.[ ČeskéHry.cz ].
[IndieGoGo] Netherworld - abstraktní exploration roguelike
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Chjoodge

PříspěvekZaslal: 1. duben 2013, 16:35:36    Předmět: [IndieGoGo] Netherworld - abstraktní exploration roguelike Odpovědět s citátem

Nazdar vespolek!

Takže, chtěl bych vám ukázat Netherworld - abstraktní roguelike, ve kterém si můžete vytvářet vlastní kouzla. Všechno se odehrává v éterickém a abstraktně vizuálně zpracovaném prostředí Netherworldu, kde musíte překonávat tahové taktické bitvy, abyste se dostali k novým lokacím, které vám můžou poskytnout nové prostředky, zlepšit statistiky, umožnit vytvořit nová kouzla, transmutovat různé krystaly a další substance a pak s nimi vyvolávat rituály, a podobně. Vyhrát můžete různými způsoby - pokořením závěrečné bitvy, aktivováním všech 'beacons' v různých částech světa, nebo vyvoláním ultimátního rituálu.

Ta nejdůležitější a nejzajímavější mechanika je, že během prozkoumávání světa si můžete sestavovat vlastní kouzla, která potom budete mít k dispozici během bitev. Vytváření kouzel funguje v podstatě modulárně - vždycky vytváříte kouzlo jako kombinaci různých modifikací okolo pevného centrálního základu. To znamená, že třeba když vytváříte Destabilise, základní útočné kouzlo, můžete ho runami upravit tak, že bude dávat mnohem větší mordy, ale zároveň bude stát větší Spirit (mana) nebo bude vyžadovat delší cooldown, nebo naopak; můžete k němu přidat runu tak, že vás zároveň při zranění cíle bude částečně léčit (takže máte v podstatě drain), že cíl částečně vyřadí ze hry (stun), nebo třeba že budete moct kouzlo použít vždycky na celý 'cluster' (takže z kouzla uděláte v podstatě AoE) nebo pro mě za mě můžete z celého kouzla udělat Luminosity nebo Void kouzlo, které může mít na některé nepřátele větší účinek.

Hlavně ale díky struktuře celé věci můžete všechny tyhle možnosti libovolně kombinovat, takže můžete vytvářet AoE drainy, intenzivní direkt pecky, levný a rychlý stun, luminosity AoE drain stun, a tak dále. Každá komponenta má kromě něčeho, co kouzlu přináší, také určitou nevýhodu: kromě zdražení potřebného Spiritu nebo prodloužení cooldownu může runa kouzlo například taky omezit na určitý počet použití v každé bitvě nebo podobně. Každé vytvořené kouzlo si tak musíte dobře rozmyslet tak, aby dávalo smysl v kombinaci s tím, co máte za statistiky, v které části světa se nacházíte, co máte za další kouzla nebo talenty a pasivní schopnosti a podobně.

Celkově se snažím klást velký důraz na vytvoření hodně robustního systému, ve kterém budete moct problémy vyřešit celou řadou různých způsobů, aby si zkrátka každý mohl hrát hodně po svém a přicházet na vlastní důvtipná řešení. To platí pro prozkoumávání světa i pro tahové bitvy, do kterých si můžete připravit celou řadu různých útočných, obranných, vyřazovacích, dlouhodobých nebo naopak snadno vyčerpatelných schopností, a postavit se k bitvě svým vlastním způsobem.

Netherworld @ IndieGoGo > > >

Netherworld dneska otevírá crowdsource kampaň na IndieGoGo, prostřednictvím které se snažím shromáždit prostředky, které mi umožní se mu za dva měsíce, až dokončím školu, věnovat na sto procent. Nezapomeňte se tam podívat už proto, že se budete moct pár minut koukat v celé slávě na mě osobně, hehe Very Happy

Budu rád za všechny názory a vážně hodně mi pomůže cokoliv, co vás napadne, že by mohlo posunout IndieGoGo kupředu, ať už příspěvek nebo cokoliv dalšího.

Hezké Velikonoce! Smile

Naposledy upravil Chjoodge dne 4. duben 2013, 13:48:06, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mem

PříspěvekZaslal: 1. duben 2013, 17:11:24    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypadá to pěkně, tak držím palce a informuj nás, jestli se povede vybrat Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Hunter

PříspěvekZaslal: 1. duben 2013, 19:54:25    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypadá to pěkně.

Asi to bude chtít hodně dobrej tutorial, abych to pochopil i já Smile
Houp

PříspěvekZaslal: 1. duben 2013, 20:28:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypadá to pěkně.. ale vůbec jsem nepochopil, jak se to má hrát. Smile

PříspěvekZaslal: 1. duben 2013, 21:30:30    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky - chystám se udělat celkem brzo video, kde budu prostě chvíli hrát a vysvětlovat, co dělám, tak snad se to z toho potom bude dát snáz pochopit. Dám tady potom určitě vědět.
Flash

PříspěvekZaslal: 2. duben 2013, 18:07:18    Předmět: Odpovědět s citátem

Gratuluju k infu na RPS. To je myslim docela uspech. Bohuzel za me osobne zustavam k crowdfundingu pro tenhle projekt skepticky. Tedy, ze si nemyslim, ze pozadovane castky dosahne. Rad bych se pletl.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
RaGG

PříspěvekZaslal: 2. duben 2013, 18:50:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Zatím jsem jen letmo skouknul v lehce přejedeným stavu, ale vypadá to famózně!

udelle.com - slečna co mi nakreslila profilovku
Chjoodge

PříspěvekZaslal: 2. duben 2013, 22:04:10    Předmět: Odpovědět s citátem

Flash: Díky moc! Přesně tak, dokonce abych se přiznal, tak aby o mně něco napsali na RPS byl můj aktuální dlouhodobý challenge, takže z toho mám obzvlášť radost Very Happy Zda se zadaří těžko říct, každopádně pro to ale dělám všechno! A pokud by ses rád pletl, tak to backni, a pokud to nedopadne, tak se ti to vrátí - takže no problem!

RaGG: Díky, tak to rád slyším! Pošli tam kafe (nebo možná touhle dobou už to necháme radši na zítra Wink) a koukni na to znova, věřím že se tam snad i něco dočteš Smile
Mem

PříspěvekZaslal: 4. duben 2013, 13:23:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Na IndieGogo se ale právě nevrací (narozdíl od kickstarteru), ne? Nebo to se dá nastavit?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Dlaha

PříspěvekZaslal: 4. duben 2013, 13:29:55    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
Na IndieGogo se ale právě nevrací (narozdíl od kickstarteru), ne? Nebo to se dá nastavit?

Je tam Flexibilní a Fixní funding. U Flexibilního dostané vývojář všechno, u fixního jen pokud přesáhne požadovanou částku. Tak doufám, že u fixního se to vrací Smile
gameDeveloper

PříspěvekZaslal: 4. duben 2013, 13:59:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Dlaha napsal:
Mem napsal:

Je tam Flexibilní a Fixní funding. U Flexibilního dostané vývojář všechno, u fixního jen pokud přesáhne požadovanou částku. Tak doufám, že u fixního se to vrací Smile

U flexibilního fundingu dostane autor vše, mínus 4% pokud splní cíl, resp. 9% pokud cíl nesplní. U fixního se v případě neúspěchu vrací přispěvateli celá částka.
Chjoodge

PříspěvekZaslal: 4. duben 2013, 14:00:11    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně tak - a mám Fixed, tzn. všechno nebo nic. Což znamená, že pokud to nedopadne, tak se vám to prvního května vrátí. Takže se na to můžete dívat taky tak, že tam můžete teďka něco poslat a za měsíc budete mít buď radost, že jste mi pomohli to zvládnout, a nebo že vám zničehonic dorazily peníze lol Very Happy
Chjoodge

PříspěvekZaslal: 5. duben 2013, 23:08:26    Předmět: Odpovědět s citátem

DEMO: Demo si můžete stáhnout tady:
http://dl.dropbox.com/u/59488139/netherworld/IGG/demo/win/nw.zip

Na spodu obrazovky vždycky vidíte otazníky, které vám zobrazí vysvětlivky k aktuální obrazovce. Takže vám dám akorát dvě rady:

1) Čtěte si tu nápovědu pod těmahle otazníkama
2) Nezapomeňte klikat i na ty malé tečky - tím sbíráte Essence

Tak snad se chytíte, rozhodně by si to zasloužilo pomalejší tutorial, ale ten v téhle verzi zkrátka zatím není. Kdyžtak pokud se zaseknete, tak napište, alespoň budu vědět v čem vězí problém..

Vážně rád si poslechnu co si o tom myslíte!
Chjoodge

PříspěvekZaslal: 7. duben 2013, 18:23:02    Předmět: Odpovědět s citátem

Něco k nedělnímu čtení co o nás napsali Smile

'Something totally new on the horizon that we must share with you'
- GamesWarp

Celkově že prostě pařba Smile Mimochodem mě se hodně líbí tady ten PlayR, připomíná mi to starší Levely/Score, kdy to mělo ten pocit od pařanů pro pařany..
http://playr.cz/2013/04/netherworld-aneb-indie-by-czech-golden-hands/

TIGNews: 'really cool':
http://www.youtube.com/watch?v=7Gpq3zM8HJs&t=5m8s

Držte palce! Hehe Smile
Slappy

PříspěvekZaslal: 9. duben 2013, 12:44:00    Předmět: Odpovědět s citátem

Skusil som si zahrat.
Nevyzera to zle, ale ovladanie - mys strasne laguje.
Da sa s tym nieco robit?
A da sa niekde nastavit fulscreen/rozlisenie?

Mne sa hra automaticky spustila v okne 1600*900 a monitom mam len 1280*1024 takze kus hry nevidim....
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: