.[ ČeskéHry.cz ].
The Adventures of Mr. Bobley
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 8. červenec 2015, 15:59:25    Předmět: Odpovědět s citátem

Uveřejnil jsem to příliš brzy. Lidi by to brali jako early access ale takhle je to nedodělek. Někomu je to moc těžké, někomu moc lehké. Vadí složitost ovládáni. Hratelnost založená na fysice je také problematická. Chová se to dost nevyzpytatelně. Také by to samozřejmě chtělo daleko víc obsahu - npcčka, story, grafiku, hudbu atd.. Na to mám ale omezené možnosti a schopnosti. Uvidíme...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Ladis

PříspěvekZaslal: 8. červenec 2015, 17:39:05    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsi získal cené zkušenosti, které využiješ v příští hře. Hodně štěstí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 8. červenec 2015, 17:59:44    Předmět: Odpovědět s citátem

Vzhledem k tomu, že ty hry dělám už asi 10 let tak to není moc dobrá vizitka.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
McMagic

PříspěvekZaslal: 8. červenec 2015, 18:04:55    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak stane se.

Teď záleží zdali na tom ještě více máknout, udělat updaty a nějak podpořit další prodej a kladné recenze.

Nebo se vrhnout na něco nového...

Já sám taky nevím pořádně co budu dělat když můj early access bude fiasko - rozhodnu se asi až v momentě když to přijde. Ale pořád se budu moci odkazovat na early access - což ty teď nemůžešSad

http://www.mcmagic-productions.com/
Ladis

PříspěvekZaslal: 8. červenec 2015, 22:52:57    Předmět: Odpovědět s citátem

skiparktycoon napsal:
Vzhledem k tomu, že ty hry dělám už asi 10 let tak to není moc dobrá vizitka.

Já zas hry už 10 let nedělám, to je ještě horší vizitka Wink.
RS

PříspěvekZaslal: 9. červenec 2015, 06:49:17    Předmět: Odpovědět s citátem

McMagic - Presne tuto otazku si kladiem aj ja. Co ak hra totalne pohori? Cele usilie pojde do kopru? Clovek by ziskane peniaze vrazil do novej este lepsej hry. Obzvlast, ked asi vobec nebudem robit Early access ale rovno final verziu a niektore veci doplnim v updatoch.

S tou fyzikou to mas pravdu. Preto sa velke studia moc do fyzikalnych hier nehrnu - nemaju to proste 100 percentne pod kontrolou. V tvojej hre bolo vidno ze nie vzdy robila fyzika co mala. Do buducna by mozno stalo za zvazenie pouzitie ineho enginu a hry robit graficky privetivejsie verim tomu ze by sa ti nahrnulo daleko viac hracov, ludia maju proste radi peknu grafiku to je fakt.

PříspěvekZaslal: 9. červenec 2015, 17:54:04    Předmět: Odpovědět s citátem

Finanční stránka je problém jen v případě, že hry jsou vaše hlavní obživa. Každý se musí rozhodnout, jestli hry dělat jen na jistotu, nezajímavé hry, které vás samotné nebaví hrát, a za mrzký výdělek ("According to Gigaom, the average developer makes less than $500/month"). Nebo zcela podle sebe, ať už to nikoho dalšího bavit nebude (výdělek nula), nebo trefíte díru na trhu a je víc lidí-hráčů jako vy (profit).

Ke grafice a fyzice: Pokud vím, skiparktycoon použil Unity3D, a to zvládne takousňákou použitelnou grafiku i fyziku (podporuje PhysX), takže engine není úplně nutné měnit (na takový ty jednodušší hry).
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 13. červenec 2015, 21:44:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Zvláštní je, že v greenlightu jsem měl dost dobré přijetí. Takže ten nápad nebyl asi zas tak špatný. Jen to provedení. Byla to první hra v unity. Takže spíš jen tak na rozkoukání. A protože nerad něco vyhazuju, tak jsem se toho projektu držel a dodělal.
Než jsem s tím začal, tak jsem se zařekl, že už nikdy ručně modelované levely. To je na jednoho sebevražda. No - nakonec to dopadlo přesně naopak. Ulehčil jsem si to alespon tím, že tam nemám textury.
Grafika - na tu si kupodivu nikdo nestěžuje a i když je jednoduchá, tak je v tom stejně neuvěřitelné množství práce.
Ted vidím, že první steamová hra - ski park tycoon má dobrý potencial. Je poptávka po druhém dílu. Ale dělat dvojku (to samé znova), i když vím, že by měla větší šanci být uspěšná. Do toho se moc nehrnu. Navíc kdybych chtěl dostát všem požadavkům - hlavně ve kvalitě a množství grafiky, kterou by potřebovala musel bych do toho hodně investovat (pokud by se mi podařilo sehnat na to lidi - to je další otázka). A to už by byl větší risk.
McMagic

PříspěvekZaslal: 13. červenec 2015, 22:11:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen čistě ze zvědavosti - měl jsi nějaké refundy?

Jinak ke hře a aktuálnímu stavu.

Recenze bych asi zatím neřešil jsou jen 4 sice jen 1 kladná, ale pořád to jsou jen 4 recenze != hlas lidu a nutnost dle toho něco měnit.

Asi bych si spíše položil otázku kde je problém.
Z mého pohledu:
1) já o tvé hře vím jen tady z fóra, nebo našich PM.
Pokusil bych se to nějak více zpopularizovat - games.cz (Pavel Dobrovský na článek, teaclub nebo alespoň přes Pavla dostat článek do časopisu ABC atd.), ale nejen CZ/SK spíše do zahraničí.
Rozeslat natvrdo press klíče na média (na ty které o hře na větší % něco napíšou dle zaměření)
FB - jen 5 fanoušků:/ Investuj 1k CZK do reklamy na FB - rozumně ale vyber zacílení na tagy atd. aby to mělo význam - může to pomoci.
Nemůže hra zaujmout asijský trh (přeci jen tam letí různé hry a šílenosti (nemyšleno na Bobleye, ale snad mne rozumíš) = korejská, čínská, japonská mutace a zaměřit se tamní média.
Rusko - taky silný trh - ale je nutná mutace a zase PR.
Prostě se co nejvíc vnucovat tam kde může být potenciální zisk.

2) není to hra pro mne - já v ní vidím hru pro děti
Možná to tak vidí i ostatní a třeba by stálo za to tak tu hru i prezentovat a prosazovat na "dětských" portálech , skupinách atd.

3) průměrný odehraný čas je jen 10minut - to je jeden lv aktuálně nebo více? Není to moc složité na začátku - neudělat první úrovně lehčí?

4) je možné udělat port na tablety?
Tam by to mohlo více bodovat než na PC.

atd.

Kámen úrazu je 100% že se o hře neví a nevědělo před startem. Zaměření hry může také hrát svoji roli, ale ne tak zásadní (pokud jsi tedy neočekával 10k+ prodeje)

skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 13. červenec 2015, 22:40:34    Předmět: Odpovědět s citátem

Vrácení zatím nebyly.

1) No jasně, že jsem rozesílal klíče tady i venku. Pavel nereagoval. Asie - dobrý nápad. Ještě musím zjistit, jestli to dokáže znaky.
2) Ano, je to kategorie family friendly - tam jsem taky cílil reklamu.
3) Uvodní levely byly spíš dlouhé, už jsem je zkrátil
4) Port na android jsem na začátku měl. Ale byl problém s výkonem. Navíc ovládání je už beztak dost složité a dotykové by bylo ještě horší.

A tím se dostáváme k tomu zásadnímu - dát o hře vědět. Na to by jsme měli založit nové diskusní vlákno...
McMagic

PříspěvekZaslal: 13. červenec 2015, 23:01:58    Předmět: Odpovědět s citátem

Téma se může založit - klidně ho založ (asi v popelnici) Wink
---------------------
Já jinak nevím jak více pomoci, nebo kde hledat problém.

Záleží co jsi očekával a s čím jsi do toho šel.

Nejjednodušší je napsat, že jsi se netrefil do toho co lidi zajímá, ale to by jsi zjistil už během vývoje (tedy pokud se to během vývoje nějak šířilo mezi komunitu) + greenlight by tomu taky napověděl (i když ten se nedá brát moc vážně - je rozdíl mezi tím kliknout na "ANO" a tím šáhnout si do peněženky... ).

Nejlépe víš asi jen ty zdali má smysl se snažit tomu ještě pomoci, nebo nechat umřít. Dát si pauzu a namyslet nový projekt.

My se tady o tom bavíme jako mega neúspěch atd. Ale možná je ještě moc brzo dělat závěry - pokud je něco co jsi neudělal a víš že by jsi měl, tak to může ještě pomoci. Jak už jsem psal problém vidím v komunitě, kterou nemáš nějak silnou a tak ani nevíš zdali to co děláš/dělal je ok nebo ne.

Ale asi by to tady měl řešit někdo kdo už v tom má zkušenosti - já jsem malá ryba (spíše akvarijní rybička) v herním CZ/SK dev světěWink A mne teprve situace jakou máš teď ty čeká (a vůbec nevím jak se sám zachovám až k tomu dojde).

rezna

PříspěvekZaslal: 3. listopad 2015, 14:14:24    Předmět: Odpovědět s citátem

dnes za 0.39e - tak jsem koupil Smile
Danar

PříspěvekZaslal: 3. listopad 2015, 14:45:22    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna napsal:
dnes za 0.39e - tak jsem koupil Smile

Já také, podle videa bych to rád vyzkoušel (žádnou hru nehraju dlouho.. ), tak jsem využil příležitost Smile
Mem

PříspěvekZaslal: 3. listopad 2015, 17:05:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky jsem koupil Smile
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 6. listopad 2015, 00:18:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky za zajem, chtelo to trochu ozivit. Kratoucka recenze by potesila.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Strana 6 z 8

Přejdi na: