.[ ČeskéHry.cz ].
Tábor defense [vývojářský deník]
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 20, 21, 22  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Intenzita aktualizací
MAX (ukázat každý nově vzniklý model)
46%
 46%  [ 41 ]
MED
30%
 30%  [ 27 ]
MIN (jen podstatné milníky)
22%
 22%  [ 20 ]
Celkem hlasů : 88

Autor Zpráva
igor

PříspěvekZaslal: 14. srpen 2012, 22:58:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně teda přijde, že obecně je SSAO dost o ničem. Ve všech hrách, které to používají, to ve výsledku buď vůbec nic nepřináší nebo to dělá nějaké nesmyslné rozmazané fleky tam, kde nemají co dělat. Už samotné demonstrační obrázky, se kterými machrují různí crytekové a spol jsou často dost mimo. Jasně, v některých scénách s dobře nastavenými parametry to může být ok, třeba v tom přírodním screenu v tom threadu, co linkuje Vilem, to je ale imho dost specifický případ... Dost mě překvapuje, že se proti tomu nikdo moc nebouří a všichni to berou jako cool hypermoderní efekt, mě to vždycky strašně bije do očí (pokud tam teda je vůbec poznat rozdíl mezi zapnutým/vypnutým SSAO).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vilem Otte

PříspěvekZaslal: 15. srpen 2012, 03:48:00    Předmět: Odpovědět s citátem

On to je také důvod proč jsem SSAO vyhodil a používám raději buď předpočítané GI, nebo něco na styl RSM/ISM (což aspoň udělá ten color bleeding a kvalitní sekundární stínx).

Scény je třeba fakt hodně vyladit a funguje to jen na něčem (třeba v té scéně co linkuji to funguje venku na porostu, trochu také na stromu (ale né jak bych čekal - tedy jak bych od klasické AO očekával), nicméně když vlezeš do toho baráku, tak je to hrůza).

Imho ten efekt je dobrý jedině pokud chceš pomocí něj stylizovat (což by třeba TD nemuselo dle mého názoru uškodit), nicméně scénu neposunuje k realismu.

Nicméně trochu se proti němu bouří MJP (z Gamedev.net) - v archivu blogu má celkem zajímavý příspěvek - http://mynameismjp.wordpress.com/2011/12/06/things-that-need-to-die/[/url]
Hunter

PříspěvekZaslal: 15. srpen 2012, 09:11:19    Předmět: Odpovědět s citátem

S tím SSAO to byl spíš vtípek (i když proč ne?).

Spíš je potřeba to mít sjednocené. Kapradí, co pamatuju bývá tmavší a u země bývá stín. Teď to vypadá jako by se ty rostliny vůbec nestínovaly a navíc byly self-illumination.
Ale to je detail, otázka sjednocení barevnosti.
Spytihněv

PříspěvekZaslal: 15. srpen 2012, 12:15:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Hunter> Ono se to stínuje normálně shadowmapem, v pohybu to je trochu vidět: http://www.youtube.com/watch?v=NKpUkMR8IvY

VODA> veřejnou ukázku plánuju, ale už jsem několik termínů nedodržel, tak raději další neslibuju. A těším se na demo Sollertie...

Jinak všem díky za komentáře, o barvách vím a mohu s nimi snadno hýbat, tu zelenou na screenshotech přidává Fraps, ve videu zas přidává kontrast.
Houp

PříspěvekZaslal: 15. srpen 2012, 12:50:30    Předmět: Odpovědět s citátem

Poslední videoukázka moc hezká. Jen mám jednu výtku - na mě působí celkem zvláštně, že každá tráva se ve větru hýbe jiným směrem.

PříspěvekZaslal: 15. srpen 2012, 13:38:43    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to vždycky ve hrách viděl takhle, náhodné pohupování do všech směrů. Je to vlastně docela laciný efekt (samozřejmě intenzitu budu ještě štelovat).
Vilem Otte

PříspěvekZaslal: 15. srpen 2012, 13:51:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Video nevypadá špatně - a náhodné pohupování skutečně je nejpoužívanější a nejčastějśí způsob (kdy měníš pouze jeho sílu v závisosti na počasí).

Horší je to se stínováním té trávy - docela by se hodilo kdyby vrhala stín, ale problémem je, že to není tak snadné. Deep shadow mapy by na toto mohly fungovat, ale jsou docela dost náročné (takže nejsou příliš použitelné)...
VODA

PříspěvekZaslal: 15. srpen 2012, 14:41:18    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta poslední video ukázka je vážně moc pěkná. Na hratelnou ukázku se budu těšit (ale pochybuji, že si ji zahraji na "Sollertia" počítači, takže budu muset zmlátit bratra, aby mě pustil k jeho hernímu notesu... Wink ).
Spytihněv

PříspěvekZaslal: 15. srpen 2012, 15:56:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Co je Sollertia PC a co je herní notes? Ono to zas tak náročné není, podle statistik Steamu mám ještě velké rezervy.
mar

PříspěvekZaslal: 15. srpen 2012, 17:31:09    Předmět: Odpovědět s citátem

Spytihněv napsal:
Já to vždycky ve hrách viděl takhle, náhodné pohupování do všech směrů.

No ono to tak funguje nejen ve hrách ale i v přírodě (pokud se tedy neblíží bouřka). A i tak je to ve vlnách a nárazově Smile
VladR

PříspěvekZaslal: 15. srpen 2012, 17:57:04    Předmět: Odpovědět s citátem

Spytihněv napsal:
Co je Sollertia PC a co je herní notes? Ono to zas tak náročné není, podle statistik Steamu mám ještě velké rezervy.

Prave pozeram, ze podpora SM 2.0+ dosiahla hranicu 98% ! To znie temer neuveritelne !

Stavim sa, ze tie mizerne 2%, kere su DX8, su len nejaky druhy/treti komp v domacnosti (alebo starsi NTB, kery sa k Steamu pripoji len obcas na stiahnutie casual hier), ktory sa neupgraduje uz len z principu.

Konecne HW nie je brzdou Smile
VODA

PříspěvekZaslal: 15. srpen 2012, 18:05:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Spytihněv napsal:

Sollertia PC přezdívám mému stařičkému notebooku Acer Extensa 5220 s integrovanou Intel grafikou (GMA X3100)...samozřejmě že budu moc rád, když u sebe rozchodím TD aspoň na 20 FPS. To by bylo vážně cool.
Brácha má Lenovo IdeaPad Y570 (i5, 8GB RAM, NVIDIA GeForce GT555M 1GB), zatím jsem u něj neviděl hru, která by mu nešla plynule...
Crypton

PříspěvekZaslal: 15. srpen 2012, 18:07:03    Předmět: Odpovědět s citátem

Spytihněv napsal:
Co je Sollertia PC...

Nevím jistě, ale řekl bych že: Za A, jeho starý počítač na kterém vyvíjí svou hru (Sollertia) anebo za B, low-end počítačová sestava, která splňuje minimální nároky pro spuštění jeho hry, tj. Sollertie.

Spytihněv napsal:
...a co je herní notes?

Herní notes = výkonný notebook určený pro hraní PC her.

Předpokládám, že jsi to věděl a byl to jen vtip Very Happy

Edit: Aww, VODA byl rychlejší Very Happy

Na ty statistiky bych vůbec nedal, bude tam spousta duplicitních záznamů, jelikož tam není zajištěné, že jeden uživatel si nemůže vytvořit více účtů. Já mám např. 3 účty a k tomu dynamickou IP adresu, takže tam moje PC bude nejméně 3x. K tomu ty statistiky jsou celosvětové a nejsou rozdělené na jednotlivé země či kontinenty a co jsem slyšel, tak moc uživatelů z ČR tam zrovna není... Někteří uživatelé také nemusí souhlasit s odesíláním těch dat, takže ti tam taky vůbec nejsou. Bral bych to tedy jako velice orientačni zdroj. Wink

PříspěvekZaslal: 2. září 2012, 23:49:18    Předmět: Odpovědět s citátem

Líbil by se mi pro hru název Veritas Vincit (nebo naopak, oboje zní dobře). Nevím ale, zda už si takový název někdo nenárokuje, pomohl by mi to někdo ověřit, prosím? Aby mne pak neklepli přes prsty jako toho Švéda se hrou Scrolls!

A video s prasaty:
http://www.youtube.com/watch?v=QluGHpD_wmI
Vilem Otte

PříspěvekZaslal: 3. září 2012, 00:57:58    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypadá to super, animace rozbíjení vozu je hodně stylová. Osobně bych tam trošku přidal více barev (i když možná se mi to zdá z videa, těžko říct).

Jediné co bych trochu zkritizoval je voda, vypadá dobře o tom žádná, ale nemá barvu (voda je ve skutečnosti trochu "barevná" (nemám na mysli odraz - ale zalomené světlo) - kvůli různé intenzitě rozptylu různých vlnových délek ... někde tady mám shader se zajímavými hodnotami pro vodu, jestli bys měl zájem můžu sem přihodit info + zdroják shaderu).
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Inkubátor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 20, 21, 22  Další
Strana 10 z 22

Přejdi na: