. Chce to nadšení, rád bych to pojmul nějak seriózně, organizovaně a profesionálně.
Budu velmi rád za jakoukoliv odezvu, sám zvládám víceméně 3D modelování v Blenderu, zajímám se o game design, mám nějaký přehled v Unity, lehce v programování atd
Děkuji s pozdravem Jarda
Aktuální herní projekt:
https://mobiga.itch.io/light-bringer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 26. duben 2012, 13:31:12 Předmět: |
|
|
Hmm... zdá se mi, že je to nemožné vyhrát (stylem Tic-Tac-Toe). Pokud hráč každé kolo položí kámen na kámen soupeře umístěný v předchozím tahu, měl by remizovat.
Nehledě na to, že takovouhle hru si můžeš udělat sám. (Třeba tahle hra je práce na pár hodinek.) Proč si myslíš, že se ti na to někdo nabídne? Lidé prací zdarma chtějí získat zkušenosti a na tomhle se toho moc nenaučí. (Někdo možná ano, ale nevím, jestli takoví tenhle web navštěvují.)
Pokud bys ale měl nějakou zajímavou (a na spolupracovníky ne obtížnou, ale ani extrémně jednoduchou) herní koncepci a sám byl ochoten do projektu něco vložit ("idea man", co nic nedělá, je nejhorší), tak si myslím, že určitě něco seženeš
P.S.: Proč proboha dělám tolik závorek? _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TeaTime
|
Zaslal: 26. duben 2012, 14:12:36 Předmět: |
|
|
No já tu snahu celkem chápu. Taky jsem poslední dobou přemýšlel, že bych rád udělal s nějakýma lidma nějakou pořádnější hru, ale prostě aby se tým trochu sehrál a zjistilo se, kdo co umí a kdo vydrží, tak by bylo vhodné začít s něčím opravdu minimalistickým.
Takže jak říkám, možná bych do něčeho takového šel. Hlavně mě ale neláká námět hry. Skoro bych se nebál nejdříve sehnat lidi a pak až vymyslet dohromady něco, co by se líbilo všem. Další věcí je technologie. Jsem programátor a teď dělám hlavně v C++/OpenGL/GLUT, ale jsem samozřejmě ochotný se do určíté míry přispůsobit. Jak technologicky vyhraněný jsi ty?
A poslední věcí je lokace. Bez alespoň občasné osobní schůzky by asi tým moc dlouho nevydržel. Odkud jsi nebo v jakých městech se vyskytuješ?
Jo a ještě by se asi hodila informace o tom, jaký věkový rozsah členů týmu si asi tak představuješ. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ubru
|
Zaslal: 26. duben 2012, 14:44:59 Předmět: |
|
|
re if.then
Ano o možnostech remízy jsem uvažoval, jak moc to jde či nejde dohrát. Myslím si, že když navzájem nevíš co ten druhý bude dělat, tato situace nenastane, ale samozřejmě by se to dalo nějak modifikovat.
Stím, že se lidé chtějí něco naučit, máš pravdu. Já sám se taky chci něco naučit a tento jedndouchý projekt bych rád udělal na ozkoušení spolupráce a smysluplnosti dalšího počínaní.
re TeaTime
Přesně jak to píšeš tak to myslím.
Vymyslet by se dalo všechno možné, ale na to jsou potřeba aktivní lidi, skype diskuze, jak si psal osobní srazy atd... Za což bych byl velmi rád, jenom neznám lidi kteří by sdíleli podobné názory .
Ja jsem z Východních Čech, konkrétně z Rychnova nad Kněžnou (kousek od Hradce Králové), takže nevím jak by to bylo daleko, ale nebráním se ničemu, bylo by to o nějakém ideálním kompromisu... (při nejhorším jednou měsíčně sraz v Praze ). Je mně 21 let. Je asi lepší když jsou ty lidi v týmu podobně staří, ale když si člověk spolu bude rozumět, tak to asi nehraje takovou roli.
Ohledně těch technologií, jak jsem psal mám s nějakými programi zkušenosti, některé mám radši, asi jako každý, ale rád se přizpůsobím (to by bylo zase na nějakou diskuzi). _________________ Construct 3
Aktuální herní projekt:
https://mobiga.itch.io/light-bringer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|