Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Darkhunter
|
Zaslal: 6. duben 2014, 14:08:24 Předmět: Výběr enginu |
|
|
Zdravím, chci si rozejt hru, která bude víceméně z ptačí perspektivy, ale chtěl bych, aby se tam dalo dělat i klasické 3D.
Rád bych, aby to bylo crossplatformní - Linux a Windows.
Nejraději bych nějaký open-source engine, ale kdyby byl proprietární, tak nevadí. Nemám problém ho zaplatit.
Jde mi o to, že tam chci mít map editor, ve kterém si budou moci normální uživatelé skriptovat mapy. To je ten nejdůleižtější aspekt enginu!
Poradí někdo, jaký engine vybrat? |
|
Návrat nahoru |
|
|
TeaTime
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Darkhunter
|
Zaslal: 6. duben 2014, 19:51:13 Předmět: |
|
|
Asi půjdu do Ogre3D. Sice to je jen rendering engine, ale mám dost schopný lidi, kterým se zamlouvá dělat vesměs všechno... |
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 7. duben 2014, 11:17:31 Předmět: |
|
|
A nevynechal jsi nejdůležitější aspekt enginu? Map editor a skriptování map? _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
|
TeaTime
|
Zaslal: 7. duben 2014, 17:01:42 Předmět: |
|
|
]semo[: a k tomu bys něco doporučil? Já teď lehce dělám na něčem 2D (pohled ze strany) a zkouším zmigrovat z vlastního engine na ten OpenFL.
Jako map editor používám inkscape, ze kterého pomocí vlastního pluginu generuju data o mapě. Funguje to výborně, jen animace tam moc nejdou a scriptování jsem ještě moc neřešil (viděl bych to prostě na textové scripty nabindované k objektům).
Tak jestli bys věděl o něčem k tomuhle tématu, tak by mě to velmi zajímalo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 8. duben 2014, 11:42:34 Předmět: |
|
|
Nevím čoveče, nedoporučím ti nic. Taky sem hledal engine a nenašel. Chce to napsat si to sám. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
|
|