.[ ČeskéHry.cz ].
Výběr grafického tabletu

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LukeMak

PříspěvekZaslal: 2. září 2013, 12:40:48    Předmět: Výběr grafického tabletu Odpovědět s citátem

Čau,
zdálo se mi, že toto téma tu někde bylo, ale nenašel jsem ho, takže zakládám nové. Jde mi o výběr grafického tabletu. Nic o tom vlastně nevím, takže by mě zajímalo co na to zdejší komunita. Smile Přemýšlím nad Wacom Bamboo Fun Medium Pen & Touch a Wacom Intuos5 S Touch. Chci to na poznámky a nějaké to kreslení.
Díky

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007ZDME0001DOY
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007ZDME0001O7K
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mem

PříspěvekZaslal: 2. září 2013, 18:35:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám tenhle menší Wacom Pen&Touch, ale i tak na můj vkus překážel na stole až moc Wink. Na kreslení nebyl špatný, plocha se mi zdála víc než dostatečná, ale nejsem grafik, takže nějaké použitelné zkušenosti asi nepředám. Já chtěl primárně zkusit ovládat 3 monitory přes absolutní pozicování místo myši (dokonce jsem si upravil HID driver pro ten účel), ale to se mi neosvědčilo (dokonce jsem pero i vykuchal a udělal si z něho náprstek Smile). Špatný nápad není ani ta kapacitní touch vrstva pro gesta, ale problém je klasicky SW (ovladače i obslužná aplikace), je to nespolehlivé a v každé aplikaci se chová jinak... Kdyby někdo chtěl ten tablet, tak věnuju za odvoz, pero už dohromady asi nikdo nedá (a to tvoří většinu ceny), takže leda dokoupit samostatně
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400060000001UE8
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Val

PříspěvekZaslal: 2. září 2013, 20:46:26    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám Bamboo (s touch(tj snímá i dotyky ruky)) na kreslení a úpravu fotek. Co k tomu říct... nejmenší velikost v pohodě stačí - stejně pracuješ tak, ze si zoomuješ a posouváš obrázek.
Vlastnost touch mě štve, nejenom, že je k prdu, ale ještě překáží. Na druhou stranu někteří lidé ji mají rádi a používají jí - nebo to alespoň tvrdí.
Tlačítka na tabletu taky nepoužívám, protože mám stejně levačku na klávesnici.
V podstatě by mi klidně stačila ta nejlevnější verze bez touch...
Jestli do toho chceš mermomocí vrazit 5000 tak radši Intuos5 S než Bamboo M, ale varuju tě - pokud si s tabletem nedělal tak to nějakou dobu trvá než se s tím naučíš a zvykneš si. Dost lidí si nezvykne nikdy a jen se jim na tablet práší.
TsN

PříspěvekZaslal: 11. září 2013, 22:20:48    Předmět: Re: Výběr grafického tabletu Odpovědět s citátem

LukeMak napsal:
Čau,
zdálo se mi, že toto téma tu někde bylo, ale nenašel jsem ho, takže zakládám nové. Jde mi o výběr grafického tabletu. Nic o tom vlastně nevím, takže by mě zajímalo co na to zdejší komunita. Smile Přemýšlím nad Wacom Bamboo Fun Medium Pen & Touch a Wacom Intuos5 S Touch. Chci to na poznámky a nějaké to kreslení.
Díky

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007ZDME0001DOY
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007ZDME0001O7K

Kúp si Bamboo.. "Nějaké to kreslení" mi nestačí na intuos Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zpirit

PříspěvekZaslal: 11. září 2013, 23:23:26    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky mi na Bamboo vadí touch ale u Intuosu je to prej dobrý tak nevím.
Vesnican

PříspěvekZaslal: 12. září 2013, 09:30:00    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak u Bamboo jde Touch jednoduse v nastaveni vypnout...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zpirit

PříspěvekZaslal: 12. září 2013, 14:40:11    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to tak ale je škoda dávat za to 700kč.

Teď zrovna koukám na stránky Wacom a vypadá to že nahrazujou řadu Bamboo řadou Intuos(ceny a verze zůstávají stejné) nově tak budou řady Intuos a Intuos Pro.

A super je že nové Intuos mají kabel nahoře a né z boku!
TsN

PříspěvekZaslal: 12. září 2013, 15:05:29    Předmět: Odpovědět s citátem

Zpirit napsal:

Teď zrovna koukám na stránky Wacom a vypadá to že nahrazujou řadu Bamboo řadou Intuos(ceny a verze zůstávají stejné) nově tak budou řady Intuos a Intuos Pro.

Kábel z boku je lepší. Ak mám tablet pred notebookom a kábel zhora tak mi zbytočne zavadzia. Ja používam genius M610x na kreslenie a kábel mi zavadzia.
Zpirit

PříspěvekZaslal: 12. září 2013, 15:40:05    Předmět: Odpovědět s citátem

TsN napsal:
Zpirit napsal:

Kábel z boku je lepší. Ak mám tablet pred notebookom a kábel zhora tak mi zbytočne zavadzia. Ja používam genius M610x na kreslenie a kábel mi zavadzia.

A teď si vem že jsi levák a pracuješ na desktopu který je nalevo takže kabel vedeš zprava doleva jinak si budeš rukou mačkat tlačítka.
TsN

PříspěvekZaslal: 12. září 2013, 22:02:26    Předmět: Odpovědět s citátem

Zpirit napsal:
TsN napsal:
Zpirit napsal:

A teď si vem že jsi levák a pracuješ na desktopu který je nalevo takže kabel vedeš zprava doleva jinak si budeš rukou mačkat tlačítka.

Tablety od Wacomu /intuosy, neviem či aj bamboo/ sú navrhnuté tak aby si ich mohol otočiť v prípade že strana nevyhovuje Wink
Pri iných tabletoch to neriešim. Firmy vyrábajú produkty a snažia sa vyhovieť väčšine cieľových skupín. Sú tablety s káblom z boku,aj z vrchu.
+ Wacom je jediná značka ktorá má kábel externý,a je možnosť si zadovážiť wireless kit kde kábel nepotrebuješ
Mem

PříspěvekZaslal: 13. září 2013, 09:16:34    Předmět: Odpovědět s citátem

TsN: No vida Genius, doma se mi taky válí ještě úplně základní G-Pen 450... (tomu jsem pero nerozvrtal, takže plně funkční Wink) kua já mám doma skladiště
TsN

PříspěvekZaslal: 13. září 2013, 16:43:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
TsN: No vida Genius, doma se mi taky válí ještě úplně základní G-Pen 450... (tomu jsem pero nerozvrtal, takže plně funkční Wink) kua já mám doma skladiště

Jo no, Genius.. je dobrý ale nie je to ono.. chcem s zadovážiť intuos..
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Grafika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: