.[ ČeskéHry.cz ].
databáze slovíček

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
uiii

PříspěvekZaslal: 12. březen 2008, 18:39:25    Předmět: databáze slovíček Odpovědět s citátem

Nazdar,
přemýšlím o tom, že asi vytvořím program na zkoušení slovíček (ano, je jich spousta, ale rád bych si udělat jeden podle svých představ). No a zajímá mě, zda existují nějaké databáze slovíček (spíše slovník i s překlady do jiných jazyků), které bych mohl ZDARMA použít svého programu. Nejlépe asi jako textové soubory (ani nevím jak by to šlo jinak Smile ).
Dík Uiii
rezna

PříspěvekZaslal: 12. březen 2008, 18:49:24    Předmět: Odpovědět s citátem

1) jak by to slo jinak?
XML? databaze?

2) si napis skript a vykrad treba www.slovnik.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mem

PříspěvekZaslal: 12. březen 2008, 19:24:43    Předmět: Odpovědět s citátem

A jaký jazyk bys potřeboval? Z Mongolštiny do Dánštiny?

PříspěvekZaslal: 12. březen 2008, 20:53:31    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna napsal:
1) jak by to slo jinak?
XML? databaze?

Njn ňák mě to nenapadlo. Ale to xml je vlastně taky textově.

citace:

No to nevim, stejně nevim jak na to. Wink

Mem napsal:
A jaký jazyk bys potřeboval? Z Mongolštiny do Dánštiny?

No pokud bys takovej sehnal tak klidně. No ale jinak převážně anglickej, německej, španělskej (v kombinaci s češtinou).
Quiark

PříspěvekZaslal: 13. březen 2008, 10:19:12    Předmět: Odpovědět s citátem

Nějaké fréé slovníky existují (alespoň CZ-EN jsem jednou zahlédl). Zkus hledat. Tuším, že se to dělalo v Plzni Smile
rezna

PříspěvekZaslal: 13. březen 2008, 10:36:49    Předmět: Odpovědět s citátem

uiii napsal:
citace:

treba takhle Smile

URL: http://www.slovnik.cz/bin/mld.fpl?act=prev&dict_type=1&dictdir=encz.cz_a&idx=20&lines=20&hptxt=0&js=1&sv=1

tady to zacina

kdyz se podivas dovnitr slovicka se vypisuji skrz java-script - takze ses to da pekne naparsovat

kód:
p(a(a('a',0,s[0])),a(a(v[4],0,s[1])),a(a('ah',0,s[2])));

toto je radek pro jedno slovicko - mel by dokonce stacit trivialni regularni-vyraz ktery ti to vytahne

pokud zvladnes toto

tak potom

kód:
<div class="vcb_prev_next_div"><a href="/bin/mld.fpl?act=next&dict_type=1&dictdir=encz.cz_a&idx=19&lines=20&hptxt=0&js=1&sv=1" class="vcb_prev_next" title="click to get next vocables" id="out_next">NEXT &gt;&gt;</a></div>

tady se skryva next-link na dalsi stranku - zase lze naparsovat pres reg-exp.

no a posledni zalezitost pokud uz umis i toto je ve tvem oblibenem programovacim jazyce (nejspis v tom ve kterem sis zimplementoval dva dane predchozi kusy kodu) otevrit spojeni na pozadovany HTTP server, rict si o stranku, jeji obsah narvat do nejakeho stringu a proparsovat za pomoci dvou predchozich kusu kodu a ukladat do nejakeho formatu.

kdyz ti bude en-cz malo tak je videt v next-linku jak se da prehodit na jiny slovnik

podle me za odpoledne nemas co delat a databazi slovicek budes mit peknou
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Weny Sky

PříspěvekZaslal: 13. březen 2008, 13:01:43    Předmět: Odpovědět s citátem

tak pres www.slovicka.cz cesta urcite nevede, povedlo se mi tam dostat BAN na skolni server Very Happy :
citace:
Request rejected.<br>
Reason: Prev/Next day limit exceeded. Your IP address (147.229.176.14) was banned for a couple days. This is anti-leech protection. You can try send me mail for unblocking.
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Tutchek

PříspěvekZaslal: 13. březen 2008, 13:01:52    Předmět: Odpovědět s citátem

ciste z profesni korektnosti je nutno dodat ze se tim dopustis poruseni autorskeho zakona a vstoupis tim do prav majitele slovniku protoze si ani pro vlastni potrebu nemuzes porizovat kopii pocitacove databaze

btw: alespon tam dej nejaky timeout mezi pozadavky, kdyz uz je budes vykradat, tak jim neshod server

A pokud je tvuj projekt zajimavy, nic nezkazis tim, kdyz jim napises slusny email ve kterem jim vyjevis neco ve smyslu, jestli by ti nechteli sponzorovat program, oni dodaji databazi slovicek a ty jim tam treba das reklamu a.. to uz si domysli...

function god_exists() { return false; }
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Mem

PříspěvekZaslal: 13. březen 2008, 15:23:41    Předmět: Odpovědět s citátem

potvrzuji, ze ban ma i jyxo, ale nez po tech par hodinach naskocil, slova ktera jsem testoval jsem si zohybal

PříspěvekZaslal: 13. březen 2008, 15:50:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Tutchek napsal:
ciste z profesni korektnosti je nutno dodat ze se tim dopustis poruseni autorskeho zakona a vstoupis tim do prav majitele slovniku protoze si ani pro vlastni potrebu nemuzes porizovat kopii pocitacove databaze.

No tohle mě taky napadlo, proto se mi to moc nezdálo.

citace:
A pokud je tvuj projekt zajimavy, nic nezkazis tim, kdyz jim napises slusny email ve kterem jim vyjevis neco ve smyslu, jestli by ti nechteli sponzorovat program, oni dodaji databazi slovicek a ty jim tam treba das reklamu a.. to uz si domysli...

Tohle je ale docela zajímavej nápad. No ale než o něčem takovym začnu uvažovat, měl bych asi nejdřív ten program vytvořit Wink

ALE jinak dik za rady
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Obecné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: