.[ ČeskéHry.cz ].
Správa projektu
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Business, Vedení projektů a týmů
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Houp

PříspěvekZaslal: 22. listopad 2008, 10:55:12    Předmět: Správa projektu Odpovědět s citátem

Pokud děláte na nějaké větší hře, případně ve více lidech(hlavně ve více programátorech), jaké nástroje vám pomáhají, aby se daný projekt nerozsypal? Potřeboval bych nějaký přehledný prográmek, kde by šlo ukládat informace o tom, co se má do kdy udělat, co je hotovo, kde je jaký bug apod. Který by ukládal informace o různých verzí atd. Samozřejmě není problém zadat do googlu "správa projektu", ale to vypíše spoustu věcí, kde většina nesplňuje mé požadavky.

Zajímali by mě právě vaše osobní zkušenosti z konkrétními aplikacemi. Kdyby existovalo něco takového online, bylo by to asi nejlepší.

PříspěvekZaslal: 22. listopad 2008, 11:27:44    Předmět: Odpovědět s citátem

No na kompletni spravu projektu pouzivame kombinaci phpBB forum+ MediaWiki+coppermine galerie, co se bugtrackingu tyce tak planuju zprovoznit Jiru a pro versovani scriptu a podobne pravdepodobne SVN.. jiank na samotne vedeni projektu a komunikaci mezi skupinami (grafici, prohramatori, designeri...) je pro free projekt ktery je jiz rozsahlejsi ta kombinace phpBB (samotna komunikace mezi lidmi) MediaWiki(dokumentace k projektu) a coppermine galerie (sprava obrazku pro reference, artworky, textury..) vcelku dostacujici. Samozrejme ma to sve mouchy, ale je to jednoduse obsluzne a pro lidi pochopitelne na uzivani.. jo abych nezapomel tak samozrejme jeste FTP Smile na ukladani dat projektu (modely, zvuky....) to si chce vychytat aby bylo FTP ktere neni pristupne z browseru (nejlepe aby bylo mimo root webu nebo nekde uplne jinde...). Tod jsou me poznatky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
MD

PříspěvekZaslal: 22. listopad 2008, 11:28:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Muzes zkusit kouknout na trac: http://trac.edgewall.org/. Je to integrovane svn, wiki a bug tracking. Jednoduse udelane, zalozene na webowem interfacu. Nevim, jestli ti ho mam doporucit, ja ho pouzivam proto, protoze mi ho peta nainstaloval a ja nemel na vyber Wink S svn a wiki jsem spokojen. Sprava bugu se mi zas tolik nelibila, tu jsem ale nepouzival, takze mi asi neprislusi hodnotit.
Quiark

PříspěvekZaslal: 22. listopad 2008, 11:29:17    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak z programátorského hlediska se dá použít třeba Trac, ten se pěkně integruje s SVN, CVS atd.
rezna

PříspěvekZaslal: 22. listopad 2008, 11:32:58    Předmět: Odpovědět s citátem

mantis
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
]semo[

PříspěvekZaslal: 24. listopad 2008, 15:15:39    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak velký projekt? Když je velký jen tolik, že má každý svou zodpovědnost, stačí jen normálně komunikovat + třeba ten trac (ale spíš až v poslední fázi projektu, při testování).

Mluvím o projektech, kde jsou třeba jen 1-2 programátoři a to samý s grafikama. Ono se může snadno stát, že ty nástroje, co ti mají pomoct, tě spíš budou srát. My vždycky používali SVN a ICQ :).
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
pcmaster

PříspěvekZaslal: 24. listopad 2008, 21:10:24    Předmět: Odpovědět s citátem

Dufam, ze neporusim NDA, ale v Centauri sa pouzival mantis a podla mna je to dobra vec.

Nech si zvolis akukolvek kolekciu nastrojov, urcite v nej maj aspon CVS alebo SVN a je jedno, ci pre projekt o 1 cloveku alebo 10.

Ja si myslim, ze wiki + cvs + nejaky ten (bug) tracker je v podstate dostatocna zostava toolov a podla potreby nejaky este pridas... Takze zase len opakujem, co napisali ostatni Embarassed

Co je ale najdolezitejsie, podla mna, je dohodnut si pouzivanie konkretnych nastrojov na zaciatku a to tak, aby s tym kazdy suhlasil, rozumel tomu, chapal benefity ich pouzivania a nepokusal sa pracovat mimo podpory tychto nastrojov ("hej, posli mi mailom verziu 1.56" a tak podobne).
nou

PříspěvekZaslal: 24. listopad 2008, 21:41:49    Předmět: Odpovědět s citátem

no ked je clovek sam tak je vhodne pouzit GIT. ma dve nevyhodi. je prakticky iba na Linux, win porty zatial nie su nic moc. a potom nie je centralny server co je ale aj najvetsia jeho vyhoda. netreba ho rozbehavat ani na local
Quiark

PříspěvekZaslal: 24. listopad 2008, 21:51:51    Předmět: Odpovědět s citátem

No Mercurial je taky distribuovaný SCM (nebo co to je za zkratku) a běží pěkně jak pod Windows, tak linuxem. Myslím, že ho mám radši než SVN Smile
pcmaster

PříspěvekZaslal: 24. listopad 2008, 22:01:22    Předmět: Odpovědět s citátem

Software Configuration Management. Slovne spojenie, ktore ma asi tak tisic definicii. Smile
quas4

PříspěvekZaslal: 25. listopad 2008, 11:02:48    Předmět: Odpovědět s citátem

pcmaster napsal:
Software Configuration Management. Slovne spojenie, ktore ma asi tak tisic definicii. Smile

hm, neznamena ta zkratka v kontextu GIT, Mercurial apod. spise Source Code Management? K vlastni spokojenosti pouzivam darcs.
Quiark

PříspěvekZaslal: 25. listopad 2008, 11:07:17    Předmět: Odpovědět s citátem

Já dělal s darcsem na repozitáři o velikosti 100MB a je to nechutně pomalé. Otázka je, jak by si vedl git nebo hg.
quas4

PříspěvekZaslal: 25. listopad 2008, 11:22:56    Předmět: Odpovědět s citátem

Quiark napsal:
Já dělal s darcsem na repozitáři o velikosti 100MB a je to nechutně pomalé. Otázka je, jak by si vedl git nebo hg.

O tomto problemu vim a taky proto v praci pouzivame git ktery netrpi timto neduhem. Darcs pouzivam pro vlastni (relativne male) projekty, v porovnani s git se mi libi vic usage-pattern.
Marek

PříspěvekZaslal: 25. listopad 2008, 14:47:52    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud jsou víc jak 2 lidi, místo ICQ bych volil radši mailing list. Mimochodem SVN se hodí, i když na tom dělám sám.
jind005

PříspěvekZaslal: 25. listopad 2008, 23:15:38    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna napsal:
mantis

A nebo squish to je skoro jeho kopie.. se mi zda taky mezi bugtrackery jako nejprehlednejsi... Ale jiny kraj jiny mrav nekomu se lidi napr. i gemini apod..Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Business, Vedení projektů a týmů Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: