.[ ČeskéHry.cz ].
Visual Studio 2012, Windows 8 a Windows Server 2012
Jdi na stránku 1, 2  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Al

PříspěvekZaslal: 13. září 2012, 18:35:38    Předmět: Visual Studio 2012, Windows 8 a Windows Server 2012 Odpovědět s citátem

Trocha flamu po ránu... teda po večeři...

Co říkáte na nový balík softwaru od Microsoftu? Je to už všechno na MSDN a Dreamsparku. Já nezkoušel žádné betaverze apod., takže až teď jsem to poprvé zkoušel a pěkně mě to vyděsilo. Cílová skupina uživatelů jsou asi tříletý děcka a cvičené opice, jinak si to změněné uživatelské rozhraní nedovedu vysvětlit. A už předem mě děsí i Office 2013... A čekám, kdy je zažaluje Apple, že na "GUI pro blbce" mají patent. Rolling Eyes
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
joeblack

PříspěvekZaslal: 13. září 2012, 19:02:38    Předmět: Odpovědět s citátem

vs2012 je v pohode, win 8 som neskusal
Marek

PříspěvekZaslal: 13. září 2012, 20:31:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Mohl by někdo poslat screen toho GUI, které se vám tak nelíbí?
Icek

PříspěvekZaslal: 13. září 2012, 20:38:02    Předmět: Odpovědět s citátem

Windows 8 - super, rychlejší než 7, i metro je fajn... spouštění aplikací je podobné jako v Unity, nebo gnome-shell, mnohem pohodlnější než ve win 7. Jinak je to velice podobné win 7. Moc se mi nelíbí změny které udělali v barvičkách, docela splývají aktivní a neaktivní okna.

Visual Studio - taky dobrý, je o něco rychlejší. Víc věcí dokáže provádět asynchronně. Jsou tam nějaké věci navíc proti 2010, ale podle mě nic zásadního.

Osobně mi přijde, že lidi strašně přehnaně reagují na změny, jen proto, že jsou věci jinak než byli zvyklí. Například aféra kolem ALL CAPS v menu visual studia Shocked
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
tommy

PříspěvekZaslal: 13. září 2012, 23:07:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Icek napsal:
Například aféra kolem ALL CAPS v menu visual studia Shocked

Sorry, ale fakt to vypada blbe. Zadna app to snad nikdy takhle nemela, nedava to smysl.
joeblack

PříspěvekZaslal: 14. září 2012, 06:56:49    Předmět: Odpovědět s citátem

marek - tu je vs, mne sa paci a to ALL CAPS som si ani nevsimol
[img]http://imageshack.us/f/195/vs2012.png/[/img]
Crypton

PříspěvekZaslal: 14. září 2012, 07:20:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevidím důvod proč přecházet na Windows 8, "nic" zajímavého/nového co by stálo za upgrade z Win 7 tam taky nevidím, a k tomu jsem teprve "nedávno" přešel na Win 7. Ten nový styl se mi taky nelíbí.

Stejně tak VS2012. U kombinace Win7 + VS2010 zůstanu nejméně tak ještě dva roky, až pak výjde Win 9, tak teprve pak udělám upgrade. Rolling Eyes

PříspěvekZaslal: 14. září 2012, 07:21:32    Předmět: Odpovědět s citátem

joeblack: Dík za screen. Podle mě to vypadá pěkně přehledně, čistý whitespace design. ALL CAPS jsem si všiml ale asi bych si zvykl, žíly mi to netrhá (horší kdyby to bylo patkovým písmem Wink)

Crypton: Já s přechodem nějakou dobu počkám (jako u všech nejen MS produktů, na to být early adopter už si příliš vážím svého času Wink), ale pokud se jim povede W/WP8 dobře natlačit do telefonů a tabletů, tak to vítám jako celou platformu. A přechod z Vist (přenálepkovaných jako 7) by už byl na čase. Už třeba kvůli lepší podpoře více monitorů, novému HW, ...

Naposledy upravil Mem dne 14. září 2012, 07:42:12, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Jakub Doucek

PříspěvekZaslal: 14. září 2012, 07:33:41    Předmět: Odpovědět s citátem

VS 2012 jsem nezkoušel ale Win 8 jsem si musel nainstalovat tak trochu z donucení v prerelease verzi. Dost tam toho nefunguje ale to už asi opravili. Jinak z toho moc nadšenej nejsem. To jejich Metro mě hrozně irituje. Nechápu proč by se měl můj počítač připodobovat tabletům a mobilům. Já nemám dotykový display a ani mít nebudu. Chci na počítači prostě pracovat.
Že by ovládání bylo nějak intuitivní říct nemůžu. Doteď jsem nepřišel na to jak ukončit metro aplikaci.) Hrozně mě to jejich skvělí metro zdržuje a otravuje.
Win 7 byly docela pěkný a odladěný okna tak si osmičky můžou dovolit zmrvit.)
joeblack

PříspěvekZaslal: 14. září 2012, 07:44:02    Předmět: Odpovědět s citátem

inak mne sa to tiez nepacilo spociatku (vs2012 UI), ale zvikol som si Smile
mi to prislo take priliz metro (teda neviem ake tomu vymysleli nove meno).

Crypton:
vo vs2012 mozes robit metro apps (co je na nic, lebo ti projekt ukaze len vo win8), mas tam WPF pre c++ (tiez len vo win8).

Je tam vacsia podpora c++0x (aj ked neviem presne ktore features).

a teraz vazne : mas integrovany hlsl compiler, higlight syntax pre hlsl (o glsl neviem).
Tiez je tam priamo integrovany PIX, takze mozes debuggovat grafiku priamo z vs. Sa mi zda ze mozes davat aj breakpointy do kodu (C++) a zaroven mat graficky debugger. Ale na druhej strane je ten debugger podla mna dost neprehladny a v PIX-e sa vyznam lepsie.
Marek

PříspěvekZaslal: 14. září 2012, 13:37:20    Předmět: Odpovědět s citátem

joeblack napsal:

Docela hrůza - je tam moc panelů a na kód nezbývá moc místa. Je vidět, že MS na tom GUI vůbec nezapracoval. Mnohem lepší a přijemnější GUI má Qt Creator.
pcmaster

PříspěvekZaslal: 14. září 2012, 14:06:09    Předmět: Odpovědět s citátem

Suhlasim, tiez mi to pride horsie. Ale prave som si odmeral moje v podstate defaultne nastavene VS2010 oproti VS2012 a je tam na pixel zhodne miesta (vo vertikalnom smere, akoze velkost toolbarov) :-O Takze zjavne akurat "vyblili" farbicky a pokurvili font. Uzasne. "Epicka" zmena skoro ako u gayFoun5.

A podla screenshotu tam ma dotycny VisualAssistX, co zrejme svedci o tom, ze je mile VS furt uplne rovnaka SRACKA, ktora open-source editorom v oblasti "C++ intellisense" nesaha ani po paty Sad To je smutne. Uvidim, zatial v praci ostavam na 2010 a co bude dalej, nikto nevie... Mozno ho i skusim niekedy Very Happy
rezna

PříspěvekZaslal: 14. září 2012, 14:21:58    Předmět: Odpovědět s citátem

Marek napsal:
joeblack napsal:

Docela hrůza - je tam moc panelů a na kód nezbývá moc místa. Je vidět, že MS na tom GUI vůbec nezapracoval. Mnohem lepší a přijemnější GUI má Qt Creator.

s timhle srovnanim nesouhlasim

panelu tam ma moc autor scrotu - ja jich mam polovinu - ty nepotrebne mam neustale schovane

a QtCreator 4.7 tech panelu ma uplne stejne
---------
kvalita debuggeru je u QtCreatoru mnohem nizsi
OndraSej

PříspěvekZaslal: 14. září 2012, 14:37:25    Předmět: Odpovědět s citátem

pcmaster> na tech par tydnu to uz ani nema cenu, ne? Wink

Abych se zapojil do flame... mne se nove barevne schema libi o dost vic nez ta fialova z 2010. Ze pro panely a toolbary neni videt kod, je jedna ze zakladnich vlastnosti VS, takze to uz nema smysl kritizovat. Ale posledni VS, ktere jsem v praxi pouzival, bylo 2008 (a vubec se mi nestyska), tak upgradovat nebudu, protoze nemam co.

S Windows 8 zatim zkusenosti nemam, takze se k nemu vyjadrovat nebudu. A upgradovat driv nez s novym pocitacem taky ne.
joeblack

PříspěvekZaslal: 14. září 2012, 14:41:21    Předmět: Odpovědět s citátem

@Marek : taby si mozes zavriet Wink

@pcmaster: ano mam assist, som na neho zvyknuty z roboty (skus robit nieco vo VC6!!!! bez neho).
Co sa tyka intellisense, sa mi zda, ze je to dost podobne ako ma 2010, len tam mas snippety (pridavaju ti preddefinovane kusy kodu). a ma to konecne intellisense aj pre c++/cli (vs2010 nemal).

Na NB mam visual studio bez VAX a nepride mi to az taky rozdiel, skusim vecer a podam spravu

@ondra ja som mal vs2010 tmave (stacilo spravny plugin a spravnu temu)
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: