Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
uiii
|
Zaslal: 12. březen 2008, 18:39:25 Předmět: databáze slovíček |
|
|
Nazdar,
přemýšlím o tom, že asi vytvořím program na zkoušení slovíček (ano, je jich spousta, ale rád bych si udělat jeden podle svých představ). No a zajímá mě, zda existují nějaké databáze slovíček (spíše slovník i s překlady do jiných jazyků), které bych mohl ZDARMA použít svého programu. Nejlépe asi jako textové soubory (ani nevím jak by to šlo jinak ).
Dík Uiii _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
|
rezna
|
Zaslal: 12. březen 2008, 18:49:24 Předmět: |
|
|
1) jak by to slo jinak?
XML? databaze?
2) si napis skript a vykrad treba www.slovnik.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 12. březen 2008, 19:24:43 Předmět: |
|
|
A jaký jazyk bys potřeboval? Z Mongolštiny do Dánštiny? _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
uiii
|
Zaslal: 12. březen 2008, 20:53:31 Předmět: |
|
|
rezna napsal: |
1) jak by to slo jinak?
XML? databaze? |
Njn ňák mě to nenapadlo. Ale to xml je vlastně taky textově.
No to nevim, stejně nevim jak na to.
Mem napsal: |
A jaký jazyk bys potřeboval? Z Mongolštiny do Dánštiny? |
No pokud bys takovej sehnal tak klidně. No ale jinak převážně anglickej, německej, španělskej (v kombinaci s češtinou). _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
|
Quiark
|
Zaslal: 13. březen 2008, 10:19:12 Předmět: |
|
|
Nějaké fréé slovníky existují (alespoň CZ-EN jsem jednou zahlédl). Zkus hledat. Tuším, že se to dělalo v Plzni _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
|
rezna
|
Zaslal: 13. březen 2008, 10:36:49 Předmět: |
|
|
treba takhle
URL: http://www.slovnik.cz/bin/mld.fpl?act=prev&dict_type=1&dictdir=encz.cz_a&idx=20&lines=20&hptxt=0&js=1&sv=1
tady to zacina
kdyz se podivas dovnitr slovicka se vypisuji skrz java-script - takze ses to da pekne naparsovat
kód: |
p(a(a('a',0,s[0])),a(a(v[4],0,s[1])),a(a('ah',0,s[2]))); |
toto je radek pro jedno slovicko - mel by dokonce stacit trivialni regularni-vyraz ktery ti to vytahne
pokud zvladnes toto
tak potom
kód: |
<div class="vcb_prev_next_div"><a href="/bin/mld.fpl?act=next&dict_type=1&dictdir=encz.cz_a&idx=19&lines=20&hptxt=0&js=1&sv=1" class="vcb_prev_next" title="click to get next vocables" id="out_next">NEXT >></a></div> |
tady se skryva next-link na dalsi stranku - zase lze naparsovat pres reg-exp.
no a posledni zalezitost pokud uz umis i toto je ve tvem oblibenem programovacim jazyce (nejspis v tom ve kterem sis zimplementoval dva dane predchozi kusy kodu) otevrit spojeni na pozadovany HTTP server, rict si o stranku, jeji obsah narvat do nejakeho stringu a proparsovat za pomoci dvou predchozich kusu kodu a ukladat do nejakeho formatu.
kdyz ti bude en-cz malo tak je videt v next-linku jak se da prehodit na jiny slovnik
podle me za odpoledne nemas co delat a databazi slovicek budes mit peknou |
|
Návrat nahoru |
|
|
Weny Sky
|
Zaslal: 13. březen 2008, 13:01:43 Předmět: |
|
|
tak pres www.slovicka.cz cesta urcite nevede, povedlo se mi tam dostat BAN na skolni server :
citace: |
Request rejected.<br>
Reason: Prev/Next day limit exceeded. Your IP address (147.229.176.14) was banned for a couple days. This is anti-leech protection. You can try send me mail for unblocking.
Content-Type: text/html; charset=utf-8 |
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Tutchek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 140 Bydliště: Praha -Pankrác
|
Zaslal: 13. březen 2008, 13:01:52 Předmět: |
|
|
ciste z profesni korektnosti je nutno dodat ze se tim dopustis poruseni autorskeho zakona a vstoupis tim do prav majitele slovniku protoze si ani pro vlastni potrebu nemuzes porizovat kopii pocitacove databaze
btw: alespon tam dej nejaky timeout mezi pozadavky, kdyz uz je budes vykradat, tak jim neshod server
A pokud je tvuj projekt zajimavy, nic nezkazis tim, kdyz jim napises slusny email ve kterem jim vyjevis neco ve smyslu, jestli by ti nechteli sponzorovat program, oni dodaji databazi slovicek a ty jim tam treba das reklamu a.. to uz si domysli... _________________ Nemarni čas u kompu, pojď si zaběhat do lesa
function god_exists() { return false; } |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 13. březen 2008, 15:23:41 Předmět: |
|
|
potvrzuji, ze ban ma i jyxo, ale nez po tech par hodinach naskocil, slova ktera jsem testoval jsem si zohybal _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
uiii
|
Zaslal: 13. březen 2008, 15:50:40 Předmět: |
|
|
Tutchek napsal: |
ciste z profesni korektnosti je nutno dodat ze se tim dopustis poruseni autorskeho zakona a vstoupis tim do prav majitele slovniku protoze si ani pro vlastni potrebu nemuzes porizovat kopii pocitacove databaze. |
No tohle mě taky napadlo, proto se mi to moc nezdálo.
citace: |
A pokud je tvuj projekt zajimavy, nic nezkazis tim, kdyz jim napises slusny email ve kterem jim vyjevis neco ve smyslu, jestli by ti nechteli sponzorovat program, oni dodaji databazi slovicek a ty jim tam treba das reklamu a.. to uz si domysli... |
Tohle je ale docela zajímavej nápad. No ale než o něčem takovym začnu uvažovat, měl bych asi nejdřív ten program vytvořit
ALE jinak dik za rady _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
|
|