Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Triple T

|
Zaslal: 8. leden 2008, 16:53:25 Předmět: |
|
|
Ja mam docela podobnou a FoF se s ni daji hrat na nizsi obtiznosti obstojne a bere i par trojklavesych "akordu". Bohuzel se ale nedrzi moc pohodlne. Pri vyberu klavesnice je treba trochu experimentovat, co se tyce "gripu", hodne zalezi na reseni horniho okraje a leve nozicky. Obecne jsou samozrejme lepsi kousky, ktere nemaji "multimedialni listu" a zvladaji pochytat tri funkcni klavesy s Enterem nebo Shiftem naraz, a dobre se mi hraje i na klavesnicich s nizkym zdvihem klaves, i kdyz ty se potom zase spatne drzi pravou rukou.
EDIT: Idealni klavesnice na FoF by mela samozrejme byt i lehka nebo derovana pro srak na poveseni na krk.
frca napsal: |
Dá se vyrobit klávesnice, kde by šly zmáčknout všechny klávesy zároveň a funkčně? |
Podle Wikipedie ano.
Eosie napsal: |
Zjistil jsem, že když mačkám klávesy vedle sebe, vezme to asi tak 2-4 podle toho, který stisknu, ale když jsem zmáčknul klávesy dál od sebe, podařilo se mi jich vzít max. 8. (testováno přes DirectInput) |
Kdysi jsem na internetu cetl moc pekny clanek, ktrey vysvetloval fenomen vzajemneho blokovani klaves, mohl to byt tenhle.
Naposledy upravil Triple T dne 8. leden 2008, 19:49:09, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tempicek

|
Zaslal: 8. leden 2008, 17:29:32 Předmět: |
|
|
Ono je to docela snadne - kdyz rozeberes klavesnici, najdes tam zmet predkreslenych spoju tvoricich dohromady jakousi mrizku. Problem je, ze na te mrizce jsou ruzne klavesy na spolecnych obvodech, takze neni mozne vzdy vyjadrit stav libovolneho zmacknuti klaves. Zalezi na tom, k jakemu obvodu ktera klavesa patri. Takhle to alespon pracovalo na tech starsich kusech pripojenych kulatym konektorem (nevim jake mel oznaceni) nebo pomoci PS2. Veril bych, ze moderni drazsi kusy pripojene pres USB to maji uz osefovane lepe, ale na to jsem nikdy nenarazil.
Pro me jako programatora je nejdulezitejsi kde kterou klavesu najdu a ty moderni "vydobytky" vyvoje klavesnic bych strcil tomu dobytku co je vymyslel tam, kam mu slunce nesviti... Vsechny me klavesnice jsem si vybral podle toho, jak se mi na nich psalo (at uz jsem na ne narazil kdekoli) a vsechny staly do 300 Kc Naopak jsem nenarazil na drazsi klavesnici, na ktere by se dalo psat a ktera by nezabrala pulku stolu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 8. leden 2008, 18:12:46 Předmět: |
|
|
tempicek: Taky jsem driv razil styl levnych klavesnic do 300 Kc, az jsem zjistil, ze kdyz investuju 500 Kc do takovehle flat, pise se mi velmi lehce a bez preklepu a uz nikdy nechci jinak
(Logitech UltraX Media Keyboard)
|
 |
tempicek

|
Zaslal: 8. leden 2008, 20:02:18 Předmět: |
|
|
mem: ta na obrazku vypada velmi dobre (co do rozlozeni klaves a prostorove narocnosti), ale co ma znamenat to "flat"? tim myslis nizky zdvih, resp. plochost klavesnice?
tak ci onak, podobna klavesnice lze prave koupit za par korun (ale chce to trochu stesti, protoze ty levne se casto musi za par mesicu vyhodit); ja mam ted tuhletu a nemohu si ji vynachvalit (stala pod 300):
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28395
je prijemne prohla, ma velmi nizky zdvih a skvele citlive klavesy, proste parada; dost netradicni je tam pouze rozlozeni F* klaves, coz mi zpocatku delalo problemy v Diablu ale clovek si zvykne, nejsou to klicove klavesy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 8. leden 2008, 21:20:06 Předmět: |
|
|
Jj, flat znamena nizky zdvih, jakoby notebookovy. Ja predtim koupil z popudu mysli taky flat nejaky noname z Datartu za 300, ale to byla cistokrevna membranova klavesnice, na ktere se psalo otresne (byla potreba velka sila). Tenhle Logitech ma tu mechaniku skvelou, pise se velmi lehce, takze i do budoucna budu tyhle klavesnice vyhledavat. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yossarian

|
Zaslal: 8. leden 2008, 23:15:49 Předmět: |
|
|
tempicek napsal: |
kulatym konektorem (nevim jake mel oznaceni) |
DIN |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Johny_G

|
Zaslal: 9. leden 2008, 04:30:22 Předmět: |
|
|
FoF se výborně hrají na levné "flat" klávesnici Genius SlimStar. Designová podobnost s tím co linkoval Mem je obrovská - ona to patrně bude vevnitř stejná pakáž .
Pokud nemáte krátké prsty, je to opravdu ideální klávesnice. Musíte totiž přehmátnout přes řadu multimediálních kláves (je tam i sleep a ve Windows to nejde nijak namapovat ke hraní - v Linuxu možná ano), tak vás to nutí prsty natáhnout a jsou hbitější, než když jsou skrčené u sebe - z toho vychází i kytara ke Guitar Hero - ale tam se to řeší rozestupem tlačítek od sebe ). Navíc se to s tím nízkým zdvihem výborně hraje. Pražce necvakají (stejně jako na originální kytaře) a v nejtěžších skladbách z GH III jsou nízké klávesy prakticky nutné, protože můžete přejíždět z enteru na shift a tím stíhat nejrychlejší power akordy, které mačkáním enteru nelze zvládnout . Krom toho tedy bere všechny herní kombinace kromě dříve zmiňované F1+F2+F3.
Ovšem nejlepší je splašit ovladač k libovolné verzi Guitar Hero. Ideálně k počítačové nebo xboxové verzi, abyste nemuseli platit dodatečné náklady za připojení. Zejména nákup Wiičkové kytary by vás zatraceně mrzel, pokud už nemáte samotnou konzoli, nebo aspoň Wiimote na hraní ). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marexx
|
Zaslal: 9. leden 2008, 22:13:45 Předmět: |
|
|
čau prosim vás jako slušný člověk ,nemátě někdo odkaz na hru Genetic pool děkuju za odpověď |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Crusty
|
Zaslal: 9. leden 2008, 22:31:08 Předmět: |
|
|
to Marexx : mozna by jsi tu hru mohl popsat.O cem to je, co je to zac, atd _________________ http://www.2ox.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Triple T

|
Zaslal: 9. leden 2008, 23:16:56 Předmět: |
|
|
Marexx napsal: |
nemátě někdo odkaz na hru Genetic pool |
Myslis tuhle hru? Pokud ano - pouzivej Google. |