.[ ČeskéHry.cz ].
Sollertia
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 103, 104, 105  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
franz

PříspěvekZaslal: 20. únor 2012, 23:54:40    Předmět: Odpovědět s citátem

mmmm, mamuti by tam mohli být Smile a do švédska by mne nikdo nedostal Cool
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TeaTime

PříspěvekZaslal: 21. únor 2012, 00:08:49    Předmět: Odpovědět s citátem

VODA napsal:
Poky říkal, že mu nesedí ta sukýnka. Já bych to vystvětlil jako dekoraci... Zoja bude mít na sobě něco jako termo-oblek (podobně jako postavy v Lost Planet). Takže to co se zdá býti šedivými punčocháčemi, je součást toho přiléhavého termo-obleku.

Tohle se mi jeví jako ideální řešení.
VladR

PříspěvekZaslal: 21. únor 2012, 18:51:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Ladis napsal:
EDIT: Jinak byli jste někdo v zimě ve Švédsku? Tam maj vnímání zimy posunuté, takže děti v kočárcích jsou stejně odkryté jako u nás, ale u nich je minus 20, to samý jak jsou oblečení Švédové (oproti turistům). Okna otevřená, větraj...
No, to same je aj tu v Chicagu. Ked som sem pred 2 rokmi prisiel, tak som prve dni v maji behal v kozenom kabate a klepal kosu, (lebo tu je zima dlha) zatialco mnohi miestni uz behali v tricku a sandaloch (doslova).

Teraz som uz tak zotuzilel, ze ked zacina mrznut, tak si akurat na mikinu obliekam tu taku hrubsiu mikinu co je bez rukavov a sal / ciapku uz nepotrebujem v zime vobec - a to do roboty chodim busom. Sandale som tuto zimu nemal asi tak 3 dni dokopy Smile

VODA : Daj tam mamutov ! Ako dopravny prostriedok v medzi leveloch.
Inak, beviete niekto ako sa volal ten depresivny CZ serial z obdobia doby ladovej ? Som to pozeral cca okolo r.1983. Tam by si sa tiez mohol inspirovat a to je pritom domaca tvorba Wink
VODA

PříspěvekZaslal: 12. květen 2012, 20:14:56    Předmět: Odpovědět s citátem

franz napsal:
nejsi v rozhodování ovlivněný aktuálním počasím venku? Smile

tommy napsal:
Uvidime v létě Laughing

Konečně jsem odevzdal bakalářskou práci a tak mám zase chvilku před státnicemi čas přemýšlet. A asi to vypadá, že jsem ovlivněn venkovním počasím. Very Happy
Pořád jsem přemýšlel, co se Sollertii udělat. Ale vždy, když jsem si snažil v hlavě "zahrát" to co jsem vymyslel, tak jsem vždy strašně brzy skončil, nebavilo mě to hrát.
Snažil jsem se vytičit si hlavní myšlenky Sollertie, tzn. osada o pár lidech, přežívání v post-apokaliptickém světě, vynalézavost...jak udělat tu vynalézavost, kromě toho, že občas postava něco opraví...
Říkal jsem si, že by to chtělo nějaký prvek, který by umožňoval hráči různé volby, jak daný problém vyřešit, jak projít daný "level"...
Napadlo mě, že bych mohl děj Sollertie zasadit do obří skládky, kde vlivem chemie z odpadu, dostali rostoucí byliny určité speciální vlastnosti. Když se několik těchto bylin spojí (namíchá se potřebný driák), dají konzumentovi na několik vteřin (minut) nějakou zvláštní schopnost (např. rychlejší reflexy) na úkor lehké intoxikace. Zoja by tedy kromě dobrým mechanikem mohla být i sběrač. Hráč by mohl tedy sbírat bylinky, různě je míchat podle známých receptů nebo experimentovat. Po požití by samozřejmě stoupla míra intoxikace, takže by hráč musel tyto "ability-drugs" používat obezřetně. Toto vše by mohlo přinést do hry docela dost dynamičnosti. Hráč by musel přemýšlet jak danou situaci vyřešit...
Vzhledem k tomu, že ve hře by neměl být soubojový systém, tak by to rovněž mohlo zvýšit akčí složku hry.

Asi si zase říkáte, klasika, Voda už zase blbne...možná jo, ale chci to zkusit... Very Happy

franz

PříspěvekZaslal: 12. květen 2012, 21:03:38    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem rád, že to není mrtvé, jak se navenek zdálo.
Nápad s drijáky se mi nelíbí, zní to jako když je designér v koncích a tak vaří z vody. btw Neinspiroval tě vedlejší thread - Toxic Hazard? http://www.ceske-hry.cz/forum/viewtopic.php?t=3188
VODA

PříspěvekZaslal: 12. květen 2012, 21:24:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Když jsem si to teď přečetl, tak to možná tak vypadá...
Ale mě spíše inspirovala Duna...a ač se to na první pohled nezdá, tak i Minecraft. Very Happy

Sollertia není mrtvá, jen bylo třeba věnovat se škole...
Právě že designer (rovněž programátor, grafik a zvukař) z vody nevaří. Nad tímhle přemýšlím poslední měsíc, ještě s několika alternativními nápady, které se mi tedy zase tolik nelíbí...
Jak jsem psal, chtěl bych aby měl hráč možnost něco dělat jinak, mít v téměř lineární hře možnost volby, a zároveň chci zachovat všechny dosavadní myšlenky Sollertie...

Naposledy upravil VODA dne 12. květen 2012, 21:27:58, celkově upraveno 1 krát
igor

PříspěvekZaslal: 12. květen 2012, 21:26:09    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím, proč by to mělo znít, jako by byl designér v koncích, ale v Zaklínači 1 a 2 (čichám inspiraci Smile) to přesně takhle fungovalo a byl to celkem důležitý prvek, nebyl to jen nějaký gimmick (hlavně teda v prvním díle a prý na nejvyšších obtížnostech ještě mnohem víc).
VODA

PříspěvekZaslal: 12. květen 2012, 21:30:34    Předmět: Odpovědět s citátem

Trefa, Zaklínač je rovněž velká inspirace (má oblíbená literatura)...ale já se nesnažím věci vykrádat, snažím se vymyslet něco, co hře pomůže...
franz

PříspěvekZaslal: 12. květen 2012, 22:31:08    Předmět: Odpovědět s citátem

igor napsal:
Nevím, proč by to mělo znít, jako by byl designér v koncích

Protože jako reprezentativní příklad uvedl "rychlejší reflexy na úkor lehké intoxikace", což prostě nemá koule. A hlavně je z toho cítit, že ani nemá žádnou praktickou situaci použití/alternativy v příběhu, natož hlubší design (kolik druhů bylin, kolik drijáků, kolik kombinací, účinků...). Solertia není Zaklínač, ale komorní svět "o pár obrazovkách", kde se tak velký herní prvek nemůže uživit. Cool
igor

PříspěvekZaslal: 12. květen 2012, 23:00:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, už to chápu, já to četl jako posouzení nápadu samého o sobě a ne v kontextu. Asi máš pravdu, ale dokážu si představit, že by to mohlo fungovat, kdyby ten systém nebyl udělaný nějak šíleně rozmáchle, ta hra by na tom stála a bylo by to jádro hratelnosti (popř. velká část tohoto jádra), hodně dobrých indie her stojí na nějakém základním systému, který je v rámci té hry naplno využit a prozkoumán. Čistě "zaklínačový" systém se asi fakt hodí spíše do nějakých větších her, kde je hodně prostoru pro hráče si s tím hrát.

BTW podle mě tím "gimmickovstvím", kterého se asi bojíš, trpěl i ten Zaklínač 2, byla to v podstatě skoro lineární filmová hra a přitom tam byly tuny různých obřích rpg systémů a složitých obrazovek, které ve skutečnosti k ničemu moc nebyly.
VODA

PříspěvekZaslal: 13. květen 2012, 08:36:56    Předmět: Odpovědět s citátem

franz napsal:
Solertia není Zaklínač, ale komorní svět "o pár obrazovkách", kde se tak velký herní prvek nemůže uživit. Cool

Koukám, že znáš Sollertii lépe než já... Laughing Evil or Very Mad

franz napsal:
rychlejší reflexy na úkor lehké intoxikace

No, možná to nebyl nejvhodnjěší příklad, ale myslel jsem tím, zvýšená rychlost, zvýšené vnímání, takže něco jako že "zamrzne čas kolem" (viz. zpomalení toku času v Prince of Persia), takže hráč stihne třeba projít dveřma, apod. Další aplikací bylin by mohli být třaskaviny (ve hře budou i nepřátelé) a další. Tím, že by pak hráč experimentoval, mohl by zvyšovat učinnost všeho co namíchá.
Jde toho vymyslet opravdu spoustu a když do toho zapojíte technické schopnosti hlavní postavy, myslím, že se u toho hráč i zapotí. A půjde to i bez soubojového systému.
Dále, jedním z questů by mohlo být například nalezení nějaké hodně vzácné byliny, za kterou pak bude hráč odměněn např. vylepšeným receptem nebo speciálním receptem, ke kterému by jste se dostali jen pomocí experimentování.

Já si myslím, že tento nápad v sobě skrývá velký potenciál, dokáže do hry přidat opravdu hodně akčnosti a dynamičnosti a zároveň to nebude tak těžké na implementaci. Toť můj názor.
Hunter

PříspěvekZaslal: 13. květen 2012, 09:25:40    Předmět: Odpovědět s citátem

VODA napsal:
No, možná to nebyl nejvhodnjěší příklad, ale myslel jsem tím, zvýšená rychlost, zvýšené vnímání, takže něco jako že "zamrzne čas kolem" (viz. zpomalení toku času v Prince of Persia), takže hráč stihne třeba projít dveřma, apod.

A jaká bude druhá možnost projití těma dveřma? A třetí? A čtvrtá? A když už budeš mít ty tři další, budeš tu první potřebovat?

Ve skutečnosti jsi hrozně zmatený. Chceš tam přidat nějaký prvek, který má umožňovat možnost volby, ale vůbec nevíš, jaké řešení má přinést, a jaká řešení mají být ta ostatní, ze kterých volíš.

Podle toho co píšeš mi přijde, že by ta hra zůstala tak jako tak lineární akční adventurou, akorát bys tam přidal pár předmětů (rostlin) ke kombinaci navíc. Boooring.

A už vůbec nechápu, proč se nedržíš původního nápadu:
malý svět, pár lidí, technicky zdatná dívka, relativně banální a uzavřený problém, který jde vyřešit různýma kombinacema věcí a schopností.

Tak se mi to líbilo a přijde mi, že vše co "dovymýšlílš" to jen zhoršuje, zatím ti nefunguje ani ten úplně základní koncept.

Naposledy upravil Hunter dne 13. květen 2012, 09:46:43, celkově upraveno 4 krát
VODA

PříspěvekZaslal: 13. květen 2012, 09:37:30    Předmět: Odpovědět s citátem

Spíše to zmateně říkám (píšu)...

Asi si příště nechám novinky pro sebe a budu sem dávat jen hotové věci.

Přestože mi to neschvalujete (a já si z toho nic nedělám), tak to chci zkusit a pokud to opravdu nebude fungovat, tak to tam prostě nebude.
micky

PříspěvekZaslal: 13. květen 2012, 10:28:43    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem docela zvědavý, co ze Sollertie nakonec vzejde. A vážně doufám, že ji dokončíš. Wink Btw, tento thread už má 43 stránek - není to náhodou místní rekord? Smile
VODA

PříspěvekZaslal: 13. květen 2012, 14:31:18    Předmět: Odpovědět s citátem

micky napsal:
Já jsem docela zvědavý, co ze Sollertie nakonec vzejde. A vážně doufám, že ji dokončíš. Wink

To já taky...v obou případech Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Inkubátor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 103, 104, 105  Další
Strana 43 z 105

Přejdi na: