Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ladis
|
Zaslal: 18. březen 2022, 14:24:25 Předmět: |
|
|
Opensource je právě o "darovanému kódu na zuby nekoukej" _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 18. březen 2022, 14:39:32 Předmět: |
|
|
Nojo, já vím _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
|
frca
|
Zaslal: 18. březen 2022, 18:41:53 Předmět: |
|
|
Ladis napsal: |
Opensource je právě o "darovanému kódu na zuby nekoukej" |
Nene, je to o "darovanému kódu zuby oprav" _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 18. březen 2022, 18:44:13 Předmět: |
|
|
Ale co když tvůj PR autor neschválí? A udržovat fork nechceš. Osobní zkušenost. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
frca
|
Zaslal: 18. březen 2022, 18:56:23 Předmět: |
|
|
Ladis napsal: |
Ale co když tvůj PR autor neschválí? A udržovat fork nechceš. Osobní zkušenost. |
Jestli jsi posílal Linusovi patch jádra, tak se nediv - ale to už jsme OT. _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 18. březen 2022, 19:36:00 Předmět: |
|
|
Já jen, že si někteří představují opensource jako Hurvínek válku. A není třeba automaticky předpokládat, že patche od "kritiků" jsou špatný kód (a už vůbec ne, že jsou do Linux kernelu). _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
frca
|
Zaslal: 20. březen 2022, 00:29:33 Předmět: |
|
|
Co já mám zkušenost, tak s autory kódu se většinou komunikovat dá. Není to černobílé (dobrý - špatný kód), třeba jen nezapadá do autorovy vize, architektury. Taková odborná komunikace je málokdy na škodu. To s tím Linux kernelem je samozřejmě extrém a byl to spíš vtip Ale už jsme fakt hodně OT. _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 21. březen 2022, 08:15:45 Předmět: |
|
|
Na tom je blbý právě to, že než by se v tom člověk zorientoval a vyřešil tuhle politiku, tak už to dávno nepotřebuje :-) _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
|
mar
|
Zaslal: 21. březen 2022, 09:02:32 Předmět: |
|
|
no je přece normální, že je potřeba, aby někdo prošel PR, jestli ty změny třeba nemůžou něco rozbít/nedodržují styl apod - maintainer přece nemůže naslepo mergnout všechno
navíc je rozdíl, jestli něco pushne v práci kolega, kterého znáš vs nějaký 1st time PR od někoho anonymního
u populárních opensrc projektů máš desítky/stovky PR a (obzvlášť pokud to někdo dělá ve volném čase) tak feedback může i trvat
já mám menší patche v různých projektech, jsou to vesměs drobné změny od onelinerů do 1k řádků, většinou se vždycky dalo domluvit. jednou jsem musel x-krát upravovat patch, už jsem se na to chtěl vykašlat, ale na konec to klaplo.
pár zamítnutých/ignorovaných mám taky, ty jsem pak stáhl a hotovo,
rozhodně kvůli tomu nemám uražené ego a už vůbec kvůli tomu plošně nehejtím open source
a ať mi nikdo netvrdí, že ti někdo nemergne oneliner fix, u velkých změn to je vždycky komplikovanější
mimochodem - každý komerční projekt stojí na hromadě open source a většina menších firem/jednotlivců ani nedodržuje licence
a největší čuňárny jsem viděl v komerčním kódu - ale to je vždycky individuální a platí to i pro open source, kvalita je různá
nakonec je na každém, co si vybere a jaký opensrc zaintegruje vs co si napíše sám - a kupodivu existuje i velmi kvalitní open source |
|
Návrat nahoru |
|
|
frca
|
Zaslal: 22. březen 2022, 12:38:21 Předmět: |
|
|
Jestli je tu nějaký mod, tak celá tato stránka se může IMO separovat do nového threadu "Filozofie OSS" _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 22. březen 2022, 13:12:59 Předmět: |
|
|
Tady můžeš být rád, když celé fórum nesmažou (nedávno zas web chvíli vůbec nejel). Jinak gratuluju k vašim pozitivním zkušenostem s OSS projekty. Já mám možná smůlu, že je to JavaScript knihovna pro práci s NE-googlími mapami. Tj absolutní minorita uživatelů a vývojářů (většina se vejde do free limitů). Tedy minimální aktivita ve správě knihovny, která má vedle 2 mrtvé starší forky. Předchozí PR mi schválil, od té doby neschválil nikomu. Takže předpokládám zas mrtvé období měsíce až roky. Moje PR je tam vidět pro všechny, takže si ostatní mohou aplikovat sami. Ale jo, hlavně že jste si kopli. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
frca
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|