Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
falcon
|
Zaslal: 31. březen 2013, 12:48:33 Předmět: |
|
|
Houp napsal: |
Tedy osobně si myslím, že tak jak jsem využil XNA, tak využití Unity, Ogre, Crytek Enginu by mi práci na hře neulehčilo. |
Srovnáváš podle mě dvě dost rozdílné věci. Rovnou ti řeknu, že sem v XNA nikdy nedělal, ale pokud vím tak XNA není herní engine ale knihovna,framework v C#. Defakto děláš ve Visual Studiu a XNA za tebe pouze řeší víceméně to co si napsal. Tudíž naprostý holý základ. Podle mě netušíš kolik věcí ti herní enginy dneska odlehčí práci a co všechno dovedou. Doporučuji více prozkoumat, rozhodně se XNA nedá srovnávat s Unitou...ani vzdáleně...podle mě. _________________ Running Pillow |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 31. březen 2013, 13:41:49 Předmět: |
|
|
Za prvé - netuším. Nemám s jmenovanými nástroji žádné zkušenosti. Nějaké zkušenosti mám s Game-Editorem, ale to je vše.
Já se spíš snažil říct (a možná se mýlím), že tak jak je nyní hra udělaná, tak jsem strávil minimálně 80% času programováním herní logiky a AI a s tím mi předpokládám žádný nástroj nepomůže. (tedy pokud se např. nerozhodnu pro FPS v Cryteku, kde budu mít hotové i AI ...) (do těch 20 procent počítám tvorbu menu, jednoduchého skriptovacího systému tutoriálu, herní UI, načítání/ukládání pozic z a do souboru)
Ale rád se nechám poučit. Když zkusíš moji hru, nebo se alespoň koukneš na screeenshoty, video na http://www.indiedb.com/games/expanze/images, co z toho si myslíš, že by díky jmenovaným nástrojům šlo lépe než jen při použití frameworku?
Ve hře nejsou animace, žádné vlastní shadery. Svět je složen z předem daných statických modelů. Kampaň mapy dělané v XML.
Ale možná by bylo lepší, kdyby se někdo našel, kdo má zkušenosti jak s XNA, tak třeba s Unity. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
falcon
|
Zaslal: 31. březen 2013, 14:05:18 Předmět: |
|
|
No já nedokážu posoudit o kolik by ti Unita pomohla, abys udělal to samé co máš teď, protože věřím, že kdybys to dělal v Unitě tak by hra vypadala prostě jinak. Já jen vím, že kdybych dělal např. piškvorky v Javě+JMonkey (v tom sme dělali kdysi my), tak bych je udělal v nějaké kvalitě za X týdnů. Kdybych je dělal v Unity tak bych je udělal za těch X týdnů v lepší kvalitě, protože bych využil věcí které jsou v enginu již hotové. Byli by nejspíš 3D + animace + particle system + PhysX Engine+Multiplayer + AI + port na iOS/PC/Mac/Android/Web/Linux. Kdybych je dělal v Javě tak to budou ...piškvorky pro PC...možná Mac když dá bůh. Ale to je opravdu jen hypotetizování. Faktem je, že díky Unity si můžu z jejich Asset store stáhnout již hotové modely, animace, AI , multiplayer defakto hotový a zabere mi to tisícinu času co bych to dělal v Javě. Ale oboje to jsou piškvorky hotové za X týdnů. Takže podle mého úsudku kdybys tu hru dělal v Unitě , tak by prostě byla po všech stránkách lepší. Nechci agitovat za Unitu a hanit XNA nebo Javu. Navíc jsem tvoji hru ani nehrál, takže vařím z vody. Píšu jen naše zkušenosti a chci se podělit o to, jak obrovský krok kupředu to pro nás byl začít dělat v herním enginu jako je Unita. To je vše, ber nebo nech být. Howg. _________________ Running Pillow |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 31. březen 2013, 14:57:14 Předmět: |
|
|
Věřím tomu, že by se stejným úsilím byla hra lepší. (např. by minimálně mohla mít multiplayer přes LAN/net) Příští hru bych určitě chtěl zkusit vytvořit s pomocí existujícího enginu. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zpirit

|
Zaslal: 31. březen 2013, 20:21:05 Předmět: |
|
|
Unity ma v sobe uz predem napsany shadery(muzes si dopsat vlastni) takze napriklad by bylo hodne jednoduchy do hry pridat normalovy a specular mapy cimz by se dalo fakenout zvlneni krajiny i kdyz by sestiuhelnik mel jen minimalni pocet polygonu (treba jen 6) stejne bys mohl resit zaobleni okraje nebo pobrezi.
Unity umi pracovat s LOD(pouze full verze) a mipmapamy bez toho se dneska uz skoro neda existovat a proto bys nemel takovy potize s optimalizaci.
Ma integrovany editor castic takze bys mohl do hry dat alespon neco pohyblivyho skoro bez namahy (pochodne do mest,bublajici sopku).
Celkem se divim kolik programatoru tady grafiku podcenuje a grafiky povazuje skoro za neco nepotrebnyho ale panove grafika je casto to co vydelava pokud teda nemate napad ala Minecraft a taky bych rekl ze programator je dost zvlastni tvor kterej ma dost daleko k mysleni normalniho cloveka grafik/designer je mu mnohem blize. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 1. duben 2013, 00:41:32 Předmět: |
|
|
Zpirit napsal: |
Celkem se divim kolik programatoru tady grafiku podcenuje a grafiky povazuje skoro za neco nepotrebnyho |
Tohle vyzní, jakoby ti Unity nahradilo grafiky Mimoto particles jsou jednoduchý, kvůli tomu nemusím tahat celý cizí engine. A ty normálový a specular mapy Unity taky samo nenakreslí. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Paranoik
|
Zaslal: 5. červenec 2013, 14:31:46 Předmět: |
|
|
Narazil jsem na tuhle hru, že zkusím .. bohužel mám podobný problém jako kolega na předchozí straně .. nemůžu stavět cesty .. Už během prvního levelu/tutorialu se píše "postav žlutou cestu", ale je to, jakoby cesty nedetekovaly myš. Křižovatky mi nabízí stavbu měst, střed hexů na mouseover zobrazí typ materiálu, ale na click nereaguje (což je možná v téhle fázi správně). Zkoušel jsem i tu nalinkovanou odlehčenou verzi, chování je stejné. Můžu típnout nebo i udělat video, ale prostě jezdím myší po bílých spojnicích a nic se neděje. Dej vědět, kdybys to chtěl nějak řešit, zkusím být nápomocen jak to půjde. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 5. červenec 2013, 20:01:21 Předmět: |
|
|
Dík za reakci. Zkusil jsem se na to po delší době podívat a možná jsem vyřešil problém. Můžeš prosím zkusit verzi, co jsem uploadnul na ulož.to?
http://uloz.to/xW9qZ6Nf/expanze-1-0-2-zip _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Paranoik
|
Zaslal: 6. červenec 2013, 15:42:41 Předmět: |
|
|
Jop, cg, vyřešeno .. a díky ... v pondělí to podrobím detailnějšímu testu ;P tak dám vědět, kdyby se něco objevilo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zdejv
|
Zaslal: 7. červenec 2013, 19:05:51 Předmět: |
|
|
Dík opravená verze funguje i mě. |
|
Návrat nahoru |