.[ ČeskéHry.cz ].
OUYA - Otevřená a cenově dostupná konzole
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ladis

PříspěvekZaslal: 16. září 2012, 23:34:07    Předmět: Odpovědět s citátem

Al napsal:
Budu stručný. Podle mě:
- zajímavé téma k diskuzi
- nesmyslný projekt konzole

Na druhou stranu bylo jasný, že to dřív nebo později někdo zkusí. Tak uvidíme, jak dopadne.
igor

PříspěvekZaslal: 16. září 2012, 23:46:10    Předmět: Odpovědět s citátem

Vyjádřil jsem své obavy ohledně ovladače, protože jsem už pár ovladačů používal, vím, jaké s některými bývají problémy a OUYA vypadá, že bude mít hned 2 z nich. Neintuitivní tlačítka tam vidím určitě, dpad se musí zkusit, ale podle toho tvaru je jen mála pravděpodobnost, že bude fungovat tak, jak by měl. Tyhle věci jsou prostě špatně, není to nějaký můj exotický názor, několik diskuzí s podobnými obavami jsem už viděl (docela pěkný post jsem viděl na tigsource, tam to rozebíral týpek, který evidentně ví, o čem mluví a řešil tam ještě víc věcí ohledně ergonomie a spol). Nevím, co podle čeho pojmenovali, ale první screeny toho gamepadu tam měly jen kolečka, písmenka tam dali až později.

Jako sorry, ale když tam vyberou od lidí za zajíce v pytli 10 mega, mají tunu řečí o tom, jaké tam mají veterány a jak na to mají s celým světem domluvené hry, tak můj požadavek na určitý stupeň profesionality mi přehnaný nepřijde.

BTW Sám se sobě trochu divím, proč tento příspěvek vůbec ještě po těch psích hovínkách a kravičkách píšu, ani jednou jsi nenapsal nic k podstatě toho, co jsem psal já. Tohle beru spíš jako dovysvětlení pokud to, co jsem psal předtím, bylo pro ostatní taky tak nesrozumitelné.

Jo a najdi si v ČESKÉM slovníku význam slova "patetický".
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
if.then

PříspěvekZaslal: 17. září 2012, 02:01:04    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlas s igorem, to, že jsme zatím na kickstarteru neslyšeli o velkém hit-n-run znamená jen to, že někdo musí být první.

Ono stačí, aby byl z konzole propadák a milionek si nechali... dost pochybuji, že kickstarter kontroluje, zda byly všechny vybrané peníze použity na vývoj.

Hmmm. Měl bych tam dát nějaký takový projekt.

Ad patos: "You keep using that word. I do not think it means what you think it means. "
Cascabel

PříspěvekZaslal: 17. září 2012, 07:48:03    Předmět: Odpovědět s citátem

Ladis napsal:
Al napsal:
Budu stručný. Podle mě:
- zajímavé téma k diskuzi
- nesmyslný projekt konzole

Na druhou stranu bylo jasný, že to dřív nebo později někdo zkusí. Tak uvidíme, jak dopadne.

Jeden pokus už tu bol, alebo ešte je. Spomenul som si na tú konzolu hneď, ako som videl tento nový pokus, ale trochu trvalo, kým mi došiel jej názov.

http://en.wikipedia.org/wiki/Zeebo

http://www.uvlist.net/platforms/detail/184-Zeebo#tab2

V Mexiku, Brazílii a Indii je vraj ešte dostupná, takže neviem, či sa to dá považovať za úspech. Smile
Hunter

PříspěvekZaslal: 17. září 2012, 08:28:39    Předmět: Odpovědět s citátem

Crypton napsal:
Cena je tak "vysoká", protože se jedná o výrobu v počtu několika stovek či tisíců kusů a továrna si diktuje cenu za kus. Při masové výrobě a pod záštitou větší firmy by cena mohla klesnout i na nějakých $70-80. Srovnávat to s cenou Wii a jiných konzolí je přiblblé.
Proč?
OUYA má stát 99 USD. Wii stojí 99 USD. Co je na tom nesrovnatelného?

Jasně, gůglodroidí ovečky si to s radostí poběží koupit, a ještě budou zvonit zvonečkem, aby o tom všichni věděli, ale zbylých 7 miliard lidí nezajímá _proč_ to stojí tolik a tolik a _proč_ na to nejsou žádné dobré hry.

Pokud to nechtěli srovnávat s Wii (PS3, Xboxem), měli to udělat hnusné a s blbou prezentací, jako třeba RaspberryPI, pak by nikoho z "consumer electronics" nenapadlo si to koupit a ani s ničím srovnávat.
Ale když se jednou cpeš na trh s velkými hráči, musíš počítat s tím že tě budou srovnávat. Myslet si cokoliv jiného je naivní.
pcmaster

PříspěvekZaslal: 17. září 2012, 08:53:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja som velky fanusik Androidu a vsetkeho open-source (Googlu samotneho naopak nie), ale Hunter a Flash maju pravdu a ten, kto to popiera, je asi sam priblby (priblba guglodroidia ovecka Very Happy)

Porovnavat to s Wii je absolutne vhodne, nutne a na mieste presne tak, ako porovnavat prenosny radiotelefon s Androidom s prenosnym radiotelefonom od Nokia alebo Apple. Tu nie je priestor na nijaky flamovaci fundamentalizmus, len na prostu ekonomiu.

Projektu ale od zaciatku fandim (zvlastne, ze sa to tu na fore objavilo az teraz) a zaroven som velmi skepticky. A zvedavy Very Happy
Flash

PříspěvekZaslal: 17. září 2012, 09:27:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Crypton napsal:
Nepůsobí to moc profesionálně? Bože, vždyť je to projekt několika enthusiastů, kteří začali s vývojem teprve na začátku tohoto roku a dealine mají v dubnu 2013.

Smile Myslim, ze ty asi neplanujes drahu jako podnikatel ci zalozeni nejakeho startupu. Jestli jo, tak doporucuju ty plany rychle prehodnotit. Presne temhle omluvam se musi kazda firma ci jeji zastupce vyhnout. Je uplne jedno jaky ma firma podminky pro vyvoj, rozpocet, kvalitu lidi nebo jaky nosi v kanclech ponozky. Kdyz neco z toho zacnes takhle vytahovat jako omluvu, tak tim v podstate priznavas, ze ten produkt/firma ma chyby a hlavne je to voda na mlyn tvym oponentum (treba pontecialnim investorum), kteri te za to tzv. roznesou na kopytech.
Spotrebitele tyhle veci v pozadi vubec nezajimaji. Pri rozhodovani o koupi je zajimaji dve veci - co to umi a kolik to stoji. A z obou bodu plyne, ze to holt s velkyma konzolema srovnavano bude.

Crypton napsal:
Prostě si to nekup, když ti to připadá tak ubohé. My, kteří v tom vidíme potenciál, tomu projektu dáme šanci, ale rozhodně se nebudeme snažit ten projekt pohřbít dříve, než dostaneme do rukou ten finální výrobek.

Predne tahle debata neni uplne o tom, zda si to maji ostatni koupit nebo ne. Bavime se tu, jestli ta konzole ma sanci uspet na trhu. Nekdo si mysli, ze ano, nekdo ze ne a tak to tu napise.
Ja si myslim, ze velmi pravdepodobne ne. Ale urcite je tu nejaka sance, ze si ji mozna koupim a vyzkousim (coz je mozna trochu paradoxni Smile ). Pred nejakym rokem jsem zkousel konzoli ke sluzbe OnLive (coz nevim kolik lidi tady z fora vyzkouselo) a zvazoval jsem, zda bych si to nekoupil. Nepodpora CR pripadne jakekoli jine okolni evropske zeme (z EU to bylo jen pro UK), ale rozhodla za me Smile Presto mam US i UK ucet a na UK i koupenou jednu hru Smile

Crypton napsal:
Jinak NAMCO Bandai má dobré hry, jako např. Sky Gamblers. Prý tam přibude i Tekken.

- Sky gamblers - ano, z tech jejich Android her je to asi to nejlepsi co tam maji. Ale kdyz clovek vidi ten trailer, tak je mu jasny, ze je to mala mobilni hra (mala ve srovnani s PC a konzolovymi hrami. Prestoze na uroven mobilu vypada k svetu. Z traileru jasne vidis, ze to bude par modelu letadylek, par nejakych misi a free flight. Zadna velka gameplay hloubka, moznosti customizace atd. Kdyby to melo, tak oni se tim v traileru pochlubi). Postavit ji vedle vysokorozpoctovych simulatoru (at uz arkadovych jako TC:Hawx ci realnych Sturmovik), tak nema sanci. I tady vytvory od nasich kolegu z 3Division jsou na podstatne vyssi kvalitativni urovni. Ja nerikam, ze je to tak spatne a nechci ty Sky gamblers hanet. Ale je to proste mobilni hra a to jsou velke PC, konzolove hry (nota bene i u nas na foru mame oddelene kategorie pro PC a mobilni hry, protoze jsme si rozdilnosti tehle dvou smeru vedomi)
- Tekken - musim se opakovat. Dam ruku do ohne za to, ze v dohledne dobe nebudou na to delat novou originalni hru. Je to strasne riskantni, pokud uspech te konzole neni podlozen fakty - prodeji (i pri startu X360, 3rd party developeri nebyli dvakrat zhavi do vyvoje na box, dokud se to nezacalo poradne prodavat a neziskalo to velkou bazi majitelu konzole). Pokud ma Namco v planu mobilniho Tekkena pro Android telefony, tak ten se na tom objevi. Tekken6 z XBoxu/PS3 ne. To, ze "pry" neco oznamili, neznamena imho zatim nic.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Mem

PříspěvekZaslal: 17. září 2012, 09:42:34    Předmět: Odpovědět s citátem

Flash napsal:
Pred nejakym rokem jsem zkousel konzoli ke sluzbe OnLive (coz nevim kolik lidi tady z fora vyzkouselo)

Ja zkousel na Androidu jejich reseni pro dokumenty a prehravani videi, a nebylo to vubec spatne Smile
http://www.svetandroida.cz/onlive-desktop-dokumenty-office-na-windows-k-vasim-sluzbam-201203
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
DespeRadoX

PříspěvekZaslal: 17. září 2012, 10:17:58    Předmět: Odpovědět s citátem

Niekto tu spominal ze sa na to budu robit exklusivne tituly.
Tak tomu neverim, ak sa na tom bude kradnut tak ako na androide (a to sa bude kedze to je open) tak sa mozeme spolahnut ze na tom vidu len porty uz existujucich hier + buildy novych ktore budu zaroven aj pre ine zariadenia.
Napriek vsetkemu, si myslim ze prave takato konzola na trhu chyba a dufam ze to zdarne dokoncia.
Space Merchants Online ...zruseny, pracujem na mobilnej verzii space merchantu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Přejdi na: