Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
rotacak
|
Zaslal: 16. listopad 2012, 18:10:16 Předmět: Tremulous 2 |
|
|
Zdravím,
rád bych Vám představil hru Tremulous 2, na které pracujeme. Bude se jednat o 3D FPS multiplayer hru na způsob Quake, ale s tím rozdílem, že tam navíc jdou stavět útočné, obranné a pasivní budovy.
Více informací je na našich startovních stránkách http://www.tremulous2.com Pokud nás lajknete na facebooku, nebudu se zlobit |
|
Návrat nahoru |
|
|
Marek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 16. listopad 2012, 19:12:43 Předmět: |
|
|
Původní Tremulous jste taky dělali? _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
rotacak
|
Zaslal: 16. listopad 2012, 19:38:23 Předmět: |
|
|
Ne, původní Tremulous dělal dnes již neexistující tým. |
|
Návrat nahoru |
|
|
if.then
|
Zaslal: 16. listopad 2012, 19:45:06 Předmět: |
|
|
Hmm... a jak si v tom případě můžete dělat nárok na jméno hry? _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
Návrat nahoru |
|
|
rotacak
|
Zaslal: 16. listopad 2012, 20:39:38 Předmět: |
|
|
Na toto jméno neexistuje žádný trademark. |
|
Návrat nahoru |
|
|
if.then
|
Zaslal: 16. listopad 2012, 21:40:54 Předmět: |
|
|
Trademark nemusí být zaregistrovaný. Když uděláš produkt jménem Rambezzi, tak jsi (omezeně) chráněn před dalšími lidmi, kteří takové jméno chtějí použít také. Není potřeba tam dávat trademark symbol.
Sice pochybuji, že tě bude někdo právně popotahovat, ale uznej, že tohle je přesně ta situace, kvůli které trademarky vznikly. Co když budou chtít tvůrci udělat novou verzi hry? A co když jim pošpiníš dobré jméno špatnou hrou, kterou budou neinformovaní brát jakožto pokračování? Případně tě prostě lidi za tohle jednání, jak to říct slušně, nebudou mít rádi.
Dobrá rada ode mě je nepouštět se na tenký led a projekt přejmenovat. _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
Návrat nahoru |
|
|
rotacak
|
Zaslal: 16. listopad 2012, 22:13:35 Předmět: |
|
|
Já originální hru znám velice dobře a ta hra umírá, řekl bych že do roka tam už nebudou žádní hráči. Sám tam provozuji nejnavštěvovanější server a naprogramoval jsem pro ni několik módů a vytvořil několik map. Novou verzi rozhodně nechystají, skončili v půlce verze 1.2. Takhle prostě končí multiplayerové free hry - zastaralé a opuštěné. |
|
Návrat nahoru |
|
|
DespeRadoX
|
Zaslal: 16. listopad 2012, 22:20:24 Předmět: |
|
|
ifthen sa ti tu snazi slusne naznacit ze nie je problem robit hru na motiv nejakej inej ale je problem parazitovat na jej nazve. Nemozes predsa robit dvojku ked si ziadnu jednotku neurobil. Je uplne fuk kolko modov si spravil a ci maju trademark. Mas problem dat iny nazov a napisat ze to je volne pokracovanie alebo nieco take?
Ak mas povolenie od tvorcov berem spet. _________________ http://www.touchgames.eu/
http://playito.com
TW: @Despo100
Space Merchants Online ...zruseny, pracujem na mobilnej verzii space merchantu |
|
Návrat nahoru |
|
|
Reniezs
|
Zaslal: 17. listopad 2012, 09:35:13 Předmět: |
|
|
Bohužel je to tak a musím s klukama zde souhlasit.. i my v Cybersphere Entertainment jsme toto řešili u projektu Worms Wars on je to opravdu tenký led.. Každopádně musíte si sami zvážit zda Vám to za to stojí či nikoliv - ono dnešní pokuty není brát radno na lehkou váhu. Ono dokud o hru není valnej zájem tak se nic neděje a autoři mlčí.. ale když začne vydělávat tak to chvíli nechají být a pak vám zašlou co jsem si tak pozjišťoval na googlu slušnou obálku že máte server vypnout a pokud nevypnete, tak mate zaplatit tučnou pokutu a pokud nezaplatíte tak ta horší varianta je že jdete k soudu a tam můžete o projekt přijít nadobro, i když je to váš kód. Bohužel marketing je v tomto svině. - omlouvám se Adminum za to slovo.
PS: jinak můj názor vypada to z obrázků opravdu perfektně dobrá práce a moc se těším na vyzkoušení _________________ https://szeiner.com - Nezávislé vývojářské studio SZEINER s.r.o. |
|
Návrat nahoru |
|
|
rotacak
|
Zaslal: 17. listopad 2012, 12:17:29 Předmět: |
|
|
Reniezs: Worms mají trademark, ale právě jsme se dozvědělli, že je to fuk Každopádně dík za první reakci na hru. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Marek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 17. listopad 2012, 13:16:47 Předmět: |
|
|
OMG vy tady řešíte název, jste na hlavu? Já byl jen zvědavej, jestli dělali jedničku, protože jsem ji používal na testování OpenGL. Jednička je open source. Pokud i dvojka bude open source, pak je naprosto v pořádku použít stejnej název, když ta hra zatím vypadá skoro stejně, možná s lepší grafikou akorát. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
Reniezs
|
Zaslal: 17. listopad 2012, 13:28:33 Předmět: |
|
|
rotacak napsal: |
Reniezs: Worms mají trademark, ale právě jsme se dozvědělli, že je to fuk Každopádně dík za první reakci na hru. |
Děkuji, v tom případě je to jedno a moc držím palce.. Těším se již na video ukázky. _________________ https://szeiner.com - Nezávislé vývojářské studio SZEINER s.r.o. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ganimoth
|
Zaslal: 20. listopad 2012, 21:38:20 Předmět: |
|
|
Marek napsal: |
OMG vy tady řešíte název, jste na hlavu? Já byl jen zvědavej, jestli dělali jedničku, protože jsem ji používal na testování OpenGL. Jednička je open source. Pokud i dvojka bude open source, pak je naprosto v pořádku použít stejnej název, když ta hra zatím vypadá skoro stejně, možná s lepší grafikou akorát. |
V poradku to neni, protoze to, ze hra je open source neznamena automaticky, ze mas prava na nazev. Zkus si vydat komercni hru s nazvem treba Quake 3 Reloaded, i treba bez pouziti assetu Q3, vzdyt zdrojaky ke Q3 sou prece otevreny. Bys jen ziral, jak by si na tobe pravnici Bethesdy (majitele ID Softu) rychle smlsli. Tady je sice puvodni team neaktivni, ale stale se po case nekdo muze probrat a pak by nastal srumec. A podle faq na webu tohle open source byt nema. A doufam, ze ony obrazky v galerii sou jen koncepcni nastrely, pac zjevne primo vychazi z puvodnich modelu ve hre a to sem zvedavej, jak by se pak poparali s licenci assetu tremulousu CC-BY-SA...
Celkove je mi sice snaha celkem sympaticka a pochybuju, ze autor to mysli zle, ale rozhodne se pohybuje po tenkym lede. Ale pokud by ziskali povoleni puvodniho teamu.. tak proc ne. Sice je tu velka konkurence v podobe Natural Selection 2, ale co |
|
Návrat nahoru |
|
|
DespeRadoX
|
Zaslal: 20. listopad 2012, 22:00:16 Předmět: |
|
|
Ved prave...keby to vypadalo zle tak sa k tomu nik nevyjadri ale ma to cele dobre naslapnute tak nechapem preco to komplikuju tym nazvom?
Pokial to nebude zarabat tak ok ale pak sa chlapci nahodou dostanete do situacie ze to klapne a zacnete zarabat velke peniaze (stat sa moze vsetko) tak cakajte ze o tie prachy pridete...vlastnou hlupostou. _________________ http://www.touchgames.eu/
http://playito.com
TW: @Despo100
Space Merchants Online ...zruseny, pracujem na mobilnej verzii space merchantu |
|
Návrat nahoru |
|
|
Houp
|
Zaslal: 20. listopad 2012, 22:22:15 Předmět: |
|
|
Co jsem koukal na web, tak jsem viděl jen několi (celkem pěkných) modelů, ale nic víc jsem tam zatím neviděl. Takže jinak s hodnocením počkám na nějakou ukázku gameplaye.
Ohledně názvu. Sleduji celkem neoficiální pokračování série Might and Magic. Napsali si Ubisoftu, vlastníku práv(vím, že píšete, že tady trademark není..), jestli mají nějaký problém s jejich neoficiálním pokračováním. Oficiální odpověď dostali - s hrou problém nemají, můžou použít v názvu i Might and Magic, ale nesmí to vydávat jako Might and Magic X (10). Tedy jak tu napsali přede mnou. Pokud opravdu vycházíte příběhem i ze stejného universa, tak si napište o svolení použití názvu. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|