.[ ČeskéHry.cz ].
Prieskum:Časopis o vývoji software

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bulovar

PříspěvekZaslal: 17. únor 2014, 20:56:28    Předmět: Prieskum:Časopis o vývoji software Odpovědět s citátem

Zdravím, tak ma zaujímalo či by bol záujem o časopis ktorý by nepísal o hrách ako takých ale o vývoji hier a nie len hier ale celkovo software. To znamená novinky, rozhovory a zrejme aj nejaké návody/rady/tipy+triky. V celosvetovom meradle je to uživitelné (už existujúca konkurencia) ale nie som si istý či aj na cz+sk trhu.

Ako ste na tom vy? Kúpili by ste si takýto časopis? Poprípade aký je váš názor na to.
Ďakujem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
perry

PříspěvekZaslal: 18. únor 2014, 08:29:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Záleželo by na obsahu.. ale klidně bych si koupil
Bulovar

PříspěvekZaslal: 18. únor 2014, 22:35:05    Předmět: Odpovědět s citátem

Ďakujem za feedback.

Topic má 1500 zhliadnutí ale len jednu odpoveď. Bol by som rád ak by sa aj ostatný užívatelia vyjadrili. Ďakujem
frca

PříspěvekZaslal: 18. únor 2014, 23:39:28    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem pesimista. Nevěřím, že bude dostatečně kvalitní a zajímavý. Informace z vývoje her jsou dostupné zdarma na youtube, kde jsou ve formě videa, což je mnohem poutavější než text. Pokud jde o návody, jak už jsem psal, asi budou hodně úzce zaměřené, a podle zákona schválnosti na něco úplně jiného, než mě zrovna zajímá. Nechtěl jsem sem dávat svůj negativistický pohled, ale řekl sis o to Wink
]semo[

PříspěvekZaslal: 19. únor 2014, 09:29:24    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě zas přijde, že text a pár obrázků je nejlepší. Občas si kupuju modelářský časopis RC revue a stále tam nacházím zajímavé věci. A hlavně je mnohem příjemnější sednout do křesla s časpisem a hrnečkem čaje, než se tam trápit s iPadem, který moje prsty občas ignoruje :-).

Člověk se ale musí smířit s tím, že ne všechny články budou pro něj, ale když je aspoň třetina článků zajímavá, je to důvod, koupit si to znova.

Co se týče toho časopisu o SW, o kterém se tu bavíme, ten bych zkusil klidně taky. Nejsem asi sám, kdo pracuje z domu, takže pohled a zkušenosti jiných vývojářů bych celkem ocenil.
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
goddard

PříspěvekZaslal: 19. únor 2014, 10:41:47    Předmět: Odpovědět s citátem

napad je to dobrej, ale tistenej casopis bych z toho nedelal.
yt kanal nebo nejakej blog / stranky klidne.
perry

PříspěvekZaslal: 19. únor 2014, 12:21:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Třeba se mi líbila ročenka (nebo jak tomu říkat) z gamedev.net, kde články z webu vyšly v papírové podobě. Nebaví mě pořád koukat na monitor a rád si sednu s papírem ... i proto jsem třeba uvítal nový Level, jehož formát i obsah mě plně vyhovuje (tzn. nejsou tam jen hry, ale i pozadí o nich, něco o Unity, Retro apod.). Ne všechno mě zajímá, ale tu svojí cca polovinu si tam najdu.
Dokázal bych si představit časopis, kde by byla část věnována vývoji webu (to přeci jenom zajímá dost lidí vč. mě), část nějaká hard core věci z C/C++ (třeba o novém standardu), pak nějaké běžné věci C# / Java a klidně i něco z grafiky.. od každého není podle mě problém 2-3 témata / měsíc sehnat / vydat a máš obsah časopisu.

Youtube kanály apod. nesleduji, protože mě to nebaví. Daleko rychleji text přečtu, než někde koukat, jak nějaký Pepa něco vykládá a případně to pořád pauzovat, v tramvaji mi to nepojede, protože vyplácám FUP apod.
Blog je formát za zenitem, takže tudy taky ne. Ale udělat třeba nějaký web jako byl dřív builder.cz, kde vycházeli technické články o různých tématech. Něco takového mi dnes chybí (Root je děs)
VODA

PříspěvekZaslal: 19. únor 2014, 12:47:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemohu se neozvat.
Když jsem takový podobný časopis chtěl dělat (je pravda, že začít jsem chtěl s elektronickou verzí, později pak verzí tištěnou), tak se ozvala vlna nevole. Nevím, jestli to bylo kvůli mé osobě nebo prostě jen tak, ale přestávám tomu tedy docela rozumět.
Nicméně vznik časopisu o (nejen) vývoji her bych stále uvítal. Papír je prostě papír.
]semo[

PříspěvekZaslal: 19. únor 2014, 13:07:13    Předmět: Odpovědět s citátem

VODA: jo, to bylo tebou :-). Myslím, že ti, kteří ti to rozmlouvali, vycítili, že máš příliš mnoho nadšení a společně s vývojem Solertie to nemůžeš zvládnout. Nicméně já jsem ti to tenkrát schvaloval a schvaluju to i teď. Rád si prečtu pěkný článek a na papíře ještě 100x radši.
perry

PříspěvekZaslal: 19. únor 2014, 13:08:36    Předmět: Odpovědět s citátem

VODA >

Schválně jsem si ten topic dohledal. Ty jsi to tam směřoval spíše na vývoj her a grafiky. V tom ohledu to je vyhození času. Ale obecný časopis o všem by podle mě místo na trhu našel, protože si tam každý najde svoje.

Plus.. psal jsi tam že do toho i tak pudeš... a nějak výsledek nevidím Twisted Evil (A Solertii taky ne.. sry.. nedalo mi to Razz )
VODA

PříspěvekZaslal: 19. únor 2014, 13:20:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Dlouho jsem váhal a když jsem neviděl stejné nadšení, tak jsem se na to pak vykašlal. Pro sebe to dělat nepotřebuji. Wink
]semo[

PříspěvekZaslal: 19. únor 2014, 13:24:19    Předmět: Odpovědět s citátem

No, to je otázka. Já teda věřím tomu, že ostatní lidi stejný nadšení sdílet prostě nebudou. Teprve až se jim dostane do rukou výsledek, který vznikl s nadšením, pak to teprve ocení (nebo aspoň mezivýsledek, pokud od nich chceš nějakou spolupráci :) ).
VODA

PříspěvekZaslal: 19. únor 2014, 13:28:52    Předmět: Odpovědět s citátem

Vždyť já to chápu. Smile
Třeba to ještě někdy vznikne.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: