Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
gameDeveloper
|
Zaslal: 30. březen 2013, 17:07:43 Předmět: [Indiegogo] After Us - Gameplay Trailer |
|
|
Zdravím. Po opravdu velice dlouhé době jsem se konečně rozhodl, že je načase zase začít něco tvořit. Celý ten čas, co sem se tady neobjevoval, sem věnoval tomu, abych našel své limity a naučil se správně odhadovat své možnosti. Jinak řečeno: Tentokrát žádná Omerta . A také jsem pracoval na enginu pro svou nastávající hru. Když jsem došel k závěru, že je engine připravený, pustil jsem se do díla. A na čem že to teď pracuji?
Přesně tak. After Us. Jednoduchá explorativní adventura odehrávající se ve fiktivním evropském městě a jeho okolí. Hráč se v těle Adama probouzí v opuštěném nemocničním pokoji. Bolí ho noha a potřebuje lék proti bolesti. Prochází nemocnicí a zjišťuje, že je zcela opuštěná. Ten lék nutně potřebuje. Při jeho hledání se dostane až do poničené chodby v nejvyšším podlaží, odkud se mu naskytne neuvěřitelný pohled na poničené město, ve kterém kdysi bydlel. Ulice jsou opuštěné stejně jako celá nemocnice. Všechno jako by bylo opuštěné ve velkém spěchu.
Aby toho nebylo málo, začíná docházet k nevysvětlitelným událostem, které nejenže Adama děsí, ale navíc ho i ohrožují na životě. Adam se tak vydává za dobrodružstvím, kdy musí najít původ těchto podivných událostí, ale především zjistit, co se stalo s ostatními lidmi. Kam všichni zmizeli a jaký je jejich osud?
Jak už sem zmínil výše, hru pohání můj vlastní engine běžící pod DirectX 9.0, napsaný v C++. Vytvořil jsem i několik jednoduchých editorů usnadňující tvorbu levelů. Engine obsahuje kromě mnoha základních funkcí také pár chuťovek, které nejsou v jiných hrách příliš obvyklé. Namátkou třeba realtime planar reflections nebo třeba Custom Sprite Based Bokeh Depth Of Field, na kterým jsem zvlášť pyšný. Která současná hra má tento efekt pod DirectX 9.0? Nebudu tvrdit že žádná jen protože si na žádnou zrovna nevzpomínám. Určitě jich je hodně málo.
Teď k jádru věci. Protože je mým záměrem, aby byl výsledný produkt na nějaké úrovni, musím k tvorbě přizvat i pár profesionálů, kteří zajistí dabing (a to i v anglickém jazyce), hudbu a případně i nějaký jiný obsah. Kromě toho musím také zakoupit nový počítač, jelikož na tom stávajícím je vývoj velice obtížný a zdlouhavý. Například výpočet osvětlení se stává doslova bolestivým.
Pokud byste měli chuť mě ve vývoji podpořit - ať už finančně či morálně, pak zavítejte na Indiegogo, na tuto stránku, kde mě můžete podpořit a také se v špatnou angličtinou psaném textu dozvědět více informací o projektu.
Minimálně každý druhý den budou na stránku projektu přibývat nové informace a obrázky. Nejpozději na konci příštího týdne přinesu první gameplay video.
Děkuji předem každému, kdo stránku kampaně třeba jen navštíví a dá o ní vědět někomu dalšímu.
Naposledy upravil gameDeveloper dne 5. duben 2013, 12:10:31, celkově upraveno 5 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dlaha
|
Zaslal: 30. březen 2013, 18:21:11 Předmět: |
|
|
Musím říct, že to vypadá ze screenů vážně pěkně a moc rád si užiju takovou krásnou adventurku. Těším se na gameplay video. _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
Návrat nahoru |
|
|
gameDeveloper
|
Zaslal: 30. březen 2013, 18:31:53 Předmět: |
|
|
Dlaha napsal: |
Musím říct, že to vypadá ze screenů vážně pěkně a moc rád si užiju takovou krásnou adventurku. Těším se na gameplay video. |
Díky . Nezapomínej pravidelně sledovat stránku projektu na Indiegogo. Většinu updatů budu postovat právě tam, ať nemusím spravovat několik vláken na několika místech. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Zue
|
Zaslal: 30. březen 2013, 18:54:10 Předmět: |
|
|
Vyzera to zaujimavo, urcite sa tesim na to, akym smerom sa to bude vyvijat |
|
Návrat nahoru |
|
|
gameDeveloper
|
Zaslal: 30. březen 2013, 18:59:18 Předmět: |
|
|
Zue napsal: |
Vyzera to zaujimavo, urcite sa tesim na to, akym smerom sa to bude vyvijat
Len co sa tyka lokalizacie hry do anglictiny (ja viem, ja viem este je velmi skoro), chcelo by to niekoho kto by to po tebe asi prebehol, aspon co sa gramatiky tyka. (musela som si rypnut, prepac ) |
Díky, doufám, že tě nezklamu. Co se mé angličtiny týče, jen si klidně rýpej - já se zlobit nebudu. Jakkoli mě to štve, anglicky sem se ani za celá ta léta školní docházky pořádně nenaučil. Sem si toho vědom a doufám, že právě moje chatrná angličtina bude jedinou vadou na kráse celé hry . Nicméně právě překlad do anglického jazyka bude předmětem mé investice v případě dosažení stanoveného cíle na Indiegogo stránce projektu hry. Snad si zaplatím někoho, kdo umí anglicky lépe . |
|
Návrat nahoru |
|
|
Zue
|
Zaslal: 30. březen 2013, 19:19:44 Předmět: |
|
|
gameDeveloper napsal: |
Zue napsal: |
Vyzera to zaujimavo, urcite sa tesim na to, akym smerom sa to bude vyvijat
Len co sa tyka lokalizacie hry do anglictiny (ja viem, ja viem este je velmi skoro), chcelo by to niekoho kto by to po tebe asi prebehol, aspon co sa gramatiky tyka. (musela som si rypnut, prepac ) |
Díky, doufám, že tě nezklamu. Co se mé angličtiny týče, jen si klidně rýpej - já se zlobit nebudu. Jakkoli mě to štve, anglicky sem se ani za celá ta léta školní docházky pořádně nenaučil. Sem si toho vědom a doufám, že právě moje chatrná angličtina bude jedinou vadou na kráse celé hry . Nicméně právě překlad do anglického jazyka bude předmětem mé investice v případě dosažení stanoveného cíle na Indiegogo stránce projektu hry. Snad si zaplatím někoho, kdo umí anglicky lépe . |
Ale nie, to urcite nemyslim v zlom, pokial to bude jedina chyba, tak som si ista, ze to pojde velmi lahko odstranit |
|
Návrat nahoru |
|
|
gameDeveloper
|
Zaslal: 2. duben 2013, 17:09:38 Předmět: |
|
|
Však podle mě to zle ani nemyslíš. Já si své značné nedostatky v angličtině moc dobře uvědomuji. Už léta s tím zkouším něco dělat, ale jde to velice ztuha. Ani moje čeština za moc nestojí a to v této zemi žiji 22 let ! |
|
Návrat nahoru |
|
|
gameDeveloper
|
Zaslal: 2. duben 2013, 17:20:04 Předmět: |
|
|
Zdravím. Takže jsem se opět posunul o kousek dál a chtěl bych vám dnes představit novou lokaci. Jedná se o vinný sklípek, jenž je přesnou kopií sklípku, který vlastní má babička žijící u Břeclavi. Veškeré fotografie sloužící jednak jako podklad a jednak jako zdroj pro textury byly pořízeny přímo na místě, takže si myslím, že je prostředí skutečně autentické. Hráč tuto lokaci navštíví krátce po opuštění úvodní nemocnice. A teď obrázek:
Další obrázky najdete zde.
Naposledy upravil gameDeveloper dne 3. duben 2013, 12:50:42, celkově upraveno 2 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Flash
|
Zaslal: 2. duben 2013, 18:14:54 Předmět: |
|
|
20k mi prijde jako naprosto premrstena castka a myslim, ze dost potencialnich bakeru odradi. Obzvlast ve spojeni s tim, ze prvni veta casti "na co penize pujdou" je, ze potrebujes novy pocitac, tak na nej.
Vim, ze jsou tam pak dalsi veci rozepsane, ale me prijde, ze takhle lidi nepremysli, a proste uvest jako prvni, ze potrebuju novy komp a pozadovana castka je 20k dolaru, tak to pusobi minimalne divne.
Tak to je ma troska nazoru. Treba to tak neni... |
|
Návrat nahoru |
|
|
gameDeveloper
|
Zaslal: 2. duben 2013, 18:33:09 Předmět: |
|
|
Podle mého rozpočtu je ta částka adekvátní. Vím samozřejmě, že je to spousta peněz, ale nemá cenu tam udávat jako cíl deset tisíc, když vím, že pro dokončení na patřičné úrovni budu potřebovat dvojnásobek.
Tohle je bohužel daň za to, že zatím nevím úplně přesně, jak takovou kampaň vést. Nakonec je to hodně znát. Snažím se jen být upřímný a uvádět opravdu vše podstatné, co k vývoji potřebuji a co bych za vybrané peníze rád pořídil. Jestli uvedení některých konkrétních položek nebude spíše ke škodě, to ukáže asi až sám čas. |
|
Návrat nahoru |
|
|
falcon
|
Zaslal: 2. duben 2013, 18:52:21 Předmět: |
|
|
Nechci opět rozpoutávat diskuzu o herních enginech. Ale mám dotaz. Píšeš, že chceš udělat hru. Proč místo toho programuješ engine? Má to nějaký speciální důvod? _________________ Running Pillow |
|
Návrat nahoru |
|
|
Flash
|
Zaslal: 2. duben 2013, 19:05:17 Předmět: |
|
|
gameDeveloper napsal: |
Tohle je bohužel daň za to, že zatím nevím úplně přesně, jak takovou kampaň vést. |
To vi malokdo. Ja rozhodne taky ne. Jen jsem napsal jak to na me pusobilo. Osobne bych mnohem vic zduraznil, ze chci najmout lidi co udelaji/zlepsi vizualni stranku celeho projektu, ze klicovy (nevim) prvek je ten dabing, na ktery chces najmout profesionaly a tak.
Veci jako, ze chci komp (coz se da s budget rozpoctem brat treba jako 500 dolaru) bych vubec nezminoval, protoze z pozadovane castky je to velmi maly podil co na to pujde. A nedej boze, ze chci neco jako plat pro sebe (to si myslim, ze lidi uplne neradi slysi), ale to tam myslim nemas. |
|
Návrat nahoru |
|
|
gameDeveloper
|
Zaslal: 2. duben 2013, 19:21:50 Předmět: |
|
|
Žádnou odměnu pro sebe si skutečně nenárokuji. Nakonec v popisu projektu je o tom zmínka. Hru tvořím především pro zábavu - jak svoji, tak i vás, potencionálních hráčů. |
|
Návrat nahoru |
|
|
gameDeveloper
|
Zaslal: 4. duben 2013, 19:03:24 Předmět: |
|
|
Tak a je to konečně tady. První gameplay trailer přímo ze hry! Pamatujte prosím na to, že hra se stále nachází ve fázi alfa verze, takže video v žádném případě nereprezentuje finální podobu hry. Na video se můžete podívat tady. Užíjte si to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Peto
|
Zaslal: 4. duben 2013, 20:11:47 Předmět: |
|
|
Pani... tak podla mna to vyzera dobre.. velmi dobre , este ked si to vsetko nakodil tak fakt mas moje uznanie!! A ta dotacia (engine source) stoji fakt minimalne na zamyslenie _________________ Code or die!
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|