.[ ČeskéHry.cz ].
Unity - problém s mouse clickem

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Houp

PříspěvekZaslal: 26. červenec 2014, 13:04:31    Předmět: Unity - problém s mouse clickem Odpovědět s citátem

Mám na objektu Box collider 2d a ve skriptu přiřazeném tomu objektu metodu OnMouseDown.

Zároveň mám v jiném objektu skript s GUI tlačítky (nastavenými v OnGUI).

Problém je, že nezřídka se mi stane, že stisknutí tlačítka z OnGUI mi nevyvolá akci k tomu přiřazenou, ale naopak se vyvolá OnMouseDown toho jiného objektu. Jsem si jist, že Collider se s tlačítkem nepřekrývá.

Nevíte, v čem by mohl být problém?

PříspěvekZaslal: 26. červenec 2014, 15:31:50    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak zatím to vypadá, že to půjde vyřešit pomocí proměnné GUIUtility.hotControl. Pokud dostanu onMouseDown, když je hotControl nenulové, tak ho ignorii, ale není to ideální řešení.

PříspěvekZaslal: 28. červenec 2014, 09:00:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Co vim, tak OnMouseDown nefunguje spravne ve scenach, kde je vic nez jedna kamera (mozna jen v pripade, ze jedna z nich je ortograficka).

Je to tvuj pripad? Jestli ne, tak pokud bys udelal nejaky minimalni projekt, ve kterem by se dala ta chyba reprodukovat, tak bych se ti na to podival. Treba na neco prijdeme Smile

Btw. aktualni GUI system Unity je ze spousty duvodu uplne na nic, lepsi je neco 3rd party, treba NGUI. Od verze 4.6 ma byt ale v Unity novy UI system, tak snad uz to bude lepsi... Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: