.[ ČeskéHry.cz ].
"Herní" dotazník do absolventské práce

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
egin_28

PříspěvekZaslal: 5. březen 2015, 22:47:07    Předmět: "Herní" dotazník do absolventské práce Odpovědět s citátem

Zdravím,

jsem student závěrečného ročníku vysoké školy a to s sebou obnáší jisté požadavky, např. vypracování absolventské práce.

Rozhodl jsem se přijít s něčím nestandardním a napsat práci na téma "Marketing ve videoherním průmyslu". Proto bych rád do své práce vložil názory napříč spektrem hráčů, "zákazníků", vývojářů atd..

Žádám vás o 10 minut vašeho času na vyplnění dotazníků, který do své práce implementuji. Jako satisfakci akceptujte můj srdečný vděk a dobrý pocit z pomoci mladému študákovi.

Děkuji. Smile

http://www.survio.com/survey/d/V4Q4A8W6D8T8I3E0Z
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
micky

PříspěvekZaslal: 6. březen 2015, 00:28:31    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

dotazník jsem vyplnil, některé otázky potěšily, nad jinými jsem se pozastavil (jmenuj své tři nejoblíbenější hry, když jich má člověk v oblibě třeba deset, každou pro něco jiného)...

Nedá mi to, jak moc ty otázky reflektují, jestli na mě platí herní marketing? Chybí mi tam třeba otázky na preferenci her malých/velkých studií, HC/casual, originalitu hry, alergii na současnou podobu traileru/"omg to musim mit" a vůbec vnímání reklamy na hry... Nebo je to pojato z opačné strany, jakou udělat hru a jak ji zpropagovat, aby si ji každý chtěl koupit? To bychom tu samozřejmě všichni rádi znali, takový zaručený recept Razz

...a nebo je to prostě jen tak, tenhle vzorek si myslí o těchto otázkách tyhle věci a laskavý čtenář už si to spojí?

Každopádně přeju, ať to celé zakončování dobře dopadne.
MirekDusin

PříspěvekZaslal: 6. březen 2015, 00:47:56    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim, jak moc se ti tento dotazník daří šířit, nicméně otázky, které pokládáš, jsou generické a objevují se ve skoro každém průzkumu týkajícím se her. Klidně by si tedy mohl vzít data z tohoto dotazníku: http://www.herniasociace.cz/2011/ceska-herni-scena-v-cislech-a-faktech/ , který je sice z roku 2011, ale máš ho alespoň na velkém a kvalitním vzorku respondentů. A řekl bych, že se ty čísla od toho roku moc nezměnila.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
egin_28

PříspěvekZaslal: 6. březen 2015, 02:07:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozřejmě jsem měl tunu nápadů jak to udělat zajímavý, ovšem hned mi naskočili lidi, co o tom tolik nevědí, ale hry si přeci jen kupují a hrají. Není to úplně easy to naladit tak, aby si každý řekl "ano, todle mělo smysl". Takže je to takový nepopulární kompromis.

Nicméně se tady setkávám s poněkud konstruktivnější kritiku, za což jsem pochopitelně vděčný a snad ji zužitkuji do dalších projektů.
Bonewolf

PříspěvekZaslal: 6. březen 2015, 22:42:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta druha otazka ti imho zaruci vysledky dost na nic a u treti neni vubec moznost free2play!
Lemik

PříspěvekZaslal: 7. březen 2015, 19:03:06    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Počítač vs. konzole jako herní platforma:

Počítač
Konzole
Ani jedno

Netuším co po mě chceš...
Jestli se ptáš na moji oblíbenou, pak by to chtělo se explicitně zeptat v zadání, a v tom případě mi tam chybí odpověď "Obě".

Jaké z těchto služeb využíváte? (lze označit více možností)

Tohle je poměrně vágní otázka...
Máš tam Steam, ale chybí Origin/Desura, které se dají považovat za klient-službu.
Účet Microsoft - myslíš tím Xbox Live? (když tam je PSN)
Google Play - myslíš pro mobily? Potom chybí iApple
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: