Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
fendi

|
Zaslal: 2. prosinec 2016, 15:01:47 Předmět: Jester's Quest |
|
|
Ahojte. Po takmer dvoch rokoch prace som sa rozhodol, ze by aj bolo dobre sa podelit s par obrazkami z mojej pripravovanej hry.
Pojde o pixelartovu rozpravkovu skakacku s malym saskom, ktory musi zachranit kralovstvo a pol princezny. Spolocnost mu budu robit vily, ktore maju specialne schopnosti a utoky. No on sam sa vie tiez branit pomocou svojho ozembuchu, ci magickych vrhacich kariet.
Co by malo byt jedinecne na mojej hre?
- pixelartova grafika
- Frame by Frame animacie postav
- IconTalk - Je jedno akou recou rozpravas lebo obrazkom rozumie kazdy
- TaleSpeak - vlastny hovoreny jazyk pozostavajuci cca z 50 vyrazov
- Kombo bojovy system
- OST - Chiptune kombinovany s modernymi nastrojmi
- Mnohovrstevny paralaxny scroling
- RPG prvky - levelovanie postavy a dokupovanie predmetov
Co by mohlo odradit
- Hardcore gameplay (rozumej normalny gameplay na urovni skakaciek 90 rokov)
- Krv (Ano, tato hra nebude pre deti a nepriatelia budu trhani na kusy)
- Obcas nevhodny humor alebo obnazene pixelove prirodzenia
- v hre budu chybat fantasy stvorenia ako poniky, mudre blondiny alebo sikovni policajti
V zamku je nejak pusto
Vsade same kolecka
IconTalk - Univerzalne esperanto
preskoc alebo skrc
O com rozprava krajcir?
Kuzelnik prilakal davy ludi
Kuzelna vila ukaze stratenemu chlapcovi cestu
Teraz vam vyrozpravam pribeh o malom saskovi
[/img]
Utok na hordu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pinsirus

|
Zaslal: 2. prosinec 2016, 19:28:00 Předmět: |
|
|
No musim povedat že to vyzera zaujimavo a budem len rad ak sa tu objavi aj nejake gameplay video
Rad by som sa dozvedel viac niečo ohladom technickej stranky Myslim tym, v čom to pišeš resp. aky engine použivaš/alebo si ho pišeš sam atd.
Držim palce |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fendi

|
Zaslal: 4. prosinec 2016, 13:34:19 Předmět: |
|
|
Pripravujem Reveal trailer, takze gameplay bude vidno. Jiz brzy.
Inak je to robene v UE4 a ich (po 2 rokoch vyvoja v nom uz viem ze dost obmedzenom) Paper2D. Ale kedze nie som programator, tak ich blueprinting mi dost vyhovuje.
Dik za podporu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Husenica
|
Zaslal: 5. prosinec 2016, 08:21:06 Předmět: |
|
|
Silná grafika
Som zvedavý na IconTalk a využitie nevhodného humoru
Len tak ďalej. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fendi

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dlaha

|
Zaslal: 16. leden 2017, 19:22:25 Předmět: |
|
|
To vypadá vážně moc pěkně. A skvělé animace. Jak jsi daleko od dokončení?
Jen font titulků ve videu je vážně špatně čitelný. _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
abuki

|
Zaslal: 16. leden 2017, 20:10:27 Předmět: |
|
|
Vypadá to pěkně. A to nejsem moc velkej fanda pixel artu
Chtěl jsem se zeptat - jak hodnotíš využití UE pro 2D hru? Máš případně nějaké srovnání. Já používal jen Game Maker a Unity a teď jsem se bavil s jedním člověkem co dělá v UE 2D hru a říkal, že by to příště v tom rozhodně nedělal. Nechci probůh rozjíždět engine flame war jen mě zajímají praktické zkušenost UE a 2D hra. Díky _________________ Twitter @abukac
www.amanita-design.net
www.circusatos.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pinsirus

|
Zaslal: 16. leden 2017, 20:11:05 Předmět: |
|
|
Super aj humorne
Tiež sa mi zdal ten font nečitatelny trochu - ale myslim že ked maš v hre icontalk tak ho v hre moc nebudeš využivat či ? (zda sa mi že viacej ten font vadil pri SVK verzii, pozrel som sa aj na ENG trailer a tam sa to dalo čitat lepšie) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fendi

|
Zaslal: 17. leden 2017, 08:34:12 Předmět: |
|
|
Dlaha> Od dokoncenia to je este daleko, najviac zaberie samotna frame by frame animacia a teda grafika vseobecne. Som si vedomy ze sa to horsie cita ale ten font je proste bozi
Pinsirus> bude to tak ako hovoris. v tom fonte zostane len uvodny nadpis v menu ako ho vidno na konci videa. inak hra titulky mat vobec nebude. vsetky dialogy budu prebiehat pomocou ikontalku. zamer bol taky, aby hre rozumeli hraci celeho sveta bez toho aby museli cokolvek citat.
abuki> dost veci je tam zle optimalizovanych, zabugovanych alebo nefunkcnych a musis ich nejako obist, ale toto ma asi kazdy engine. najhorsie je, ze clovek ktory paper2d v ue4 primarne robil bol alokovany na iny projekt, takze updaty nan skoro nevychadzaju-hadam sa to zmeni.
s inymi enginmi to velmi neviem porovnat, ja som zacinal este na UDK a ked pridali do ue4 blueprinting, tak to bola pre mna ako neprogramatora velka vyhoda. Ked som sa pred xy rokmi rozhodoval v ktorom engine robit, tak unreal mi z toho vychadzal najlepsie v pomere cena/royalties/vykon/mesacne vypalne. dnes by mi mozno padla karta uplne na iny engine _________________ http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=872297445
http://cybernautic.eu/jq/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Slappy

|
Zaslal: 2. únor 2017, 06:49:21 Předmět: |
|
|
Videl som video na sector.sk a drzim palce!
Vyzera to naozaj super, taka prima atmosfera starych cias, grafika aj celkovy dojem naozaj bomba! _________________ Skinovane instalatory pre NSIS a Inno Setup, zdarma pre SK/CZ projekty: www.graphical-installer.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
abuki

|
Zaslal: 2. únor 2017, 08:56:29 Předmět: |
|
|
Jak moc složitý věci vlastně zvládneš odvyprávět tim icon talkem? Protože už u toho co je na screenshotech si nejsem jistej co postavy přesně říkaj. DOkážu si představit že tim řekneš jednoduché "co se stalo" a "tohle potřebuju to mi přines", ale nějaký hlubší příběh si úplně představit nedokážu. Taky jsem icon talk do jednoho projektu zvažoval, ale pak to zrušil, protože prostě příběh, kterej bych chtěl vyprávě se ikonama udělat fakt nedal (alespoň dle mého názoru). _________________ Twitter @abukac
www.amanita-design.net
www.circusatos.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fendi

|
Zaslal: 3. únor 2017, 08:44:12 Předmět: |
|
|
samozrejme to velmi komplikovane a sofistikovane nemoze byt a nesie sa to podobnym stylom ako popisujes. nie je len tazke zvolit ikonu akcie aby hrac rozumel co chcem vlatne povedat, niekedy je este tazsie to nakreslit v 16x16 pix a 5 farbach modrej. IkonTalk by mal suportovat este samotny TaleSpeak, kedy budu frazy napr. miesta, osoby alebo predmetu pomenovane len jednym vyrazom. napr na obrazku kde je krajcir hovori: "wejo duku fio tyny." pricom vyraz "duku" sa pouziva vzdy pre nejaku osobu/priatela, "fio" znamena chciet/dat a vyraz "tyny" sa zase pouziva pre predmety.
vsadzam tak na hracovu inteligenciu, ze si dokaze zapamatat vyraz pre vec alebo miesto aj ked mu to nebude uplne z ikony jasne. cca by malo stacit ak by si zapamatal 20 najcastejsich vyrazov, co by vraj malo podla odbornej literatury zvladat 2 rocne dieta.
ak by toto vsetko sklamalo, tak po otvoreni menu povie sasko ikontalkom kam ma hrac v queste ist (miesto) a ked si to porovna s mapou, kde uvidi rovnaku ikonu,tak by hracovi malo docvaknut ze by tam mal ist. _________________ http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=872297445
http://cybernautic.eu/jq/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fendi

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radis