Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
jarda128

|
Zaslal: 10. březen 2012, 19:24:51 Předmět: Jaky program na tvorbu 2D grafiky ? |
|
|
Potrebuju neco na vytvoreni ramecku ,pridani textu ,rotaci obrazku proste grafiku pro web (mozna i v hrach ale na to nemam skill)..
pouzival sem paint shop pro,ale ten koupil corela a neni nejlevnejsi ...
co gimp je dobrej ?
co photoshop neexsituje nejka hodne orezana verze pro nenarocny amatery? photoshop sem zkousel a prisel mi dobrej ale je to prece jen moc drahy (na moje potreby)...
JK |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tst
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda128

|
Zaslal: 10. březen 2012, 20:45:31 Předmět: |
|
|
to vypada fajn ...
dik vyzkousim ...
od gimpu me odradilo ui ...
bezva ze je i jiny free reseni |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 11. březen 2012, 13:49:12 Předmět: |
|
|
Paint.net má (měl?) bugy, např. při zobrazení 100 % ve skutečnosti někdy zobrazil obrázek mírně škálovaný (rozmazaný), takže pro editaci na úrovni pixelů byl nepoužitelný. Já mám koupené Paint Shop Pro (X2), to je levné, byť poslední verze už Corel taky pěkně mrví a upgradovat nebudu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MirekDusin

|
Zaslal: 8. duben 2012, 11:04:38 Předmět: |
|
|
No podle toho co popisuješ by byla nejvhodnější kombinace i s nějakým vektorovým editorem. Já osobně web dělám především ve vektorovém editoru a až následně upravuji detaily, které ve vektorech udělat nejdou v bitmapovém editoru. Přijde mi to jako nejefektivnější způsob. Co se vektorového free editoru týče, tak zkus třeba Inkscape. Nikdy jsem s ní sice nepracoval, ale co jsem četl, tak ho docela lidé chválí.
Co se toho Photoshopu týče, no předně Photoshop je super na dělání celistvých obrázků, ale na dělaní webů se mi moc neosvědčil hlavně kvůli neohrabanosti při pracování s vrstvami. Na tohle už byl daleko lepší Corel PhotoPaint. Pokud si student, můžeš si Photoshop pořídit asi za poloviční cenu a dokonce myslím, že už Adobe povoluje i komerční použití u studentských verzí, což dříve nebývalo. Pak je tu ještě Photoshop Elements, což je ona ořezaná verze, jenže ta je podle mě hlavně na úpravu fotek a už vůbec ne na nějaké hlubší vytváření obsahu, ale možná kecam. Nikdy jsem ho nepoužíval. _________________ @bluepulsargames
@oooomaaaar |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 8. duben 2012, 16:03:09 Předmět: |
|
|
Gimp i Inkscape jsou po stránce GUI a použitelnosti dost katastrofa, nicméně já oba poměrně vesele používám (jsem k tomu dost tolerantní). Pokud tedy nechceš dát ani korunu a GUI nějak přežiješ, dostaneš funkčností poměrně nabitý SW. _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|