Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Asan
|
Zaslal: 12. únor 2008, 22:26:39 Předmět: Terminologie... |
|
|
Mám drobnej problém, potřebuju v jednom článku mnohokrát opakovat jeden podmět, takže se mi nechce používat pořád to samý, ale nevím, jestli je alternativa správně.
Přesněji:
je stránka YouTube.com
je firma YouTube, která vlastní server, na kterém se fyzicky nachází stránka YouTube.com
je tedy správně, že YouTube provozuje server YouTube.com, případně že se uživatel připojuje na server YouTube.com, případně že videa se nachází na serveru YouTube.com?
Možná je to dementní, ale já fakt nevím.
Edit: ještě bych potřeboval vědět, jestli jde tvar: Na YouTube se nachází... (coby na stránce), ale s tím už mi asi fakt neporadíte. |
|
Návrat nahoru |
|
|
pcmaster
|
Zaslal: 12. únor 2008, 23:37:44 Předmět: |
|
|
Tak ja ti neviem, ale co ja viem Google, Inc. kupili YouTube Tak len bacha na tu "firmu YouTube" _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mrazik
|
Zaslal: 13. únor 2008, 01:27:46 Předmět: |
|
|
To je sice pravda, ale Google koupil akcie te firmy, ale firma zustava, a je to YouTube, LLC |
|
Návrat nahoru |
|
|
Chjoodge
|
Zaslal: 13. únor 2008, 15:26:59 Předmět: Re: Terminologie... |
|
|
Asan napsal: |
je stránka YouTube.com |
Normálně bych to ani nezmiňoval, ale když chceš být echt přesný, tak stránka je řekl bych jenom to, co se ti zobrazí pod jednou konkrétní adresou, takže třeba "youtube.com/?v=1" a "youtube.com/?v=2" jsou dvě různé stránky. Takže spíše "stránky YouTube.com", "web YouTube.com" atp.
je firma YouTube |
Jak už někdo napověděl, pokud chceš zdůraznit, že myslíš firmu, můžeš psát YouTube, LLC.
případně že se uživatel připojuje na server YouTube.com, případně že videa se nachází na serveru YouTube.com? |
To je ok.
Edit: ještě bych potřeboval vědět, jestli jde tvar: Na YouTube se nachází... (coby na stránce), ale s tím už mi asi fakt neporadíte. |
Jasně, to jde. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Asan
|
Zaslal: 13. únor 2008, 20:40:32 Předmět: |
|
|
Chjoodge, diky moc, už jsem ani nedoufal.
Ještě by mi pomohlo, kdybyste někdo věděl, jakýho je YouTube rodu . Na aktualne.cz to měli jako mužskej, což se mi nezdá, ale nevím.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Chjoodge
|
Zaslal: 13. únor 2008, 21:22:38 Předmět: |
|
|
Mužský nebo střední, to je těžko říct. Asi si vyber, co chceš, a používej to konzistentně. Já bych používal ten mužský. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vozka
|
Zaslal: 13. únor 2008, 21:48:26 Předmět: |
|
|
A já třeba používám ženský od slova Tuba |
|
Návrat nahoru |