.[ ČeskéHry.cz ].
Royal free music ? zkušenosti

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hudba / Zvuk
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Rebel

PříspěvekZaslal: 3. červen 2016, 16:29:01    Předmět: Royal free music ? zkušenosti Odpovědět s citátem

Ahoj, pracuju ve volnym čase na plošinovce Nightkeep. (není to žádný zázrak ani inovace ).

http://www.ceske-hry.cz/forum/viewtopic.php?t=4844

a hledal jsem do ni vlastní hudbu. Nabídl se mi hudebník, který chtěl (přesnou sumu nebudu uvádět) cca. polovinu moji měsični mzdy za song + poplatky ze zisku hry. Zřejmě to je v tomhle byznisu normální, ale pro mě je to nesmysl. Hra jednak podle mě nevydělá tolik peněz, aby mi pokryla to, co bych zaplatil za hudbu (1 song pro mě docela hodně x víc songů, byly by to desítky tisíc) a pak bych ještě platil za to, že hra hudbu používá, takže bych možná ještě přišel na buben za to, že jsem vůbec nějakou hru dělal. Takže jsem kontrakt i hudebníka odmítl a po této zkušenost originální hudbu vypustím. Nejsou na ni prostředky a svoji si sestavit neumím. ( i když je hra shit, představoval jsem si krapánek lepší hudbu x_x)

Napadlo mě, že bych místo orig. hudby sehnal nějakou royal free hudbu, aby to bylo vhodné pro moji situaci. Tam se jen zaplatí za tracky ? A pak už je můžu použít ve hře, aniž bych něco dál musel odvádět ? Alespoň tak tomu rozumím. Má s tím někdo nějaké zkušenosti, popř. nějaké odkazy, kde takovou hudbu splašit ? Jediné o čem vím je unity asset store, ale ani tam si nejsem jistej, jak to s tou hudbou je.

Např. zdá se mi, že některé balíčky hudby, jsou docela laciné v porovnání s tím, kolik tam je songů. Takže v tom bude nějaký háček jako další platby ? Vůbec nemam ohledně hudby šajn.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
abuki

PříspěvekZaslal: 3. červen 2016, 18:33:38    Předmět: Odpovědět s citátem

Hudebníků (nebo lidí co dělají hudbu) je myslím dneska strašný přebytek. Takže buď:
- Najdeš royalty free hudbu úplně zdarma nebo za hodně málo
- Najdeš hudebníka, kterej to udělá zadarmo

Já jsem třeba bral hudbu párkrát odsuď, tam stačí uvést autora: http://audionautix.com/

To co píšeš bych určitě nikomu neplatil, pokud to i ty sám děláš ve volnu. Maximálně třeba nabídnout % z prodejů nebo něco takovýho. A u toho to je snadný, spočítáš si svůj čas, jeho čas a máš procento. Pak to vynásobíš 100x, protože by z toho neměl vůbec nic a máš to Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Peto

PříspěvekZaslal: 4. červen 2016, 13:14:11    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja pouzivam pond5.com.. vacsinou (alebo skoro vsetky) su tam hudby royalty free, tj staci uvies meno autora v credits.. a hudby mas za par desiatok dolarov.. obcas niektore kvalitnejsie tracky su P.R.O. , tj nemozu sa hrat v radiu alebo TV, bez registracie (ale aj ta registacia sa da vybavit zadarmo) kazdopadne hier sa to netyka..Smile .. akruat ked das PRO tracky do traileru a pod..zvykne youtube robit "problem" ze detekuje autora hudby.. vtedy ti tam len nadrbu reklamu do videa z ktorej profituje autor hudby... ale aj na to vies dat do youtube namietku s linkom odkial si hudbu kupil a reklamu deaktivuju Smile.. takze ani tych PRO trackov sa nemusis bat, v pripade ze ich pouzijes na trailer a pod..
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 5. červen 2016, 22:03:03    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.dl-sounds.com/
Rebel

PříspěvekZaslal: 6. červen 2016, 20:42:26    Předmět: Odpovědět s citátem

výborně ! Děkuji za objasněni peto. Já znam jen audiojungle. Pond5 je naprosto super a už jsem tam našel tracky, ktere mi přesně sedi do hry. Kvalita, orchestr, naprosto Výborné. Takže jen do kreditu hry uvest URL a autora.

Krom toho, že jsem koupil SFX v unity asset store je ještě vyborna stranka
soundsnap.com

Ale k tomu SFx z unity, neni to RF jen pro unity Very Happy ? Ja použivam uplně jiny engine.
Peto

PříspěvekZaslal: 9. červen 2016, 13:57:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Rebel> este len doplnim ze aj pond5.com tak ako vacsina obchodov kde kupujes tracky a grafiku vyzaduje aby pri pripadnej re-distribucii (tj ak to das do hry), aby tam proste neboli tie tracky len tak volne polozene ako MP3/OGG.. najlepsie do nejakej binarky.. alebo len to proste niekde zahrabat schovat do priecinkov a premenovat.. Smile aspon..
Rebel

PříspěvekZaslal: 11. červen 2016, 11:47:18    Předmět: Odpovědět s citátem

jj,Peto, to tak i bude.

Na tom http://www.dl-sounds.com/ nejsou moc videoherní songy.

To je lepší audiojungle a pak ten pond5 je ještě lepší.

na SFX uvedu soundsnap.com , tam jsou super zvuky. Ale je to za manipulační poplatek.
]semo[

PříspěvekZaslal: 13. červen 2016, 08:39:49    Předmět: Odpovědět s citátem

My sme kdysi koupili z www.pumpaudio.com.
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
goddard

PříspěvekZaslal: 13. červen 2016, 09:52:55    Předmět: Odpovědět s citátem

na soundcloudu jde taky najit dobrou hudbu s vhodnou licenci
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hudba / Zvuk Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: